keiko33 komentáře u knih
Taka mila oddychovka, bez zloziteho deja, ale plynie z nej ponaucenie. A to, ze svet na socialnych sietach je pre vela ludi, len pretvarka a v skutocnosti je to uplne ine. Ze ludia zabudaju spolu komunikovat nazivo a skutocnych priatelov je len par, narozdiel od tych internetovych.
Kniha ma urcite opravnene hodnotenie. Mila romanticka oddychovka o stredoskolskej laske. Lili bola spravne strelena, parkrat som sa poriadne zasmiala. Ak mate chut vratit sa do pubertalnych cias, urcite odporucam.
Mam rada autorkine knihy. Vstah sa medzi hlavnymi postavami vyvija postupne, nevhupsnu hned do postele. Niekedy je prijemne si precitat kludnu romantiku, nie same postelove sceny.
Tak to bola jazda, ako na horskej drahe. 2000 stran za 6 dni. Podobnych pribehov som uz precitala niekolko, no urcite ho budem mat v hlave dost dlho. A to nielen kvoli poctu stran a mene hlavnej postavy (meno Hardin je tak nezvycajne, ze nan tazko zabudnete, hoci na zaciatku som mala problem si nan zvyknut), ale hlavne vdaka neustalym hadkam. Tolko veci, co si ti dvaja zazili a to vsetko v priebehu 8 mesiacov. Koniec ma tiez sklamal, nebol zly, ale cakala som nieco ine. Akoby za par mesiacov zostarli o niekolko rokov. No aj tak mi to nepokazilo dojem z tejto serie. Hardin bol proste uzasny, aj ked bol chvilami strasne hnusny. Milujem takyto typ hrdinu, sexi, drzi, zahadny, aj tetovanie moze byt. Chlap s tazkym detstvom, burlivym dospievanim. Ta stavka bola hnusna, ale vdaka nej boli spolu. Tessa bola proste dobra dusa, ktora mala po cely cas ruzove okuliare. Videla v ludoch len to dobre, bola az priliz naivna a doverciva, co sa jej mnohokrat vypomstilo. Ale to bola proste Tessa a Hardin bol proste Hardin. Aj ked ma ich povahy obcas stvali, nemenila by som ich. Kopu tajomstiev, ktore casom vysli na povrch dodali serii stavu. Seria, by sa dala kludne skratit, ale mne je az luto, ze je uz koniec. Pustila som sa do nej, kvoli filmu, ktory sa chystam pozriem. Musim priznat, ze hercov vybrali dobre. Hlavne Hardina. Nejak tak som si ho predstavovala. Takze davam 5*, aj napriek slabsiemu koncu.
Tak urcite lepsi diel, ako druhy. Samozrejme sa aj hadali, ale uz to neboli same blbosti. Hardin pomaly dostava rozum, je dospelejsi, ich vztah s Tessou je pokojnesi a snazi sa napravit rodinne vstahy. Hoci po tom prekvapku na konci sa vrati stary hnusny Hardin.
Tak tu uz aj mna Tessa stvala. Este pred chvilou bola panna, ktora pobozkala len jedneho chlapca a zrazu sa bozkava s hocikym. Nevidela Hardina len 10 dni a uz rozmysla, ze vhupne do vstahu s inym, len preto, ze sa jej neozval? S tymto to trocha autorka prepiskla. Z kazdej blnosti urobila hadku na rozchod. No jedno sa tejto serii upriet neda, a to, ze ju nedokazete prestat citat, aj ked je to niekedy o nicom :)
Tuto seriu mam uz davno, no stale som to odkladala, pre nie priliz dobre hodnotenia. Ale po vzhliadnuti ukazky z filmu, som si povedala, ze tomu dam sancu. Ano je to klise, zly chlapec a dobre dievca (ako inak panna). To ze sa stale hadali kvoli blbostiam bolo v pohode, vzhladom na ich nizky vek, mi to az tak nevadilo, skor ma prekvapila ta cast prveho milovania. Tolko to odkladali a potom to bolo take rychle a este mal aj vypite. A to na koniec, aj ked ma prekvapil sa dal cakat, aj ked to bolo dost krute. Aj ked ma kniha vyse 500 stran a kludne mohla mat o par menej, citala sa rychle. Neustale chcete vediet, co bude dalej. Takze sa urcite pustim do pokracovania.
Za mna sklamanie. Pribeh mal potencial, ktory autorka nevyuzila naplno. Od autorky som citala Absint a ten som zhltla, preto som siahla po jej dalsej knihe. Zaciatok bol celkom fajn, no poslednych 100 stran jedna nudna a nepremyslena zlatanina. Styl pisania strasne nudny a opisy sexualnych scen katastrofa, tie som preskakovala, vobec nemali stavu. No mam pocit, ze je to aj prekladom, je dost slaby. Davam 3*, aj to len pre peknu obalku.
