Keddie Keddie komentáře u knih

Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Tenhle román manželka náhodně půjčila v knihovně. Ale protože manželce se nemá odporovat, nakoukl jsem do ní. A musím říci, že jsem z ní byl nadšen. Sice byla dost temná a duchařská, ale četl jsem jí jedním dechem. Jen ten konec vypadal, jako když končí první díl.

30.07.2014 5 z 5

Smrt ve Vratislavi Smrt ve Vratislavi Vlastimil Vondruška

Opět výborný historický román. Konečně vydavatel či autor přišel k rozumu a přestal trvat na 250 stránkách. Díky tomu není konec useknutý, ale dodělaný do konce (díky tomu má kniha téměř 300 stran).

19.07.2014 5 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Opět perfektní, i když tematicky dost podobné prvnímu románu. Ale pořád jsem se u toho perfektně bavil.

14.07.2014 5 z 5

Trochu mi to připomíná Foresta Gumpa. I když hrdina téhle knihy byl chytřejší. U čtení jsem se královsky bavil. Po dlouhé době kniha, kterou jsem přečetl jedním dechem. Doporučuji.

12.07.2014 5 z 5

Měsíc s dýmkou Měsíc s dýmkou Hana Prošková

Povídky mě trochu zklamaly. Jednoduchý děj a jak sama autorka v doslovu píše, ani nejsou moc napínavé. Jediné, co mne donutí přečíst si další díl je zvědavost, co bude s Horácem.

02.07.2014 3 z 5

Po strništi bos Po strništi bos Zdeněk Svěrák

Příjemné pohlazení po duši z ne příliš šťastného období.

01.07.2014 5 z 5

Modré stíny Modré stíny Michal Sýkora

Kniha mne trochu zklamala. Nemám rád politické detektivky. A v tomhle románu si autor nepokrytě vyřizoval účty s kvestorem a "Íčkem". Na druhou stranu jsem druhou polovinu knihy přečetl na jeden dech, jak mne děj vtáhl do sebe. Takže jen doufám, že další autorův román se vrátí k běžným tématům jako ve své prvotině.

30.06.2014 4 z 5

Případ pro exorcistu Případ pro exorcistu Michal Sýkora

Musím říct, že tenhle typ detektivky mám moc rád. Navíc jsou reálie a prostředí románu mě důvěrně známé. To vše dohromady pak vytváří dle mého jednu z nejlepších českých detektivek, které jsem v poslední době četl.

10.06.2014 5 z 5

Nástroje temnoty Nástroje temnoty Imogen Robertson

Trochu zdlouhavé. Byly okamžiky, kdy jsem se do knihy opravdu začetl, ale bylo jich málo. Děj byl ještě rozdělen do třech linií a to čtivosti zrovna nepřidá. Nicméně to byla zajímavá historická detektivka.

20.05.2014 3 z 5

Falešná kočička Falešná kočička Naďa Horáková

Tři povídky se stejnými kriminalisty. Celkem čtivé, i když od autorky jsem už četl zajímavější knihy.

06.05.2014 4 z 5

Vražda v blázinci Vražda v blázinci Václav Bešťák

Druhá detektivka s plzeňskými kriminalisty se mi líbila snad ještě více než první díl. Svižný děj, zajímavá zápletka (i když jsem do poslední stránky čekal ještě nějaký zvrat, který nepřišel). Doporučuji.

22.04.2014 5 z 5

Proradný medvídek Proradný medvídek John J. Lamb

Poslední díl celé medvídkové série. A opět vynikající. Kdo četl předchozí díly, asi už bude celkem naladěn na autorův styl i humor. Jen lituji, že to je poslední díl. Škoda.

21.04.2014 5 z 5

Vražda v předstihu Vražda v předstihu Václav Bešťák

Příjemná detektivka, která se dobře čte. Má celkem obstojnou zápletku, slušný spád. Líbila se mi.

09.04.2014 4 z 5

Ženy na pranýři Ženy na pranýři Naďa Horáková

Vynikající historický román. Přistupoval jsem k němu trochu s nedůvěrou, ale po překonání úvodu (těch jmen je tam opravdu dost), jsem se do knihy začetl a už mne nepustila.

02.04.2014 5 z 5

Dýka s hadem Dýka s hadem Vlastimil Vondruška

Výborná historická detektivka skládající se ze dvou na sebe navazujících příběhů. Krásně je zde vidět, že právo a spravedlnost se ve středověku řešili poněkud jinak, než dnes.

28.03.2014 5 z 5

Dáma v modrém Dáma v modrém Naďa Horáková

Čtivá detektivka, která se odehrává v prostředí umělecko šlechtickém. Podobně jako v jiných autorčiných románech je hybatelem děje emancipovaná a chytrá žena, která trošku pomalejšího muže dotlačí tam, kam potřebuje.

27.03.2014 5 z 5

Ženy a lži Ženy a lži Naďa Horáková

Další výborná kniha od této autorky. Dvě povídky, spojené stejnými vyšetřovateli. Jedna ze školního prostředí, kde autorka věrně zobrazila své letité zkušenosti), druhá takové rodinné drama. Přiměřená porce humoru, rychlý spád, zajímavá zápletka. Opět mne jen mrzí, že autorka nenapsal další knihu s Adamem, Ábelem a Vilmou.

23.03.2014 5 z 5

Vlk na vodítku Vlk na vodítku Naďa Horáková

Kniha se skládá ze dvou povídek, spojených hlavním hrdinou. A musím říct, že mne příjemně překvapila. Slušná zápletka, poněkud netypické prostředí a sympatický detektiv. Jen škoda, že autorka na tuto knihu nenavázala dalšími příběhy Alana Malchowa. Určitě bych si je přečetl.

16.03.2014 5 z 5

Mistrova smrt Mistrova smrt Jaroslav Velinský

Další z mistrovských kousků Oty Finka. Tady už trochu připomíná supermana, kdy případ vyřeší, i když stejný případ paralelně řeší policie. Asi je to jeho geniální intuicí, jak říká major Moldánek. :-)

11.03.2014 5 z 5

Medvídek na klíček Medvídek na klíček John J. Lamb

Čtvrtý díl se odehrává v San Franciscu. Mě se ovšem víc líbilo prostředí ospalého maloměsta. Nicméně román je opět velmi čtivý s nezbytnou porcí humoru.

09.03.2014 5 z 5