KateTheBlogger KateTheBlogger komentáře u knih

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Knížka spadá do kategore "feel-good", protože vám bude u čtení příjemně, přenesete se do prostředí zasněžených Alp, zaposloucháte se do praskání dřeva v krbu a bude vám příjemně. Skvělá oddechovka!

27.01.2022 5 z 5

Dvacet jedna pravd o lásce Dvacet jedna pravd o lásce Matthew Dicks

Před přečtením knížky mě nenapadlo, že by z pouhých seznamů mohla vzniknout skvělá kniha. Ale ono to opravdu skvěle funguje. Kniha mě bavila, byla čtivá, vtipná i vážná. A ano, celá je sestavená pouze ze seznamů.

12.01.2022 5 z 5

An(n)a. An(n)a. Sára Báchorová

První knížka o anorexii, kterou jsem kdy četla, takže nemám s čím srovnávat. Přesto mi přijde, že by A(n)na měla být povinnou četbou pro všechny. Pro mladé, kteří trpí některou z poruch příjmu potravy, pro jejich přátele i rodiny a vlastně i pro všechny ostatní. Ana, Mia a Debbie nejsou kamarádky s kterými byste chtěli trávit dobrovolně čas. Napsat o knize, že byla pěkná, by bylo poněkud zvláštní... příběh byl smutný, ale působil reálně a postava Anny byla uvěřitelná. Samozřejmě vím, že je příběh inspirován autorčiným životem, ale zkušenosti nezajišťují, že napíšete skvělou knihu. Ale to se Sáře bezesporu povedlo.

20.12.2021 5 z 5

Digitální pevnost Digitální pevnost Dan Brown

Čtivé, napínavé, poutavé.

16.12.2021 5 z 5

Počátek Počátek Dan Brown

Dan Brown je můj oblíbený autor. Přestože je děj této knihy předvídatelný, jako vždy se odehrává na zajímavých místech. Tentokrát nás příběh zavede do Španělska a zápletka nebude ani tak historická, jako spíše technologická. Brown umí psát čtivě a poutavě. A i tato kniha vás jen tak nepustí.

06.12.2021 5 z 5

Nebe je zpět Nebe je zpět Clara Sánchez

Nevýhodou knížky je, že je předvídatelná. Ale neuvěřitelně. I přesto jsem ji přečetla až do konce, abych si potvrdila, že jsem měla pravdu. Pokud hledáte oddechové čtení, je to kniha pro Vás. A upřímně říkám, že akce se dočkáte přibližně na posledních deseti stránkách knížky.

13.11.2021 3 z 5

Vánoce v Paříži Vánoce v Paříži Mandy Baggot

Příjemné oddychové čtení před Vánoci, které vás naladí na vánoční atmosféru.

07.11.2021 4 z 5

Pokračování příště… Pokračování příště… Taťána G. Brzobohatá

Knížka vám buď sedne nebo ne. Mne naštěstí sedla a psaní Táni mi bylo blízké, bavilo mě, hodně jsem se o ní dozvěděla a líbilo se mi i grafické zpracování. Stylem psaní mi T. připomínala jednu osobu, která je mi velmi blízká, proto mi šlo čtení snadno a rychle.

01.11.2021 4 z 5

Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Petra Jirglová

Pokud bych někdy napsala knížku, byla by v podobném duchu! Knížka je neuvěřitelně vtipná, autorka je mi v mnoha věcech velmi podobná a čtení mě neuvěřitelně bavilo. Knížka je taková jednohubka, přečtete ji za dvě odpoledne a budete u toho slzet smíchy.

03.10.2021 5 z 5

Láska po řecku Láska po řecku Kat French

Příjemné oddechové čtení, ve kterém nechybí romantika, vtipné situace a hlavně krásný řecký ostrov zalitý sluncem.

28.09.2021 4 z 5

Majonéza k snídani Majonéza k snídani Markéta Lukášková

Knížka mi neuvěřitelně sedla. Všechny postavy i situace jsou totiž natolik reálné, že celému příběhu jednoduše uvěříte a ponoříte se do něj. A dokonce si i budete myslet, že se jedná o příběh holky odvedle. Tak moc jsou popisy, situace i názory lidí v knize uvěřitelné. Autorka dobře zná typické české charaktery a je to z jejích děl znát.

18.09.2021 5 z 5

Láska na splátky Láska na splátky Sophie Kinsella (p)

Sophie Kinsella je má oblíbená autorka, ale u této knihy mi nesedla hlavní hrdinka. Na můj vkus byla až moc hodná a naivní a celou dobu jsem čekala na to, až se změní. Nicméně knížku jsem přečetla až do konce a jednalo se o klasickou oddechovku, která mě ve finále vlastně bavila.

13.09.2021 3 z 5

Tíha vesmíru Tíha vesmíru Jennifer Niven

Před čtením jsem o prosopagnosii neslyšela, takže pro mě bylo čtení velmi zajímavé. A uvědomila jsem si, že život s takovou nemocí musí být učiněné peklo. Líbilo se mi jak se kapitoly střídaly a každá byla napsána z jiného pohledu a vzájemně se doplňovaly. Rozhodně nelituji toho, že jsem si knížku přečetla.

04.09.2021 4 z 5

Instant karma Instant karma Marissa Meyer

Jedná se o první knížku, kterou jsem od autorky četla. Příběh byl příjemný, odpočinkový a se zajímavou tématikou. I přesto mi ale byla bližší postava Quinta než Prudence (hlavní hrdinky). Její chování mě často rozčilovalo a bylo mi nesympatické. Zato Quint mě bavil od začátku do konce.

31.08.2021 4 z 5

Mister Mister E. L. James (p)

Pohádka pro dospělé o naivní dívce a bohatém floutkovi. Co se ale autorce nedá upřít je to, že píše čtivě. Až tedy dostanete chuť přečíst si pohádku o Popelce zasazenou do moderní doby, sáhněte po této knize.

15.08.2021 3 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Kniha rozhodně stojí za přečtení. Děj rychle plyne a každý z hlavních hrdinů vás něčím zaujme. Za mě je Patrik Hartl nový Michal Viewegh. Píše o aktuálních tématech, ze života a mne to baví.

10.08.2021 5 z 5

Kudy ke hvězdám Kudy ke hvězdám Jenn Bennett

Knížka je velmi čtivá a ačkoliv se její děj může zdát předvídatelný, stejně mě bavila. Perfektní young adult kniha na léto.

03.08.2021 4 z 5

Na jedné vlně Na jedné vlně Jenn Bennett

Ačkoliv od začátku víte, jak knížka skončí, nebrání vám to ve čtení. Ideální letní romantické čtení z prostředí slunné Kalifornie. A neuvěřitelně mi sedl styl psaní autorky. Za mě krásně čtivá knížka.

28.07.2021 5 z 5

Noc s Marilyn Monroe Noc s Marilyn Monroe Lucy Holliday

Příjemné letné oddechové čtení. Marilyn mě bavila a byla roztomile úchvátná. Zato Libby, hlavní hrdinka, mě trochu štvala. Ale na odreagování skvělá knížka.

23.07.2021 4 z 5

Zpovědi trosky po čtyřicítce Zpovědi trosky po čtyřicítce Alexandra Potter

Knížka mě neskutečně bavila. Nell je sympaťanda a knížka je skvěle napsaná. Alexandra Potter je zkrátka autorka, která mě nikdy nezklame.

12.07.2021 5 z 5