No tato kniha, nieje ziadne velke prekvapenie, podobnych knih som citala uz dost. Ale splnila vsetko, co od takejto knihy ocakavam. Urcite je jedna z tych podarenych. Autorka vas svojim stylom chyti tak, ze knihu pustite az na konci. To, ze bol Alex protivny, mi nevadilo. Skor som to chapala, po tom co si v zivote prezil. Trosku mi vadilo, ze mu Indigo sadla tak skoro na lep. Cakala som, ze bude odolavat dlhsie. Co ocenujem su prekvapenia na konci knihy. Takze za mna mile prekvaprnie.
Znovu skvela Wardovka. Uz mi chybala dalsia davka a vobec mi nechybali boje s bezduchymi, ktore tentoraz autorka spomenula len okrajovo. Trosku mi vadilo az priliz caste sladke oslovenia, ale autorka to vynahradila vtipnymi hlaskami.
Ci bol pribeh pravdivy, alebo nie az tak dolezite nebolo. Dolezite bolo, ze to bolo napisane tak vierohodne a napinavo, ze knihu nepustite z ruky, aj ked sa pri nej bojite. Autor chyti citatela do siete hned na zaciatku a to vstupom do stareho blazinca, postupne ho namotava az vas uplne dostane. Aj ked mi par veci pripomenulo Blair Witch, vobec mi to neubralo na dojme. Taketo pribehy mozem. Je to moja prva kniha od autora a urcite nie posledna.
Jedine co ma na tej knihe zaujalo, boli ilustracie. Inak to bolo o nicom. V pamati mi neutkvela ani jedna poriadna myslienka. Ja takemuto ceskemu humoru nerozumiem. Strasne som sa nudila. Keby nie citatelskej vyzvy, urcite si tuto knihu dobrovolne nevyberiem.
Silny pribeh, silneho dievcata, ktore prezilo hrozy vojny. Co mi vadilo, bol useknuty koniec. Cely cas sa to vlieklo pomaly a potom rychly koniec, kniha tak stratila na celkovom dojme.
Taka obycajna oddychovka. Zabavi vas na chvilu, no po case si uz na nu nespomeniete, iba ze bola dost dlha. Kludne by mohla kniha mat o 100 stran menej. Dost mi to pripomynalo film S laskou Rosie. Tak trocha to zachranil koniec. Ten sa vydaril.
No ano cita sa to rychle, ale to zaradenie je matuce. Keby tam nebolo tolko prehnane vela a podrobne opisovanych sexualnych scen (nehovoriac o pridavku na konci, ktore uz hranicilo s pornom), styl pisania a vek hlavnych postav sa skor hodi pre young adult. Na zaciatku bol Bishop opisovany ako tvrdy chlap, no ku koncu s neho urobili makotu. To pocuvanie a opisovanie pesniciek, podrobny opis kazdeho oblecenia, neustale sprchovanie a opijanie Madison, ktora ma len 17, no kopu veci posobilo chaoticky a nepremyslene. Taka parodia na Royalovcov. Davam 4*, ale len pre krasne obalky. Urcite su krajsie ako obsah.
Tak o cosi lepsie, ako prva cast, ale stale mi vadi hlavna hrdinka. Tie prehnane sexualne sceny, ako sa tam skoro s kazdym oblizuje, opija sa. No a neviem co ma autorka s tou sprchou, nemusela by ju neustale spomynat. A vela veci nedava zmysel, skoro nic sme sa nedozvedeli. Ale cita sa to rychle, tak som zvedava na koniec.
No jedno sa tejto knihe upriet neda. Citala sa rychle. Ale ako tu uz bolo spomenute, je to nie az taka dobra kopia Papierovej princeznej. Napad nebol zly, muzske postavy celkom ok, ale strasne mi vadil ten detailny popis sexualnych scen, ktorych tam bolo az privela a to mi k 17-18 rocnym vobec nepasovalo. Celkovo niektore veci, ked sa nad nimi zamyslite, boli chaoticke. Na hlavnej hrdinke mi prekazalo, ze na to aka chce byt nezavysla a silna, pri kazdom sexi chlapovi (asi kazdy) podlahne a vasnivo sa s nim bozkava. Pribeh fajn, ale nedomyslene detaily. No uvidime, ako to bude pokracovat.
Silny a surovy pribeh z ktoreho budete mat zimomriavky, no napisany prijemnym stylom.
Nebolo to zle, mam rada autorkin styl a Lousinu blaznivu povahu. No na jednotku sa to nechytalo. Proste niektore knihy by nemali mat pokracovanie. Druha a tretia cast sa dali spojit do jednej. Zbytocne to bolo natiahnute. Rada som si pripomenula Lousu, ale uz to nebolo ono.
Tato seria je z krimi moja naj. Zboznujem Roberta, jeho genialnu mysel, Garciov humor a sarkazmus. Znova autor vsetko premyslel do posledneho detailu. No chybal mi tu sok z odhalenia vraha a celkovo ma tato cast az tak nedostala. Mozno je to tym, ze uz je to deviata cast v serii a uz poznam autorov styl. Co ma ale prekvapilo a zaroven potesilo, bol koniec, kde autor odhaluje o kom bude pokracovanie. Kedze Zloba je za mna top z celej serie, neviem sa dockat pokracovania.