Katka2382 komentáře u knih
Taková nenáročná oddechovka,až na ten smutný konec.
Film jsem neviděla.
No že by to bylo nějaké veledílo to nemůžu říct,ale přečíst se to dá.
Taková Pretty woman pro náctileté.
Úžasný a velmi čtivý příběh.
Kdysi jsem viděla film,ale kniha je tisíckrát lepší,jako téměř vždy.
Moc se mi líbila a škoda že už není nikde k sehnání.Ani na bazarech.
Kniha plná smutku a bolesti,ale také vnitřní síly a nové naděje.
Prečetla jsem ji na jeden zátah.
Naprosto skvělá a čtivá kniha. Odhaluje nám všem,co vězíme v bezpečné bublině jak to chodí na druhém konci světa a jak málo si vážime toho co máme.
Jan Trachta je nejen dobrý lékař,ale i výborný spisovatel.Doufám,že se mu podaří napsat a vydat další knihy,nebo jestě alespoň jednu.
Obdivuji všechny lekaře,sestry,porodní asistentky a veškerý zdravotní personál za jejich pracovní a lidský zápal a za jejich odvahu.
A my ostatní co nemáme potřebnou kvalifikaci či na to nemáme žaludek nebo čas můžeme pomoci Lékařům bez hranic alespoň finančním příspěvkem.Já už mám v bance trvalý příkaz,a vy?
Tož docela slušné to bolo.
Zařadila bych knihu jako dobrodružnou literaturu pro odrostlejší chlapce.
Jako jo,líbilo se mi to.
Sice mi kniha zpočátku připomínala spíš příručku pro nastávajícího otce,ale pak se to výrazně zlepšilo.
Jen teda Ivi mi občas lezla na nervy jak ho furt šponovala.
Jinak,za mě pěkný příběh,byl tam humor,sex,napětí i dojetí,co víc chtít.
Jo a nepřijde vám taky že ti angláni docela dost chlastaj???
Ústně vyprávěno by to mohlo být pěkné a i vtipné,ale v psané formě nic moc.
A mě se to líbilo.
Kniha mi svou atmosférou připomněla Pískový vrch,přečetla jsem ji na jeden zátah.
No upřímně jsem si myslela že to bude nuda,ale to teda rozhodně neee.
Příběh má spád a kniha je fakt velmi čtivá.Jen ten konec mi přijde takovej useknutej,nebo snad že by to byl otevřený konec pro navázáni v další knize?To by bylo fajn.
Nebylo to špatný, jen mi tak tak trochu chyběl nějaký příběh.A taky mi to přišlo občas dost zmatené.
Milé příběhy z mé rodné Šumavy.Kniha se čte jedním dechem.
Tož pěkné to bylo.Takové ftipné.
Mě se to teda líbilo,né že by to bylo nějaké veledílo,ale čtenář se pobaví a kráva zůstane celá.
Naštěstí i v černočerné tmě vždy zasvítí světýlko naděje.A v neštěstí poznáš dobrého přítele.
A o tom všem je tahle úžasná kniha která se čte jedním dechem.
Krásné vyprávění o partě kluků kteří si postavili nadaleko Plánice kolibu a scházejí se tam už 50.let a taky popisuje různé společné výlety a zážitky.
Moc se mi to líbilo.
Milá nostalgická jednohubka.Mam ráda jak film tak knížku.
Zajímavá kniha,nejvíc se mi líbila povídka Obloha je šedá od Ernesta J. Gainese.Škoda že je to to jediné co od něj bylo přeloženo do češtiny.
Po téhle knize jsem v knihovně sáhla hlavně proto že se mi to letos už taky týká.Ale až příští měsíc.
Není to špatné čtení, jen občas autorka skáče sem a tam.Párkrat jsem se i od srdce zasmála.
"Nakonec,takové baby boxy nejsou na puberťáky stavěné,ačkoli síla rodičovského vzteku by možná překonala i takovou nicotnou překážku."
"..... pozoruji,že od určitého věku mají děti odporný sklon k lenosti.Dřív je člověk tak nějak dokázal navnadit,ale puberta i z celkem ochotného dítěte dělá neskutečnou lemru."
No nemůžu jinak než souhlasit,páč jedno dítě se mi právě v jednu ukázkovou lemru přeměňuje.
".........a já jsem si uvědomila nevyhnutelnou pravdu,totiž že Palestinci zaplatili za židovský holocaust."
Řekla bych že část této věty ze strany 309 vystihuje vše.Nikdy nic není černobílé.
Kniha nám nabízí nezvyklí pohled z té druhé strany.A upřímně se přiznám že jsem o této druhé straně nikdy nepřemýšlela.Ale říkám si jestli by to takto dopadlo i bez 2.světové války,sionisté přeci odjížděli do Palestiny i před ní.
Velká škoda že lidé prostě nedokáží žít vedle sebe ať už věří v Boha nebo Alláha.Bohužel tu nenávist odnesou vždy ti nevinní.Jakmile se jednou roztočí spirála zla a nenávisti není cesty zpět.
Toto je velmi silná kniha,ale čte se jedním dechem.