katy238 katy238 komentáře u knih

Nikdy o tom nemluv Nikdy o tom nemluv Kathy O’Beirne

Neuvěřitelný příběh krutosti, lhostejnosti a odpornosti. Za zástěrkou dobrých úmyslů byla pravda o velkém zisku z otrocké práce dětí a stovky nevinných utýraných k smrti. Tento příběh by nikdy neměl být zapomenut a je hanba, že viníci většinou nebyli nikdy potrestáni.

28.10.2017 5 z 5

Dracula Dracula Bram Stoker

Z odstupu století se dílo hodnotí těžko, ale jedná se o knihu která mnoho řekne i současnému čtenáři. Ne každý ji ale vydrží dočíst do konce.

24.10.2017 5 z 5

Rasputinův stín Rasputinův stín Raymond Khoury

Překombinovaný děj, utnutý závěr a nesympatické postavy. Knihu drží zajímavá pointa zápletky, jiné části příběhu jí bohužel podrážejí nohy. I tak se k ní plánuji vrátit, snad bude druhé přečtení lepší.

27.09.2017 3 z 5

Ledové hlubiny Ledové hlubiny Kerstin Signe Danielsson

Zajímavý námět i zápletka. Styl syrový a seversky chladný. Hrdinové neosobní, ale uveritelni. Příjemné počtení i překvapivý závěr.

14.09.2017 4 z 5

Zkáza Černobylu Zkáza Černobylu kolektiv autorů

Příjemné čtení o příšerných událostech. Zajímavý soubor reportáží a smysluplne podana fakta. Výtečný projekt.

08.09.2017 5 z 5

Zpívají ptáci i v pekle? Zpívají ptáci i v pekle? Horace Greasley

Pro mě jedna z nejsilnějších knih z období druhé světové války. Vylíčená krutost německých okupantů i ruské armády nemůže nechat klidného nikoho. Život válečných zajatců v táboře vylíčen z lidského hlediska, první kniha, která si dovoluje přiznat, že k tomuto životu patřil i sex a nejnižší lidské potřeby. Právě proto je kniha bolestně skutečná.

13.07.2017 5 z 5

Pražské katastrofy Pražské katastrofy Josef Hrubeš

Praha z jiného pohledu. Výborně a jednoduše psaná kniha o tragických událostech pražských dějin. Pro každého milovníka historie, nejen té pražské.

06.06.2017 5 z 5

Obchodník se smrtí Obchodník se smrtí Hugh Laurie

I přes prvotní nadšení je kniha slabší. Prodává ji hlavně tvář Hugh Laurieho na obálce, obsahově bohužel odpovídá slabšímu spisovateli. Po přečtení nemám důvod se k poněkud rozpačitému dílku už vracet.

29.05.2017 3 z 5

Dramatik / Kněz / Kříž Dramatik / Kněz / Kříž Ken Bruen

Nevím, kam knihu zařadit. Je to tak specifický žánr, s jakým jsem se ještě zatím nesetkala. Nejblíže je thriller. Děsivost vražd i dno irského života. Nebudete vědět sami, z čeho je vám více zle. Sbohem představo o zeleném ostrově štěstí.

04.05.2017 5 z 5

Ještě není konec Ještě není konec Michal Sýkora

Výborná kniha. Historické návraty, rodinný rozvrat, pátrání ve vzpomínkách. Napínavý děj a sympatická hlavní hrdinka. Skvělá kombinace, knihu určitě neopomeňte.

01.05.2017 5 z 5

Ostrava Ostrava kolektiv autorů

Výborně zpracovaná historická kniha, kterou nikdy nedočtete, protože se k ní budete stále vracet. Doporučuji zájemcům o historii severomoravského regionu.

24.04.2017 5 z 5

Ztráty a lži Ztráty a lži Sophie Hannah

Vynikající příběh, neotřelý nápad a překvapivý závěr. Zajímavá kniha, jejího pořízení nelituji a těším se na další knihy této výborné autorky.

26.11.2016 5 z 5

Zapomenutí sérioví vrazi Zapomenutí sérioví vrazi Jason Lucky Morrow

Kniha patří mezi velmi povedeně zpracované historické knihy, téma jednotlivých zločinů je podáno pochopitelně a fakta jsou zpracována precizně. Škoda toho chybně přeloženého názvu knihy. Čtenář pak po titulu žádá více, než je schopen nabídnout. A to knize dost škodí.

13.10.2016 4 z 5

366 pohádek na dobrou noc 366 pohádek na dobrou noc kolektiv autorů

Milovaná kniha mého dětství. Každý příběh jsem znala zpaměti. Už když tady o ní píšu, mám chuť ji zase vzít do ruky a pocist si.

04.10.2016 5 z 5

Hněv andělů Hněv andělů John Connolly

Výborná četba s nádechem temnoty a nadpřirozena. Sháním celou sérii od začátku. Úžasný zážitek.

07.09.2016 5 z 5

Návrat z temnoty Návrat z temnoty Liz Coley

Přijemné překvapení v podobě čtivého příběhu a zajímavého tématu. Dobré k oddychu i přemýšlení.

02.08.2016 5 z 5

Dívčí hrob Dívčí hrob Jeffery Deaver

Psychologická hra únosce a policisty začíná. Oba ví, že na konci zůstane pouze jeden vítěz. Ani jeden nechce být poraženým. Čas ukáže, na čí stranu se převáží váhy osudu a štěstěny. A právě čas neúprosně běží. Psychologický thriller, napětí až do poslední chvíle, nečekané zvraty. Deaver se vším všudy.

25.05.2016 4 z 5

Ruka na zrcadle - Skutečný příběh o životě po smrti Ruka na zrcadle - Skutečný příběh o životě po smrti Janis Heaphy Durham

Kniha mě zklamala. Pokud by byl příběh alespoň z poloviny tak povedený, jako grafika obálky, určitě by to bylo dobré počtení. Bohužel se tak nestalo a zájemcům o nadpřirozené jevy rozhodně nedoporučuji sáhnout po tomto nezáživném a nudném titulu bez hlavy a paty.

10.05.2016 2 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Napínavý příběh s uvěřitelným hlavním hrdinou. Ke Cormoranu Strikovi se ráda vracím.

20.04.2016 5 z 5

Obyvatel Obyvatel Francis Cottam

Jednoduchý příběh, nad kterým není potřeba příliš přemýšlet. Dobro a zlo jsou pěkně odděleny a ti zlí jsou po zásluze potrestáni. Neurazí, bohužel ani nenadchne.

01.04.2016 3 z 5