Kanimůra2 Kanimůra2 komentáře u knih

Každý z mé rodiny někoho zabil Každý z mé rodiny někoho zabil Benjamin Stevenson

No chvilku jsem se s ní trápila, ale jsou lepší knihy. Tak proč se zdržovat

03.10.2023 2 z 5

Kukaččí mládě Kukaččí mládě Magda Váňová

v této knize jsem se nenašla

03.10.2023 2 z 5

Za války, 1919: Čas nových začátků Za války, 1919: Čas nových začátků Cynthia Harrod-Eagles

myslím, že tohle je jediný díl, kterému dávám "jen" čtyři hvězdičky. Pořád pěkně psaný, ale už bych se bez tohoto dílu obešla. Jako by se příběh bez války natahoval.

06.09.2023 4 z 5

Tereza Tereza Magda Váňová

Náhodně vybraná kniha po přečtení Učitelky angličtiny (z té nadšená).
Toto není moje téma. Zkusím jinou, protože autorka se mi líbí

23.08.2023 3 z 5

Za války, 1917: Cesta bez konce Za války, 1917: Cesta bez konce Cynthia Harrod-Eagles

I čtvrtý díl pro mě neztratil ani jednu hvězdičku. Líbilo se mi, jak se Angličané podřizovali válce a všichni se zapojovali do Válečného úsilí. Chtěla bych vidět Čechy...:-)

05.08.2023 5 z 5

Šelma Šelma František Šmehlík

Tentokrát se vydávám proti proudu. Nedočteno. Připomíná mi severský detektivky a ty já moc nemusím.

28.07.2023 2 z 5

Zlomený král Zlomený král František Kalenda

Zajímavý posled na Otce vlasti :) ...
Co mě zarazilo, bylo používání některých naprosto nesmyslných výrazů. Například někdo přicházel-pocházel z Německa?? Znal někdo ve polovině 14 století výraz Německo? No nic, pan spisovatel je mladý, určitě se ještě polepší. I přesto, že takový nesmyslů jsem zachytila víc, přečtu si i poslední díl. Bavila jsem se.

20.06.2023 4 z 5

Cesty osudu Cesty osudu Sophie Oliver

Úplně se stydím psát hodnocení. Spíš kritiku. Já jsem asi četla jinou knížku než ostatní čtenáři. Já jsem to v polovině vzdala. Ne.

24.05.2023 2 z 5

Ten, koho přece znám Ten, koho přece znám Mike Gayle

mě se knížka líbila. Neotřelý nápad. Jak mají na začátku života 2 lidé stejné podmínky a co se s nimi stane. Ke konci už trochu "průhledné". Ale pěkné, čtivé

20.03.2023 4 z 5

Divoké kosti Divoké kosti Kathy Reichs

Nějak mám poslední dobou smůlu na knihy. Ne, nebudu pokračovat dalším dílem. Nemohla jsem se začíst.

14.02.2023 2 z 5

Ztracená naděje Ztracená naděje Colleen Hoover

Asi nemám zrovna období na romantickou knihu. Za mě ne

14.02.2023 3 z 5

Mrtvý v obecném zájmu Mrtvý v obecném zájmu Petr Eidler

Po knize jsem sáhla v knihovně na "doplnění stavu", protože jsem si íd pana Eidlera před časem četla knihu Na šábes se nevraždí. Ta se mi líbila. Tahle ne a příště si dám pozor

30.12.2022 2 z 5

Dny probuzení Dny probuzení Paula Stern (p)

Nemůžu si k nadšeným čtenářkám. Kniha mě nezaujala. Chvíli jsem se s ní trápila a pak odložila. Je mnoho jiným a pro mě lepších

20.09.2022 3 z 5

Milovala jsem život Milovala jsem život Abby Fabiaschi

Já jsem asi od knihy čekala víc. Námět dobrý, kniha čtivá, ale prostě mě nechytila

03.09.2022 3 z 5

Mlčenlivé ženy Mlčenlivé ženy Kerry Fisher

i když jsem na toto téma několik knih přečetla, tahle zápletka mě zaujala a pobavila. Většinou si vybírám knihy, které dosahují na "červená čísla" . Po téhle jsem šáhla neplánovaně a dodatečně mě překvapilo, že je nízko ohodnocená. Mě bavila a doporučila by ji s klidným svědomím

08.07.2022 5 z 5

Dokud se budeš smát Dokud se budeš smát Hana Marie Körnerová (p)

První díl by pro mě o něco lepší. Kniha dobrá, krásně se čte, ale protože je třeba hodnotit, musím ubrat jednu hvězdičku. I tak jdu do dalšího dílu.

26.06.2022 4 z 5

Zlatá léta Zlatá léta Maria Nikolai

za první díl jsem dala "jen" 4 hvězdičky, protože se mi zdál až moc sladký a červený. Překvapivě druhý díl už ne. Samozřejmě až na závěr. A když na úplný závěr spisovatelka naznačila další osudy postav a to se mi moc líbilo, musela jsem dát plný počet. Uvidíme, co přinese další.

22.06.2022 5 z 5

Kronika rodu Medicejů - Kmotr z Florencie Kronika rodu Medicejů - Kmotr z Florencie Rainer M. Schröder

Trochu jsem čekala, že druhý díl bude navazovat na první. To mě trochu zklamalo, že Tessa není a vyprávění pokračuje příběhem vnoučat. Ale na kvalitě to neubralo. To je jen můj povzdech. Taky jsem se nemohla do čtení chvíli zabrat, protože začátek se hemžil množství jmen a titulů. Ale bylo to nutné. Prostě byl druhý díl víc politický a víc se zajímal o rodinu Medicejů než první. Ale dobrý a jdu co nejdřív na třetí díl.

13.06.2022 5 z 5

Kronika rodu Medicejů - Strážci moci Kronika rodu Medicejů - Strážci moci Rainer M. Schröder

když si přečtu komentáře pod sebou, vše je řečeno. Moje první setkání se spisovatelem a rozhodně ne poslední. Pěkný, čtivý.

13.06.2022 5 z 5

Démon přichází v mlze Démon přichází v mlze Martin Nesměrák

Dlouho jsem se nemohla začíst. Zdlouhavá přednáška o kolonizaci vesnic. Uznávám, že zajímavá, ale za mě v detektivce nevhodná. Nepatřičná. Hrozně se to táhlo. Pak to najednou dostalo švih a já se začetla. Ale poslední část už zase utrpení. Rozvleklá příprava cesty k soudu a dlouhý popis přepadení.
Ne, už tomu nebudu dávat šanci. Je spousta jiných knih.

07.04.2022 3 z 5