Karolína18 Karolína18 komentáře u knih

Topím se v tobě Topím se v tobě Jasinda Wilder

Nějak vůbec netuším, co o této knize říct. Sna jen, že kdybych ji nečetla, nic by se nestalo. Námět je hezký a musím ocenit, že autorka dokázala zpomalit, když začala popisovat vztah Nell a Coltona, zatímco příběh o Kyleovi nám přiblížila jen tak letem světem. Kniha je však celkem strojená a hodně předvídatelná. Abych ji jen nehanila, je to super oddechovka, když se vám nechce o ničem přemýšlet a navíc velmi romantická.

09.10.2015 3 z 5

Hledání vytouženého dne Hledání vytouženého dne Jennifer Probst

Výborný nápad, kniha mě hned zaujala. Četla se hezky, zasmála jsem se u ní, jen to prostě nebylo ono. Zatímco jinde oceňuji pasáže z pohledů obou hlavních hrdinů, zde jako by byl pohled Slada spíše na škodu. Určitě části mi přišly i celkem nudné a zdlouhavé. Kate ani Slade nijak zvlášť neodpovídali mým představám o oblíbených hlavních hrdinech. Myslím si, že série Manželství s miliardářem se rozhodně povedla víc.

09.10.2015 3 z 5

Chamtivost Chamtivost J. R. Ward (p)

Je fakt, že je kniha z počátku značně zamotaná, ale autorka jí rozjíždí celou sérii, a tak musí obsahovat mnoho informací. Jak tu někdo zmiňoval, že smrtelných hříchů je sedm, vrtalo mi to hlavou. Po přečtení tohoto dílu je mi už jasné, že jedním z napravených hříšníků je i sám Jim. Ne že by Chamtivost nebyla další z brilantních výplodů fantazie Jessici Bird, jen mě napadá, že to autorka umí i lépe. Předpokládám, že se příběhy budou s každým další dílem stále zlepšovat, takže mě to určitě neodradilo od pokračování. Už se moc těším!

09.10.2015 4 z 5

Důvěřuj mi Důvěřuj mi J. Lynn (p)

Knihu jsem četla, až po delší době, která uplynula od přelouskání prvního dílu, takže jsem neměla v živé paměti všechny podrobnosti, ale pouze kostru příběhu. Takto by se podle mě měly číst všechny knihy, které vyjdou z různých pohledů, protože jinak je to vážně poněkud nudné. Jinak si myslím, že celá story byla z pohledu Cama zajímavější. Avery jsem si moc neoblíbila už ani v Počkám na tebe. Jestli se někdy rozhodnu číst znovu příběh této dvojice, zřejmě opět sáhnu po pohledu Camerona. Také jsem si znovu připomněla, jak strašně by mě zajímalo, jestli se něco dělo mezi Olliem a Britt, protože je o nich zmíňka i v Buď se mnou.

28.09.2015 4 z 5

Větší poetický slovník Větší poetický slovník Josef Brukner

Naprosto skvělá kniha. Pro mě fungovala jako příručka při učení a musím říct, že nezklamala. Je přehledná a srozumitelná a pro laiky. Jsou zde uvedeny i názorné ukázky, které pomohou ještě více pochopit význam daného slova. Rozhodně doporučuji!

27.09.2015 5 z 5

Jak na kluky? Vše o lásce Jak na kluky? Vše o lásce Sylvia Schneider

Ačkoli se mnohým starším tato kniha už nelíbí, faktem zůstává, že pro dívky přicházející do puberty může být velkým přínosem. Pokud si mladá slečna nemá s kým o podobných problémech nebo otázkách popovídat, nachází zde alespoň možnost, něco se dozvědět.

27.09.2015 3 z 5

India Place India Place Samantha Young

Řekla bych, že u knih Samanthy Young ani neexistuje jiné hodnocení než plný počet. Za každým, kdy čtu její knihy, se mě zmocní neskutečné nadšení. Zkrátka zbožňuji její styl psaní a bohatý děj. Nechybí zde napětí, romantika a ani příznivci lechtivých scén nepřijdou zkrátka. Hlavní hrdiny jejích knížek si musíte oblíbit, protože se jedná o velmi chytré a vtipné postavy - Marco a Hannah nejsou výjimkou. Rozhodně si přečtu znovu!

