keiko33 keiko33 komentáře u knih

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Toto je moja prva kniha od autora, kedze prve tri som videla len filmy, ktore boli super. Mam rada severske krimi, su pochmurnejsie, strach viac prezivate. Hoci autorov humor to zjemnuje. Kniha ma dostala hlavne pribehom zalozenym na skutocnej historii o ostrove Sprogo o ktorej som nic nevedela. Ked si uz myslite, ze chora mysel Hitlera je maximum, zistite, ze podobnych sialencov bolo viac, aj ked nasledky neboli az take strasne. A to, ze sa take nieco dialo este aj po ukonceni druhej svetovej vojny mi hlava neberie a este s povolenim uradov. Ludia su proste nepoucitelni. Nemam velmi rada prelinanie casovych obdobi, no tu mi to vobec nevadilo. Autorov styl mi sadol. Pochmurna detektivka so stipkou humoru. A ked si uz myslite, ze viete co sa presne stalo a ako to dopadne, pride prekvapenie. Dvojka Carl a Asad su podarena dvojica, taki jing a jang a aby to nebolo nudne, pre ozivenie tu mame Rose. Skvela detektivka, tesim sa na dalsiu.

24.06.2020 5 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Tak toto bol dokonaly psychotriler. Tento zaner mam rada a toto bolo zatial najlepsie, co som v tomto zanri citala. Stranky som doslova hltala a v urcitych scenach som ani nedychala. Pri scene na schodoch pocas Loweninych narodenin som az podskocila na mieste. A ten koniec? To bolo dokonale odhalenie. Tato kniha mala vsetko, co mala mat a mozno aj viac. A aj ked to bolo nieco uplne ine, co bezne autorka pise, tak to zvladla bravurne. Mam rada jej romantiku, no mohla by pokracovat aj v takejto tvorbe. Co dodat. Coho sa autorka dotkne, to premeni na "zlato".

20.06.2020 5 z 5

Lov Lov Elle Kennedy

Ano. Tato kniha bola klise. Hokejista a bohata kraska. Ale co na tom zalezi, strasne som sa bavila. Uz davno som sa tak nenasmiala. Autorka ma proste talent, na vtipne situacie a dialogy. Summer, aj ked bola strelena, mi bola sympaticka. Mam syna s poruchou ucenia, takze jej problemy s ucenim viem pochopit. A Fitz? To bol taky tichy medvedik, bolo to mile, ako bol so svojich citov k Summer v rozpakoch. Takze znova super jednohubka od autorky. A pacilo sa mi, ze trocha prepojila tuto seriu so seriou Off-Campus

29.04.2020 5 z 5

Trhlina Trhlina Jozef Karika

Ci bol pribeh pravdivy, alebo nie az tak dolezite nebolo. Dolezite bolo, ze to bolo napisane tak vierohodne a napinavo, ze knihu nepustite z ruky, aj ked sa pri nej bojite. Autor chyti citatela do siete hned na zaciatku a to vstupom do stareho blazinca, postupne ho namotava az vas uplne dostane. Aj ked mi par veci pripomenulo Blair Witch, vobec mi to neubralo na dojme. Taketo pribehy mozem. Je to moja prva kniha od autora a urcite nie posledna.

01.02.2019 5 z 5

Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Neskutocne krasny a citlivy pribeh. O laske, utrpeni a neuveritelnej sile cloveka, ktory chce prezit. Ben bol proste neskutocny. Po tom co prezil, nielen v divocine, ale aj v sukromi dokazal ostat silny, aj ked si sam myslel, ze je slaboch. Dokazal Ashley zachranit a nielen fizicky. Tie odkazy z diktafonu, boli tak citlive, nutiace vas zamysliet sa nad zivotot. A prave tie vdychli do pribehu uplne iny rozmer. Rachel bola neuveritelne silna zena, rovnako ako ich laska. To tajomstvo mi doslo az tesne pred odhalenim. A ak som dovtedy neplakala, tu sa to uz zastavit nedalo. Je to pribeh, ktory vam ostane v mysli este velmi dlho. A zacnete lutovat vsetky zbytocne hadky, lebo nikdy nevieme, ci budeme mat moznost sa ospravedlnit.

