Keika Keika komentáře u knih

Zlomení andělé Zlomení andělé Gemma Liviero

Příběh se silným koncem. Po seznámení se všemi postavami budete mít nutkání přečíst knihu najednou. Název mě moc neoslovil, o to více jsem byla nadšená z obsahu. Rozhodně zanechala dojem!

Utekl jsem z Osvětimi Utekl jsem z Osvětimi Rudolf Vrba

Klobouk dolů a hluboká poklona.

Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Kdo si potrpí na citlivá témata 2.sv. války, rozhodně by neměl vynechat tuto knihu, protože rozhodně má co nabídnout a otevírá oči. To se stalo alespoň mně. Pokud jste si byli jistí, že víte, kdo je padouch a kdo hrdina, budete nuceni pozměnit názor.

Pianista Pianista Władysław Szpilman

Velmi známá a dle mého názoru velmi přechválená kniha. Chápu, že komu toto téma nic moc neříká, bude z ní paf. Četla jsem ale víc obdobných knih a právě tato svou slávou zastiňuje jiné příběhy, které by si zasloužily mnohem více pozornosti.

23.05.2020 2 z 5

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Rozruch kolem toho, že se knížka rozchází se skutečným životem Cilky mě trochu rozhodil. Když jsem ale už od začátku smířila s tím, že je příběh víc smyšlený, než skutečný, moc se mi líbil. Komu se líbil tatér Lale, bude se usmívat při vzpomínkách na Osvětim. Kdo si myslel, že po osvobození už bylo jen dobře, nebude stačit kroutit hlavou nad tím, jak je život k některým lidem nefér. Zklamal mě ale závěr příběhu. S celou knihou si dala autorka neskutečnou práci, aby byla věrohodně napsaná a aby měla se skutečným životem a místy co nejvíce společného. Konec ale byl tak neuvěřitelný, přeslazený a ofláklý, že mě to až zamrzelo.

23.05.2020 4 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Velmi poutavý příběh, kdo má obavy, co mu takový tatér může nabídnout a že se bude knížka odehrávat pouze u vstupní brány, směle se pusťte do čtení a nebudete litovat. A pokud už máte knížku přečtenou a zajímá vás, co se vlastně dělo s Cilkou, knížka má druhý díl. =)

23.05.2020 5 z 5

Velitelem v Osvětimi : autobiografické zápisky Velitelem v Osvětimi : autobiografické zápisky Rudolf Höss

Tuto knihu jsem četla se záměrem poznat koncentrační tábory z druhé strany. Poznala jsem ale uplně něco jiného. Zarážející podobnost s dnešní dobou. Bezmyšlenkovité poslouchání příkazů, nezájem těch, co příkazy vydávají, všichni kolem jsou neschopní a špatní, nedostatek prostředků a přehnané požadavky. To jsme se daleko nedostali.

Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Kdo bezmezně miluje psy, bude bulet. Bude bulet na začátku, v průběhu a bude bulet i na konci. Předčítala jsem ji svému psovi před spaním. Kolikrát zíral tak, že se skoro zdálo, že mi rozumí. No, aspoň teď ví, jak se má dobře. Velmi oceňuji nápad, jak dostat lidem do podvědomí skutečnost, jak se někteří lidé chovají ke zvířatům. Líbí se mi i "dětský" styl, kterým je kniha psaná, protože takhle psi pravděpodobně opravdu myslí. Zdařený kousek! Pejskům zdar a jedno malé doporučení- opravdu si nachystejte kapesníčky.

Píseň o velkomoravské náušnici Píseň o velkomoravské náušnici Ivo Odehnal

Moje první kniha od této spisovatelky a určitě ne poslední. Pokud hledáte detektivku, kde se budete při čtení chvět hrůzou, rovnou na tuto knihu zapomeňte. Tohle je milé a tak trochu naivní čtení k odpolední kávě. Kdo nemusí násilí a přesto rád čte detektivky, tohle je knížka pro vás.

23.05.2020 3 z 5

Loutkář Loutkář Daniel Cole

Velmi zdařené pokračování, opět jsem se nenudila i když chyběla jedna z hlavních postav, která se má vrátit ve třetím díle. Autor ví, jak si udržet čtenářovu pozornost.

Hadrový panák Hadrový panák Daniel Cole

Jsem překvapena nízkým hodnocením. Dlouho se mi nestalo, abych si po přečtení knihy letěla koupit druhou. Napínavá od začátku do konce, sympatické postavy, dokonce se dostavilo i překvapení v podobě nepředvídatelné zápletky. Kdo není zvědavý na osobní život hlavních postav, bude se knížkou probírat. Na mě ale velmi zapůsobila a opravdu jsem u ní vypla a těšila se na další čtení.

Právo nálezce Právo nálezce Stephen King

Náhodně vybraná kniha od světoznámého spisovatele. 2/3 knihy jsem louskala, prokousávala se nudou. Kniha na mě působí dojmem, že autor sám nevěděl, co napsat a dobře si to uvědomoval a proto občas nudné řádky zčeřil nějakým echt brutálním výrokem. To mělo asi čtenáře odrovnat, ale bohužel mi to přišlo jako výkřiky do tmy člověka bez nápadu. V poslední třetině se začlo konečně něco dít a tak jsem se už ani nemusela nutit knížku dočítat. Když to ale shrnu, četla jsem mnohem lepší knihy od mnohem méně slavných autorů. Jedna hvězda za zdárný konec, druhá za to, že si ze sebe umí udělat srandu.

23.05.2020 2 z 5