kejty91 kejty91 komentáře u knih

Valkýry Valkýry Paulo Coelho

Na to, že kniha vnikla po Alchymistovi je to trochu rozdíl. Je tady plno vnitřních uvědomění prokládané nějakými náboženskými citacemi ale v podtatě jsou tak abstraktní, že máloco vám poslouží. Pokud je Paulo Paulem spisovatelem se vším všudy, pak mi vadil jeho zvláštní postoj k životu.
POkud jsme všichni lovci nebo zemědělci, pak přiznávám, že život lovců je mi cizí a téměř jím i opovrhuji.
Jedním z několika mála uvědomění byl fakt, že i chytří lidé umí udělat nelogické věci.

18.06.2018 3 z 5

Filozofický depozitář. 50 nejdůležitějších filozofických myšlenek Filozofický depozitář. 50 nejdůležitějších filozofických myšlenek Reiner Ruffing

Hodnotné to rozhodně je - dozvíte se plno kritických myšlenek, nad kterými začnete uvažovat. Nicméně filosofie je náročný obor, který je občas nesnadné pochopit. Filosofové so pohybují v pojmech, které nebývají zřejmé a většinou vznikají jako reakce na jiného kolegu, se kterým ne/souhlasí.
Kniha se věnuje diskurzům, které jsou i dnes aktuální i přestože dnešní svět se vyvíjí v nejistou budoucnost.

25.02.2018 3 z 5

Dinosauři od Pekelného potoka Dinosauři od Pekelného potoka Vladimír Socha

No, čekala jsem to lepší. Pomalu mi to přišlo jako jiná kniha o dinosourech, ve které jsem našla téměř totožné informace.
Přitažlivou se mi ale zdála zmíňka o filmech Spielberga a taktéž, že se autor snažil kriticky zreflektovat mnohé teorie o životě a zániku dinosaurů.
Je to prostě průměr. Nebudete z něho v úžasu ale nebudete ani zklamáni.
Kniha je obohacena o závěr autora - zhodnocení toho, co dělal, co se mu podařilo a jak je neskutečně rád za tuto zkušenost.
Doporučuji.

14.12.2017 3 z 5

Tenkrát Svět Tenkrát Svět Lukáš Vincour

Příjmené počtení ale má to své mezery. Jak znám děti, ptali by sena milion věcí. Ta kniha je prostě moc krátká/zjednodušená. Tyto témata myslím pochopí většina dětí (daleko více bych řekla že děti ne dospělí).
A taky nevidím potenciál, že by si ji koupili neveg.
Je to smysluplná pohádka ale i ten konec je moc rychlý.
Sympatická kniha s milými ilustracemi ale za mě by to chtělo trochu více dopracovat.

08.12.2017

Zajímavosti ze světových dějin 1 Zajímavosti ze světových dějin 1 Stanislava Jarolímková

Mnoho zajímavostí opět nejen z historie ale zachází se i do oblastí stavebnictví, zdravotnictví, školství, práce, biologie, apod.
Ty knihy mají vždy něco do sebe.

21.10.2017 3 z 5

Vlci, draci, bájná zvířata Vlci, draci, bájná zvířata Claude-Catherine Ragache

Nádherná kniha dětství, kterou jsem si teď v dospělosti pořídila. Moc hezké ilustrace.
Taková chill kniha, kterou si vezmete vždycky po nějaké době - možná zase za nějakých pár let.

09.07.2017 4 z 5

Kočky, kocouři a koťata Kočky, kocouři a koťata Albert Pintera

Docela zajímavá kniha. Semtam i rady k nezaplacení. Pro mě jako dlouholetého kočkaře většinou nic nového ale osvěžit si i tyto informace nebylo na škodu.

02.07.2017 4 z 5

Něžná je noc Něžná je noc Francis Scott Fitzgerald

Kdyby mi nebyly sympatické ta léta, asi bych dala i méně hvězdiček. Ale jo, dalo se to číst ale někdy mi to přišlo hodně zmatené v tom, co se tam zrovna děje. Kdybych si něco nenaspojlerovala dopředu, měla bych v tom zmatek a mohla si to přečíst ještě jednou, aby mi to dávalo smysl. Já fakt nemusím, když se musím dohadovat, co a jak. I ten konec docela hooodně krátký. Autor umí psát ale jeho tvorba prostě není pro každého to pravé - stejně jako Gatsby.

20.06.2017 3 z 5

Silné ženy, slabí muži Silné ženy, slabí muži Sigrid-Maria Größing

Pokud hledáte informace či další příběh o někom dalším (v mém případě to byla vévodkyně Markéta Tyrolská) tak se vám kniha hodí. Jinak číst o dalších panovnících a jejich osudech, o kterých nic nevím bylo ztrátou času. KNiha je to dobrá k doplnění informací ale jinak nic víc nenabídne.

04.02.2017 3 z 5

Ženy ve dvojím světle Ženy ve dvojím světle Sigrid-Maria Größing

Fakta zde byly ale pokud neznáte tu osobu nevíte, jestli se to nemísí s fikcí. A například popis Diany mi přišel trochu jiný, než jak byla celkově prezentována. Baví, doporučuji ale nic extra.

