katushah komentáře u knih
Stejně dokonalá, jako Manželé odvedle. Tato autorka umí psát velmi čtivě, napínavě a vždy s převratným koncem. Těším se na její další díla.
Výborná kniha. Krásné povídky. Trochu mi vadilo to velké množství postav a jmen, která se navíc ani nedají pořádně vyslovit.
Je to hodně těžké literární sousto, musela jsem to číst po menších kouskách, po chvíli mi ty verše lezou na palici. Každopádně toto dílo v sobě skrývá tolik pravdivých věcí a tolik krásných veršů. Určitě se k tomu ještě budu vracet, protože 1 přečtení nestačí. :-)
Leonce a Lena je pěkný příběh, ale nijak zvlášť mně nevzal. Za to Vojcek ano! Naprosto šílená povídka plná šílených postav, myslím, že tento příběh jen tak nezapomenu. :-)
Dívku ve vlaku miluji, ale po přečtení této kraviny už budu její tvorbu obcházet obloukem. Jak může do detektivky zamotat bulimii, esoteriku, mrtvoly ve vodě a kecy o hubnutí? Nejvíc mně dostali ty nadávky na ženu s nadváhou, kterou jsem já taky a rozhodně nechci tyhle pindy číst ve svým volným čase. Přijde mi to jako román pro ženy mixnutej návodem na hubnutí.
Otevřela jsem jí v knihkupectví a už jí nedala z ruky. Vtipné a příjemné počtení a spousta inspirace a motivace. Jelikož se trochu amatérsky zabývám herectvím a psaním, tak jsem zde našla spoustu tipů, rad a informací o těchto 2 odvětvích. A jako bonus se dozvíte perličky z natáčení nových Gilmorek.
Já absolutně nechápu, co jsem to právě přečetla. Myslela jsem, že to bude komedie o kočkách a ona to je slátanina asi 10 různých témat, který k sobě vůbec nepasují a už vůbec nepasují ke kočkám. Alespoň, že to bylo místy vtipné, za humor dávám 3 hvězdy.
Velice mně tahle kniha překvapila. Je to nový zajímavý příběh a těším se na jeho pokračování.
Po jejím přečtení se mi změnil pohled na současný svět. Neuvědomovala jsem si, jak moc nás nové technologie mění a ovlivňují. Zároveň jsem tam našla útěchu, že jediná zoufalá osoba na zemi nejsem jen já, ale většina lidí. Co se mi nelíbilo byl ten šíleně těžký styl psaní a časté opakování některých věcí. Mohlo by to být kratší a jednodušší.
Moc hezký příběh a moc hezké myšlenky a názory. Otevřeně kritizuje společnost a svět, ve kterém žijem a všechny další ohavnosti. Akorát ta láska by tam vůbec nemusela být.
Vynikající kniha. Přečetla jsem jí za jeden den, byla jsem zvědavá, jak to dopadne. A konec byl krásná třešnička na závěr. Jediný, co mi trochu vadilo, bylo časté opakování stejných vět a myšlenek. Např. věta kde je naše dcera tam byla snad stokrát.
Nechápu, jak to mnoho lidí může nazvat perfektním dílem nebo dokonce nejlepším dílem od Jo Nesba? To jste asi nečetli Sněhuláka a další díly s Harry Holem. To byla dokonalá díla, alespoň pro mně. Tohle už je jen slabý odvar. Je tu hrozně moc postav a textu navíc, hodně omáčky, která není zas až tak podstatná a děj jako takový mně moc nezaujal. Nesbo to umí líp.
Romantika není můj oblíbený žánr, ale protože je v tomto díle plno cynismu a černého humoru, tak jsem si jí koupila. Knížka je svižná, čtivá, rychle to přelouskáte, na léto to byla super volba. U knihy jsem tedy nebrečela, ale naopak se smála u těch vtipných pasáží, takže dávám čtyři hvězdy.
Super nahlédnutí do života média a do života po životě. Jestli má paní pravdu nebo nemá, to zjistíme jednou sami. :-)
Na knihu jsem byla hrozně natěšená, ale úplná bomba to teda nebyla. Líbí se mi prostředí Prahy, líbí se mi pasáže, které kritizují moderní životní styl a společnost, to bylo trefné. Ale odhalení záhady jako takové nebylo úplně tak šokující a zábavné, jak bych čekala. Celkem jsem se ke konci knihy nudila, pořád se tam opakují ty samé situace. Kdyby kniha měla o 100 stránek méně, tak by to bylo lepší. Celkově ale dávám čtyři hvězdy, byl to originální zážitek. Huh. :-)
Koupila jsem jí ve výprodeji za pár korun, jako takové oddechové letní čtení a kupodivu mně kniha dost zaujala a bavila. Nejdřív to začíná jako pubertální lovestory, ale tak od poloviny se k tomu přidává mystično a záhady a to jsem hltala jedním dechem. Ráda si přečtu pokračování. :-)
Taky jí nemůžu sehnat, ráda jí od někoho koupím.
Knížka se dobře čte, vtáhne čtenáře do děje, děj se mi celkem líbí. Nemůžu si ale nevšimnout hodně podobných až stejných námětů, které byly v Labyrintu či Hunger Games. Je tam mnoho podobných věcí, takže jsem z toho trochu zklamaná a otrávená, už mi to nepřijde tolik originální. Každopádně jako oddechová knížka na léto je fajn.
Nemám ráda červenou knihovnu, ale tohle není jen tuctové vyprávění o lásce. Je tam i mnoho jiných témat a popis jejího života se mi moc líbil. Nikdo to nemá v životě úplně jednoduché.
První díl mně velmi nadchnul. Úplně nový příběh, nový nápad, navíc období druhé světové miluji, takže se mi jejich smyčka s každodenním bombardováním hodně líbí. Bohužel další díly už jsou jen pro smích. Zůstala bych jen u tohoto. :)