01.03.2018 5 z 5

Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

Znovu zaujímavý príbeh. Tentoraz sa takmer celý príbeh odohráva v lesoch. Začiatok vás pohltí. Až som mala zimomriavky a celkovo tie tajomstvá okolo Svätyne. Trochu mi chýbalo viac Josie a Noaha. Josie si konečne dorieši minulosť. Autorkine príbehy mám rada, stále má čím prekvapiť. No má menšiu chybičku. A to, že na konci jej dochádza dych. Celý príbeh bol mrazivý, prešpekulovaný, ale na konci chýba ten wau efekt. Čakáte šokované odhalenie, no to odhalenie nieje až také prekvapujúce. Ale aj tak sa teším na ďalší prípad Josie Quinnovej.

04.05.2024 4 z 5

Pohřbené kosti Pohřbené kosti Lisa Regan

Počúvané ako audiokniha. Autorka sa znovu blisla svojou nekonečnou predstavivosťou. Vražda sa znovu týkala jej blízkeho. Chudák Noah bol z toho mimo. Áno správal sa zle a počúval svoju bláznivú a tehotnú sestru, ale ktovie ako by sme reagovali na jeho mieste. Celý príbeh dokopy je na jednej strane ťažšie uveriteľný, no na druhej pekne vykresľuje, čo dokážu prekryť peniaze. Keď ich človek má dosť, prejde mu aj množstvo zločinov. Trochu mi tu chýbala spolupráca Josie a Noaha. No aspoň dostal šancu menej skúsený detektív. Nebola to najlepšia časť, ale ani najhoršia.

02.05.2024 4 z 5

Nečekané přiznání Nečekané přiznání Lisa Regan

Počúvané ako audiokniha. Znovu je tu zmena čítajúcej a u mňa zatiaľ vyhráva. Jej hlas mi sadol najviac. Neviem kde chodí autorka na tie bláznivé zápletky, ale klobúk dole pred jej predstavivosťou. Gretchen bola doteraz veľmi nenápadná a snaživá policajtka v stredných rokoch, pritom jej život nebol žiadna prechádzka ružovým sadom. Práve naopak. To čo si v živote prežila, by zvládol málokto a ešte byť popritom dobrou policajtkou. Páčilo sa mi, ako sa Josie a Trinity postupne zbližujú. Josie sa postupne po rokoch venuje vzťahom. Nielen so znovunájdenou rodinou, ale aj s Noahom a vlastnej aj s Gretchen. Josie má veľa zmien nielen v súkromí, ale aj v práci. Je znovu len detektívka a musí sa zase naučiť pracovať pod niekým a počúvať jeho príkazy.

01.05.2024 5 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Počúvané, ako audiokniha. Autorka píše ľahkú romantiku, žiadna zložitosť. O Dánoch, ako najšťastnejších ľuďoch som už počula, ale slovo "hygee", som počula prvýkrát. Celkovo príbeh, nieje nič extra, kľudná romantika, keď chcete vypnúť. Ale z dánskeho hygee, som si odniesla veľmi dobrý pocit. Keby tento koncept ľudia používali, hneď by bol život krajší. Veľa ľudí nevie oddychovať, stále sa za niečím ženie. Pritom sú to práve maličkosti, ktoré robia ľudí šťastnými. Takýto typ kníh mám rada z dôvodu, že po prečítaní máte chuť zbaliť kufre a vydať sa do sveta. V tomto prípade do Kodane. A táto kniha splnila ďalšiu časť. Po prečítaní sa budete cítiť šťastne. Budete mať chuť zapáliť vonnú sviečku, zabaliť sa do teplej deky s knihou v jednej ruke a hrnčekom s niečím dobrým v druhej. A užívať si "hygee":)

28.04.2024 4 z 5

Hořím pro tebe Hořím pro tebe J. T. Geissinger

Tak to bolo niečo iné, ako som čakala. Som milo prekvapená. Začiatok bol taký pomalší, no odkedy Jackson prišiel s dohodou, už to letelo. Bianca bola postava podľa môjho gusta. Milá, starostlivá, sebavedomá, nedala si skákať po hlave,ani od nafukaného bohatého dediča, ktorý bol v skutočnosti len ranené zviera, ktoré túži po láske a nehe. No a čerešnička na torte bol Rayford. Bez neho by príbeh nemal tu správnu šťavu. Škoda len, že koniec bol taký rýchly. Chcelo by to ešte epilóg.