13.09.2015 5 z 5

Veronika se rozhodla zemřít Veronika se rozhodla zemřít Paulo Coelho

Kniha se mi líbila a četla se skoro sama, ačkoli nešlo o zrovna jednoduchou oddechovou literaturu. Celou dobu jsem příběh vnímala jako příklad brutální realistické upřímnosti, proto mě velmi překvapil konec. Chápu, že v něm byla obsažena bezcitnost dr. Igora, když nechal Veroniku v napjatém očekávání přicházející smrti, která ve skutečnosti vlastně přijít neměla, ale snad právě proto mi poslední pasáž přišla nečekaně přeslazená - čili v absolutním nesouladu se zbytkem díla. V celém díle se však nacházely zajímavé myšlenky, proto ho zřejmě někdy přečtu znovu.

11.09.2015 4 z 5

Manžel na objednávku Manžel na objednávku Catherine McKenzie

Příjemná kniha, která neurazí ale ani nenadchne. Hodí se pro dny, kdy máte chuť na něco sladkého. Hlavní hrdiny si lehce oblíbíte, i když Jacka podle všeho asi snadněji. Příběh je rozhodně zajímavý, místy vtipný a konečnou zápletku by předpokládám nikdo nečekal. Nebo u mě to tak alespoň bylo, proto dávám knize výrazné plus.

11.09.2015 3 z 5

Dobré ráno, lásko Dobré ráno, lásko Robin Kaye

Nemůžu si pomoci, ale ke konci mě kniha už nudila. Nebylo to její předvídatelností, což mi nikdy nevadilo, ale spíš mdlým stylem psaní. Do dočtení jsem se musela hodně přemlouvat, přesto si dokážu představit, že by pro někoho mohl být příběh Rebeky a Riche skvělým odreagováním. Pro mě však tato kniha nepředstavovala kýžený únik realitě. Na knihách miluji nejvíc to, když se do nich dokážu bezvýhradně ponořit a nic mě od nich neodtrhne, zde se bohužel nic takového nedostavilo.

08.09.2015 2 z 5

Hřebec Hřebec Alice Clayton

Asi jsem čekala něco víc. Kniha byla vtipná a děj pěkně plynul, ačkoli některé pasáže byly nudné. Líbilo se mi, že konec nebyl jasný hned po přečtení anotace, ale trochu mě zklamala povaha hlavní hrdinky. To jako kdyby se jí líbání s Hankem líbilo, tak by skončili spolu nebo co? Za to Clark mě zaujal hned, hlavně proto, že se s Vivian dokázal pořádně pohádat. Přečtení doporučuji a zřejmě tak v budoucnu ještě učiním.

06.09.2015 4 z 5

Vampýrská akademie (komplet) Vampýrská akademie (komplet) Richelle Mead

Tato vampýrská série je zkrátka bezvadná! Nechybí zde napětí, humor ani romantika. Rose a Dimitrijovi musíte hned od začátku držet palce. Na jedné straně vtipná, chytrá a učenlivá studentka a na druhé rozumný a božský bojovník. K tomu propracované detaily, vedlejší příběhy a perfektní zápletky. Autorka prostě ví, co dělá! Rozhodně stojí za přečtení.

01.09.2015 5 z 5

Sonáta pro dvě srdce Sonáta pro dvě srdce Lenka Lanczová

Knížka jako příjemná letní oddechovka rozhodně funguje, ale přesto jsem si po přečtení musela říkat, že to Lanczová umí lépe. Mohlo by se zdát nefér, že šťastný konec má jen jedna z kamarádek, ale právě proto se nejedná o typickou slaďárnu, kde všichni nakonec dostanou, co chtějí. Dívkám v pubertě rozhodně doporučuji. Konec mohl být jednoznačnější, jinak super počtení i po letech.

30.08.2015 3 z 5

Tahle holka by nejraději... Tahle holka by nejraději... Susan Donovan

Kniha se mi ze začátku šíleně líbila, bylo tam napětí, drama a taky trochu těch sladkých slovíček. Ovšem s přibývajícími stránkami jsem se čím dál víc nudila. Příběh na mě zapůsobil, ale přemíra pohledů, zde byla na překážku. Co se týče obálky, tak zde se autor opravdu netrefil.

