kessey
![Jízda v levém pruhu - rozhovor s Jožinem Valentou Jízda v levém pruhu - rozhovor s Jožinem Valentou](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421787/jizda-v-levem-pruhu-rozhovor-s-jozi-O25-421787.png?v=1569419355)
Pohlazení po duši, to musíte prostě přečíst :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Homo Deus: Stručné dějiny zítřka Homo Deus: Stručné dějiny zítřka](https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352450/homo-deus-strucne-dejiny-zitrka-Jbo-352450.jpg?v=1508087731)
Rozhodně stojí za přečtení, byť Sapiens mi přišel lepší. Jak už zaznělo v komentářích níže, myslím, že by knize pomohlo ji místy zkrátit, zvlášť ve střední části. To nicméně nemění nic na tom, že jde o poutavé dílo s řadou zajímavých hypotéz a teorií ohledně naší budoucností, které se vám dostanou hluboko pod kůži.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Strach Strach](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223435/strach-sJR-223435.jpg?v=1564824170)
Vážně skvělý horor s překvapivým koncem. Ano, některé prvky už bylo vidět i v dílech jiných autorů, jak zaznělo v některých komentářích, ale popravdě skoro všechno už tu bylo. Důležité je, že to všechno hraje dohromady a prostě to baví od první do poslední stránky !
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Žulový Stalin: Osudy pomníku a jeho autora Žulový Stalin: Osudy pomníku a jeho autora](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145355/zulovy-stalin-osudy-pomniku-a-jeho--gbx-145355.jpg?v=1628341784)
Řekněme si narovinu, že autor není mistr dialogů, zvláště těch milostných, ale jinak je to poměrně slušně napsaný a zajímavý příběh.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Příšerné příběhy vánoční Příšerné příběhy vánoční](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262901/priserne-pribehy-priserne-pribehy-v-69F-262901.jpg?v=1444816073)
Já mám pocit, že kniha zůstala někde na pomezí literatury pro děti a příběhy pro dospělé. Děj je většinou naivní a málo propracovaný, ale konec bývá originální a místy i trochu děsivý. Milé čtení, ale vlastně nevím komu určeno, pro mě trochu zklamání. Ale potenciál, trochu napětí a originality i pro dospělé tam je.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Pistolník Pistolník](https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269/temna-vez-pistolnik-3Rf-269.jpg?v=1423407314)
Strašně dlouho jsem váhala, jestli mám začít celou sérii číst či nikoliv. Popravdě Pistolník není úplně nejlepší začátek, ale rozhodně nejde o špatnou knížku, proto s chutí do toho a další díly Vám to vrchovatě oplatí!
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Svědkyně ohně Svědkyně ohně](https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144491/svedkyne-ohne-w7y-144491.jpg?v=1597241688)
Duo Kepler jako vždy nezklamal. V Hypnotizerovi mě Joona až tak nenadchnul, ale pomalu si svojí buldočí povahou získavá moje sympatie. Ano, některé prvky zavánějí kalkulací (jak se objevuje v řadě komentářů), ale zároveň se objevuje i řada nových a neotřelých nápadů a dohromady tvoří skvělý mix, který člověku nedá pokoj dokud nezhltne poslední stránku.