21.08.2022 5 z 5

Nové sliby Nové sliby Lilly Lucas

Znovu príjemná, pomalá romantika v zasnežených horách. Typicky príbeh zadubeného chlapa, ktorý má pod nosom ženu svojho života a nevidí ju, hoci mu máva pred očami červenou šatkou. A ona sa musí roky prizerať jeho slepote a zástupu ženských. Až príde chvíľa keď si on zloží klapky z očí a všetci naokolo vykríknu "no konečne". No a samozrejme na konci sladký "čokoládový happyend".

20.08.2022 5 z 5

Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

To bol tak milý a sladký príbeh. Romantický oddychovka na zdvihnutie nálady. Aj keď príbeh bol jednoduchý, no pútavo napísaný. Ja tento štýl nemeckých spisovateliek mám rada. Zatiaľ má žiadna výrazne nesklamala. Príbeh mi pripomenul moju obľúbenú romantiku Popolušku na snowboarde. Len v opačnom garde. Nemka sa vydala do Amerika. Všade hory a sneh. Ryan bol taký sladký, "nasratý" na celý svet. V jednu chvíľu mal všetko a v druhej o všetko prišiel, takže nieje nič zvláštne že sa správal odporne. No našťastie sa objavila bláznivo oblečená Lena, ktorá mu ukázala, že keď nejde o život, nejde o nič. Že, keď nemôžeš robiť jednú vec, tak je mnoho ďalších, ktoré naňho čakajú, hlavne že má pri sebe tú správnu osobu.

19.08.2022 5 z 5

Hodná a zlobivá holka Hodná a zlobivá holka Michael Robotham

Mam precitane vsetky autorove prelozene knihy . Je to majster slova. Seria Joseph O'Loughlin je jedna z najlepsich v zanri. Pohlad psychologa dodava trilleru uplne iny rozmer, ako keby to bol pohlad detektiva. Som rada, ze aj vo svojej novej serii pokracuje psychologiou. Prekvapilo ma, ze ma tato kniha bavila zatial najviac. Nejde ani tak o dej, ktory autor zvladol na jednotku, ale stylom pisania. Kniha vas chyti uz od prvej strany a pusti az na konci. Robotham sa kazdou dalsou knihou zlepsuje. Nova dokonala postava Cyrusa s traumatickou minulostou, ktoru doplna Evie, ktora si tiez presla peklom. Skvely zaciatok serie, od autora ktory to hadam pokazit ani nevie.

19.04.2021 5 z 5

Bane: Prokletá láska Bane: Prokletá láska L. J. Shen

Aj ked pribeh Banea a Jess do serie vobec nezapadal, ak tak len okrajovo, fakt bol super napisany. Hlavne postavy spajalo toho tolko, ze museli skoncit spolu, aj ked to nebolo velmi uveritelne, tolko nahod sa proste stat nemohlo. Ale aj tak, neprestanete citat, kym nieste na konci. To co si prezila Jess a to dokonca dvakrat, ju nastastie nepolozilo, prave naopak. Urobilo ju to silnou a Roman do toho perfektne zapadol.

19.10.2020 5 z 5

Vicious: Divoká láska Vicious: Divoká láska L. J. Shen

No ano Vicious bol blbec a tyran. No takto sa vacsinou spravaju tyrani. Ublizili mne, tak ublizim inym, aby som sa lepsie citil. Hladam nieco, aby som zabudol na svoje trapenie. Ti co sikanuju, zvyknu byt sikanovani. Zial tu si to odskakala ta dobra, aj ked velmi naivna Milli. Na jednej strane mi bolo Deana luto, no na druhej ked vedel, ze k nej Vic nieco citi, aj ked to nepriznal, nemal si s Milli zacinat. Rovnako si Milli nemala zacat s Deanom, hlavne nie ked ho nemilovala, ale Vica. Kamosi by mali drzat spolu a nie rozmyslat rozkrokom, no nie vzdy to tak je. Ano pribeh bol trocha klise. Zly, sexi a bohaty chalan a a chudobne, dobre a naivne dievca. Bum a je z toho laska jak hrom. A hlavne sa to dobre citalo.