30.08.2015 3 z 5

Nahá Nahá Raine Miller

Většinou u knih s tímto námětem oceňuji netradiční nebo ojedinělé zpracování. Zde jsem se tedy musela zaměřit na jiné ukazatele. Bohužel mě knížka celkově neoslovila. Děj neplynul, ale přímo skákal. Strašně mě štvali oba hlavní hrdinové. Většinou jsem si po celou dobu, kdy jsem příběh louskala, říkala: Co si o sobě, krucinál, myslí? Naštěstí se zde v textu nevyskytovaly do očí bijící chyby, díky tomu dávám malé bezvýznamné plus. Rozhodně si budu rozmýšlet, zda se pustím do pokračování.

27.08.2015 2 z 5

Zapletený Zapletený Emma Chase

Kniha rozhodně stojí za přečtení, ale ne snad kvůli originalitě námětu, ale díky naprosto perfektnímu zpracování. Drewův pohled je plný vtipných myšlenek a konstatování. Jsem si jistá, že kdybych četla pohled Kate, štvalo by mě jeho sebevědomý a egoismus, ale v tomto podání to bylo geniální! Děj mě však příliš nezaujal. Doporučuji si přečíst, pokud se chcete zasmát a uvolnit.

24.08.2015 4 z 5

Zrzka všem učaruje Zrzka všem učaruje Alice Clayton

Jsem ráda, že se v tomto dílu Jack projevil jako obyčejný chybující smrtelník. Také se zde nevyskytovalo tolik lechtivých scén, kterými byl druhý díl přeplněn. Bavilo mě číst i různorodé "članky". Bohužel se zde nevyskytovalo moc vtipných scén, tím u mě zůstává na prvním místě Kdopak je ta zrzka?. Rozhodně však doporučuji přečíst, je to nádherně odlehčená kniha.

23.08.2015 4 z 5

Zrzka se odhaluje Zrzka se odhaluje Alice Clayton

Jen nerada přiznávám, že tímto dílem se u mě laťka série Zrzka značně poklesla. Když se Grace neuváženě rozešla s Jackem a následně vyjela po Michaelovi, jsme se musela přemlouvat, abych ji úplně nezavrhla. Dokonce jsem se musela jít zvážit, abych byla chvilku naštvaná na někoho jiného!
Stále si myslím, že s Georgem tvoří dokonalý pár, ale nějak mi prostě nesedlo, jak se oba vyrovnávali se svým rozchodem. Nejvíce mi asi vadí, že zde není již tolik vtipných scén, protože i ty byly charakteristické pro tuto hvězdnou dvojici.
Ale rozhodně knihu doporučuji a ihned se pustím do dalšího dílu.

22.08.2015 3 z 5

Kdopak je ta zrzka? Kdopak je ta zrzka? Alice Clayton

Nemůžu jinak, než dát pět hvězdiček. Kniha je neuvěřitelně vtipná a plyne s takovou lehkostí, že jsem si ani nevšimla, jak jsem se dostala na její konec. Okamžitě jsem musela sáhnout po dalším dílu. Co hlavní postavy? Grace je ztřeštěná mladá žena, kterou jsem si okamžitě oblíbila, snad díky její odzbrojující otevřenosti. Oproti ní je Jack neuvěřitelně vyspělý a kdyby to šlo vytvořím si doma jeho svatyni, jako by to udělalo spoustu jeho uvzdychaných fanynek. Dohromady tvoří smrtící bombu v podobě zničujících výbuchů smíchu a červenajících se tváří z TOLIKA erotických scén. Myslím si, že kniha rozhodně stojí za přečtení.

21.08.2015 5 z 5

Bohyně v domácnosti Bohyně v domácnosti Sophie Kinsella (p)

Kniha má v sobě jakýsi motor, který vás nutí číst stále dál. Nesčetněkrát jsem si řekla, že ji odložím a dočtu někdy jindy, ale poté vždy Samantha udělala něco, co mě donutilo, číst dál. Příběh byl vtipný čtivý nenáročný ale hlavně snadno zapomenutelný. Snažím se si z každé přečtené knížky něco odnést, zde mě ale nic neokouzlilo ani nenadchlo. Četla se hezky, ale neseděl mi zde konec. V celé knize se vztah mezi Natanielem a Samanthou moc neřeší, proto mě vážně překvapilo, že jejich láska byla nakonec důvodem, proč tato výborná právnička zahodila svůj "největší sen". Hlavní hrdinka mi tedy vůbec nesedla. Její nerozhodnost jsem mohla ignorovat jen do té doby, co se její názory měnily jako na běžícím pásu. Zřejmě číst znovu nebudu.

17.08.2015 3 z 5