Ketesh Ketesh komentáře u knih

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

oddychová četba, jak dělaná pro toho kdo si nepamatuje jména :-D

03.08.2019 4 z 5

Poslední bůh Poslední bůh Lucie Lukačovičová

Neobvyklé dílo pro naše končiny. Velmi pozitivně hodnotím netradiční téma a myšlenku díla. Nemohu opomenout vychválit precizní jazyk.

31.07.2019 4 z 5

Loď mrtvých Loď mrtvých Rick Riordan

Kniha která učí oddanosti, vytrvalosti a odvaze.
Rickovi za to velkou hvězdičku!

27.11.2018 5 z 5

Kosmova kronika česká Kosmova kronika česká Kosmas

na dobu kdy to vznikalo, je to svým zpracováním unikát

22.11.2018 5 z 5

Jíst, Spát, Jít. Jíst, Spát, Jít. Jíst, Spát, Jít. Jíst, Spát, Jít. Janet Hall

Těžko se to popisuje, ale vůbec to nesplnilo moje očekávání. Ze začátku, tak v první třetině, byla kniha ještě přijatelná, ale pak... nejen, že jsem se vůbec nedokázala ztotožnit s autorčinou představou o poutnictví, nakonec mi začala vadit každá její věta, kdy zejména ke konci bylo více než evidentní, že se knihu snaží roztáhnout na co možná nejvíc stránek.

15.09.2018 2 z 5

Vítěz je sám Vítěz je sám Paulo Coelho

Já bych to nazvala takovým "lehkým Coelhem" ... chápejte to tak, že kniha pro mě byla slabší v míře poddaných filozofických myšlenek, což o proti jiným jeho knihám je rozhodně +, alespoň pro mě. Přesto však kniha dokáže člověka dohnat k zamyšlení.
A oceňuji to, na to se u knih tohoto autora obvykle zapomíná (protože si předně každý vezme za terč jeho myšlenky) a to lehkost s jakou je to napsané, ty kolikrát ani nepostřehnutelné přechody mezi jednotlivými dějovými liniemi, ... to mám ráda.

24.07.2018 3 z 5

Temné proroctví Temné proroctví Rick Riordan

Trochu mě kniha zklamala a to knihy strýčka Ricka zbožňuji. Možná už mě unavil stále stejný koncept, nebo jsem neměla náladu, a nebo jsem z těchto příběhů možná nadobro vyrostla :-(

11.06.2018 3 z 5

Kniha lží Kniha lží Brad Meltzer

Dlouho mi kniha ležela mezi ostatními a já se k ní z časových důvodů ne a ne dostat, nakonec jsem to však zkusila... Od knihy jsem čekala zcela něco jiného, tudíž jsem byla valnou většinu knihy zklamaná... nicméně, nápad a velmi odvážně propracovaný a pospojovaný děj mé zklamání hodně zmírnili.

10.03.2018 4 z 5

Mise Sinaj Mise Sinaj Gregg Loomis

Kniha mě velice překvapila, jelikož jsem čekala něco naprosto jiného.... Obvykle špiónské knihy nečtu, ale tohle stálo za tu změnu! Skvělá zápletka, perfektní rozuzlení...

24.01.2018 5 z 5

Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Kniha mě překvapila obsahem hlubokým myšlenek a vůbec svoji povahou. Očekávala jsem knihu plnou dynamiky a ... překvapil mě klidný duch mnoha pasáží.

06.12.2017 4 z 5

Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Skvělá kniha, přečetla jsem ji během večera. Nedalo se od ni zkrátka odtrhnout. Napínavá kniha, která mě vtáhla a prostě nepustila. Jen jsem oproti prvnímu dílu vnímala trochu pokles v kvalitě proto o hvězdu méně. Ale i tak skvělé!

30.10.2017 4 z 5

Zloděj blesku Zloděj blesku Rick Riordan

První díl vás připoutá na další série tak silnými pouty až je to neuvěřitelné.
Rickovy knihy jsou moje srdcovky! Přestože již odrůstám věku jejich cílové skupiny :-D

Kleopatra - Královna egyptská Kleopatra - Královna egyptská Michael Grant

Jako všechny knihy Michaela Granta, je i Kleopatra senzačně napsaná. A na rozdíl od jiných knih naučné literatury se stejným tématem, je lehce a příjemně čitelná.

20.04.2017 4 z 5

Revisor Revisor Nikolaj Vasiljevič Gogol

Nikdy nezapomenu, jak nám třídní na základce vyprávěla obsah knihy. Již tenkrát mě kniha zaujala a tak není divu, že jsem ji následně i ráda četla.

20.04.2017 3 z 5

Máj Máj Karel Hynek Mácha

Klasika, která si mi líbila, ale asi už ji nikdy číst nebudu.

20.04.2017 4 z 5

Krysař Krysař Viktor Dyk

Dlouho jsem se odhodlával knihu číst, i když jsem ji měla jako povinnou literaturu, ale troufám si říct, že se k ní nedostat o moc jsem nepřišla.

20.04.2017 3 z 5

Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Klasika, kterou asi dříve nebo později přečte každý. Má myšlenku a to se cení.

Honzíkova cesta Honzíkova cesta Bohumil Říha

Roztomilé.

Artemis Fowl - Poslední strážce Artemis Fowl - Poslední strážce Eoin Colfer

Celou sérii jsem si velice oblíbila, přestože jsem ji četla ve věku, kdy pro mě už tak úplně určena nebyla. Knihy jsem četla velice ráda, všechny. Některé byli lepší, ty poslední o fous horší a víc melancholické, nicméně se od nich člověk skvěle odreagoval a příběh si užil. Všechny knihy tvoří ceněnou část mé knihovny a hned tak se jich nehodlám vzdávat.

Sluha dvou pánů Sluha dvou pánů Carlo Goldoni

Skvělý nápad a vynikající zpracování!