27.01.2017 3 z 5

Dárek Dárek Cecelia Ahern

Tady bych řekla aby se nesoudila kniha podle obalu. Myslela jsem, že to bude lepší, protože jsem zklamaná a zklamání znamená, že jste moc očekávali. Začátek i konec knihy byl nejasný. Poselství knihy bylo jednoznačné. A já mít za manžela někoho jako byl Lou, tak by se vše odehrávalo jinak.

Trošku mě mrzí, že jsem neporozuměla tomu, kdo byl kluk s krocanem a jeho matka.

16.01.2017 3 z 5

Sněhová královna Sněhová královna Hans Christian Andersen

Moc hezké příběhy. Líbili se mi stejně jako mnohým jiným. Většinu jsem nikdy neviděla ani jako pohádku ani jsem je nečetla. Vazba knihy sice špatná, protože se špatně slepila s deskou. Nejdojemnější je Holčička se sirkami - já čekala jako dítě, že ji najdou a bude v pořádku. Ano, zasazovat takové přímé témata smrti do dětských knih je nevšední ale vcelku normální. Je to život a takhle děti v minulosti skončit mohly.

17.12.2016 4 z 5

Sto jmen Sto jmen Cecelia Ahern

Jo, byl to fajn chic lit román. I z té nejhorší situace se dostanete, pokud při vás aspoň někdo stojí. Úkol pro Kitty byl netradiční a jeho rozuzlení tohoto nejjednodušího úkolu tak zamotané. Vždy v tom jednoduchém hledáme nejvíce složitostí.
Doporučuji.

07.12.2016 4 z 5

Jak poznat, že vaše kočka touží po vaší krvi Jak poznat, že vaše kočka touží po vaší krvi The Oatmeal (p)

Z knihy pobaví tak 1/3.

20.10.2016 2 z 5

Riziková společnost Riziková společnost Ulrich Beck

Na běžné čtení nic moc ale pokud v tom máte hledat smysl, jako jsem musela já, projednoho profesora, začnete to svým způsobem chápat. Sice jsem na některé věci potřebovala znát názor někoho jiného, který měl hledat smysl stejně jako já, ale co ...

Pro sociology prý základní literatura.

09.10.2016 3 z 5

Karel IV.: Jménem koruny, jménem lásky Karel IV.: Jménem koruny, jménem lásky Hana Parkánová-Whitton

Napsáno to bylo příjemným stylem. To, jak rychle autorka z ničeho nic ukončovala určité situace se mi líbilo. Historické souvislosti zde byly a fikce, kterou autorka do románu přinést musela, byla zajímavá.

Přesto bych raději dala přednost spíše faktům, které by mi, novickému příznivci Karla IV ozřejmilo milým způsobem a neuvádělo v pokušení a chránilo od mylných představ.

Každopádně doporučuji i přes výhrady s tím spojené.

14.09.2016 4 z 5

Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí! Ursula Poznanski

Uiiii....pro mě paráda. Četla jsem podobnou knihu českého autora, kde hráči skrze prášky odcházeli do jiných zemí a bojovali ale tohle bylo taky něco. Líbilo se mi to. Někdy jsem měla pocit, jako bych hru sama hrála, resp. nevěděla jsem jednu chvíli jestli o tom jen čtu nebo .... První kniha od autorky pro mě ale hned mě navnadila...čte se to tak, že nejraději nechcete přestat - je to celkem závislacké. Celkem předvídavý děj, resp. říkate si, buď to bude tak nebo onak. Ale některé věci byly i pro mě neobyčejné - třeba jak to ten otec všechno dokonale naprogramoval mě dostalo - já čekala někoho živého za tím. Kniha o tom, jak se dá z lidí udělat poslušné ovečky, když někdo chce... Ovlivnitelnost lidí je pozoruhodná. Kniha ale navždy pro mě neobyčejná.

28.08.2016 4 z 5

Dvojčata Dvojčata Saskia Sarginson

Bylo to fascinující. V půlce knihy velmi strhující a já nemohla jít spát aniž bych nezjistila, co se stalo. Vyprávění Violy a do toho i Isolte mě bavilo. POhledy dvou různých stran ačkoli jsou dvojčaty. Super! Další knižní kocovina.

06.07.2016 4 z 5

Poutník – Mágův deník Poutník – Mágův deník Paulo Coelho

Kniha nepopsatelná slovy. Je to dílo. Nedivím se, že byl za něj i mnoha další PC ohodnocen různými cenami, apod. Každý si z příběhu vezme opět, co potřebuje. Mě to vysvětlovalo dřinu, kterou jsem během současného studia zažívala. Mnohé dávalo smysl. Jedna cesta může mít tisíc příběhů.

29.05.2016 4 z 5

Otrok vášní Otrok vášní Deirdre Wilson

Kniha byla ze života. Holt, každý chvilku tahá pilku. Jen je třeba dát pozor ať se nepřeřeže to, co nemá. Kniha o mládí a jeho láskách a neláskách.

24.05.2016 4 z 5