Kerberos Kerberos komentáře u knih

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Moje první setkání s touto autorkou,napínavý příběh plný zvratů,plno sexu,konec mě překvapil.

01.01.2021 5 z 5

Tkaničky Tkaničky Domenico Starnone

Tak tohle určitě není kniha na vytvoření klidu a pohody.Poslouchala jsem audio ,ale stejně depresívní poslech.Tolik zloby a ukřivděnosti,takže pokračování si asi nepřečtu.

30.12.2020 4 z 5

Krvavé svatební šaty Krvavé svatební šaty Pierre Lemaitre

Nevím,kdo z nich byl víc narušený,jestli Frantz nebo Sophie.Dalo by se použít- kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.

28.12.2020 5 z 5

Černá linie Černá linie Jean Christophe Grangé

Je dobře,že Grangé zase začal psát,vydařený psychotriller s překvapivým koncem.Příběh masového vraha,bývalého hloubkového potapěče,který čeká ve vězení na trest smti.Pátrání novináře Marca vše zkomplikuje,vystaví sebe i modelku, jejíž podobenku použije jako návnadu,smrtelnému nebezpečí.

26.12.2020 5 z 5

Džungle před tabulí Džungle před tabulí Evan Hunter (p)

Kniha řeší závažný problém v školství,který se z Ameriky padesátých let přenesl i k nám.Mladý učitel plný ideálů se střetává z realitou,vybudovat si autoritu u záků je velký problém,pokus o znásilnění učitelky a šikana učitelů.Nemůžu si nevzpomenout na Magnuskův film o problematické škole.

24.12.2020 5 z 5

Vánoční zázraky Vánoční zázraky Alexander Stainforth (p)

První povídka od Kabátové se mi celkem líbila,ale zbytek za moc nestál.A vánoční náladu to ve mě nevyvolalo.

20.12.2020 3 z 5

Prodám manžela... Zn. spěchá Prodám manžela... Zn. spěchá Alena Jakoubková

Chtěla jsem si oddechnout v předvánočním shonu,tak jsem se navnadila na dobrá jídla,ale jinak pohádka se šťastným koncem.

19.12.2020 3 z 5

Johana z Rožmitálu - Bouřlivý život s Jiřím z Poděbrad Johana z Rožmitálu - Bouřlivý život s Jiřím z Poděbrad Jiří Hanibal

Na knize vás nejdřív zaujme krásný obal knihy. Johana z Rožmitálu to určitě neměla lehké sňatkem s Jiřím z Poděbrad vyvdala šest dětí a velkou domácnost a vždy tu bylo srovnávání s první manželkou.Johana čelila podezření z otravy krále Ladislava a prosadila se i v politice .

17.12.2020 4 z 5

Cop Cop Lætitia Colombani

Příběh tří žen z rozdílných společenských vrstev i jiných kultur a spojuje je vlasy.Indka je z nouze prodá,Italka ve své firmě zpracuje a bohatá Kanaďanka si koupí paruku.Nejvíc mě zajímal příběh indický.

15.12.2020 4 z 5

Sousedky Sousedky Cass Green (p)

Celkem průměrná kniha,za rok si ji určitě nebudu pamatovat.

14.12.2020 3 z 5

Podivný případ se psem Podivný případ se psem Mark Haddon

Skvělý příběh,svět očima patnáctiletého autisty Christofera.Poslouchala jsem audio namluvené Matoušem Rumlem,které by mělo být povinnou četbou pro širokou veřelnost kvůli pochopení těchto dětí.

14.12.2020 5 z 5

Cesty rytířů Cesty rytířů František Niedl

(SPOILER) Díl plný zvratů,pro Wolframa tragických.Přijde o manželku,přítele, ,řádového bratra.Nastoupí cestu pomsty.Pro mě překvapivá role Elišky Rejčky,která byla vždy líčena velmi pozítivně.Nevypadá to na závěr ,takže se těším na pokračování.

12.12.2020 5 z 5

Šarlatán Šarlatán Josef Klíma

Příběh léčitele Mikoláška je sice velmi stručný,ale je podle skutečných událostí.Kdybych byla nemocná nebo někdo z blízkých,chtěla bych mít možnost aby mi někdo takový pomohl.Nedivím se ,že se za ním táhli lidé s vírou v uzdravení.Už se těším na film až nás pustí do kina.

11.12.2020 4 z 5

Zpětný ráz Zpětný ráz Peter May

Tento díl jsem poslouchala a David Matásek ho čte skvěle.Pro Enza je to velmi osobní a řeší kromě vyšetřování vztahy se svými potomky i bratrem.Milovníky dobrého jídla a pití jistě navnadí popis různých pochoutek.

10.12.2020 5 z 5

Entomologův odkaz Entomologův odkaz Peter May

Tentokrát slabší díl,ale v sérii budu pokračovat.

07.12.2020 3 z 5

Sběratel sněhu Sběratel sněhu Jan Štifter

Příběh je vyprávěn ve třech časových rovinách v audioknize to byli tři různí vypravěči.Příběh tří chlapců Karlose,Adolfa a Josefa .Zvláštní je, že Josef je duch,který má poslání,které ho spojuje s Karlosem v minulosti i v budoucnu.Velmi pěkné a smutné povídání.

06.12.2020 5 z 5

Vlna zločinnosti na zámku Blandings Vlna zločinnosti na zámku Blandings Pelham Grenville Wodehouse

Anglický humor pro mě asi nebude to pravé ořechové.

04.12.2020 3 z 5

Politické kauzy Politické kauzy Luboš Xaver Veselý

Poslouchala jsem audioknihu namluvenou panem Knopem s občasnými komentáři Xavera.Dozvěděla jsem se nové informace z pozadí známých politických kauz.

03.12.2020 4 z 5

Černé světlo Černé světlo Peter May

Enzo pozná pocit vlastní smrtelnost a to ještě umocní úsilí ochránit své blízké ,kteří jsou v ohrožení.Chce objasnit třetí nevyřešený případ a najatý vrah je jim v patách.

01.12.2020 4 z 5

Kritik Kritik Peter May

Další řešení nevyřešené vraždy v vinařském prostředí.No pití vína si znechutit nedám.Pokračování osudů Enza jeho dcer a jejich partnerů.Jdu na další díl.

29.11.2020 4 z 5