11.10.2020 5 z 5

Hra Hra Elle Kennedy

Znovu skvely pribeh. Po tom ako sa Hunter spraval ako vol kvoli Summer, som ho velmi nemusela, no tu som si Mnicha oblubila. Az mi ho bolo luto, ako chcel dodrzat celibat a vsetci si ho doberali. Ked si myslite, ze uz autorka nic komickejsie a absurdnejsie nevymysli, pride Pablo. Z tejto casti by som si vedela predstavit romanticku vysokoskolsku komediu. Ps: To skoro vsetky autorky musia pouzivat vetu "Chutnaš tak zatracene skvele, tohle bych mohl delat hodiny."? Uz len chybalo " Chutis ako med, ci nektar." Asi by som dostala zachvat smiechu, keby mi toto povedal chlap v postely.

02.05.2020 5 z 5

Prokurátor Prokurátor Paulina Świst

To bola jazda od zaciatku do konca. Ani chvilu som sa nenudila. Na tie polske mena sa trocha tazko zvykalo, ale dej to vynahradil. Dej bol trocha pritiahnuty za vlasy, skor na americky styl, ale to mi vobec nevadilo, kedze ma kniha bavila. Nieco take, by som od polskej autorky necakala.

15.02.2020 5 z 5

Mesačné svetlo na Nightingale Way Mesačné svetlo na Nightingale Way Samantha Young

Zaciatok bol super. Pripomenul mi knihu Nabijac. Mam rada ked sa z nepolapitelnych suknickarov stanu oddani a milujuci muzi, ktori vdaka laske upne zmenia svoj zivot. Timto pribehom bola ukoncena jedna z mojich oblubenych serii. Mam rada autorkin styl. Jej pribehy su sice obycajne, ale dokazu chytit za srdce. Vsetky boli niecim vynimocne, no mojou srdcovkou budu vzdy Joss a Braden. Scena z taxiku a nasledne vybehnutie Joss z kupelne pred Bradenom, su top.

29.12.2017 5 z 5

Příchuť zla Příchuť zla Wendy Dranfield

Som rada, že každou ďalšou knihou série je to lepšie. Madison po siedmich rokoch nastupuje opäť, ako detektívka. Hneď prvý deň rieši príbeh mladej mamičky, ktorá zmizla a ostala po nej ročná dcéra. A keby to nestačilo, chýba jej kolega a na vyšetrovanie je viacmenej sama. Nate si konečne dorieši minulosť a dozvie sa prečo skutočne zomrela jeho snúbenica. Rexa mi bolo ľúto. Tiež sa mi páči zvláštny "rodinný" vzťah Madison, Owen, Nate a Brody. Túto štvorku som si obľúbila a som zvedavá, ako ich spolužitie bude pokračovať ďalej.

11.05.2024 5 z 5

Tichý pláč Tichý pláč Lisa Regan

Počúvané ako audiokniha. Ďalší príbeh detektívky Josie, tentoraz rieši únos dievčatka v spolupráci FBI, dokonca pomáha aj Luke. Autorka znovu vymyslela prešpekulovaný príbeh, plný zvratov a odhalení minulosti. Autorka má dobrú fantáziu, ale niekedy až priveľmi. Keď dočítate príbeh a zamyslite sa, zistíte, že kopu veci sú dosť nereálne. Ale príbeh Amy ma dostal. Po tom čo si prežila či už v minulosti, alebo prítomnosti, sa čudujem že ešte bola taká, aká bola. Som rada, že sa to medzi Josie a Noahom všetko postupne napravuje. A nielen vzťah s Noahom. Aj napriek tomu čo si s Mistie prežili, stali sa z nich veľmi dobré kamarátky. Celkovo séria má množstvo postáv, ktoré som si obľúbila. Ešte aj večne naštvaného veliteľa začínam mať rada. Takže za príbeh dávam 4*, ale sériu ako takú zaraďujeme medzi moje obľúbené.

03.05.2024 4 z 5