Ketfl komentáře u knih
Tak tohle byl moc hezký příběh. Já osobně jsem se moc těšila na to, jak to s Chelsea bude dál poté, co jí opustil Elec. A musím říct, že s Damienem si určitě nepohoršila, to je jasné. :-D
"Víš, proč to s ním nevyšlo? ... Protože Bůh tě stvořil pro mě."
Příběh jsem si mimořádně užila, byla to krásná, romantická a oddychová jednohubka. Hlavní postavy si nešlo nezamilovat a k tomu dvojice psů, no za mě opravdu velká spokojenost. Těším se moc na další knihy.
(SPOILER) Příběh Ellie a Greye mě opravdu dostal. Bylo to radostné i bolestné, veselé i smutné, ale hlavně plné naděje, že lepší zítřky vždycky přijdou. Protože i v těch nejhorších a nejtemnějších dnech, při tom největším pádu dolu vždycky víte, že to dno jednou přijde a jediná další možná cesta je zase ta nahoru, do světla.
Přiznám se, že jsem si pěkně poplakala. Hlavně v té první části, ale chladnou mě rozhodně nenechala i ta druhá část. Vztah Ellie a Greye se mi líbil, pěkně se doplňovali a dokázali se vzájemně podržet v nejtěžších chvílích života.
"Když se topíš, topím se taky."
Největší hrdinkou pro mě ale byla Karla. S ní se život opravdu vůbec nemazlil a chování jejích spolužáků bylo otřesné. Přiznám se, že mě tohle vždycky strašně mrzí, když vidím, jak jsou lidi schopní se k sobě navzájem chovat. I přesto všechno to zvládala, opravdu neskutečně silná osobnost.
V ději jsem tedy narazila i na pár nesrovnalostí a mrzelo mě, že některé záležitosti nebyly plně dovysvětleny, ale nevadí. I tak jsem si příběh opravdu užila (v rámci možností). Opravdu ve mě zanechal hlubokou odezvu. Moc se mi líbilo to zakomponování vážky. Doufám, že od autorky se u nás objeví další knihy. Příběh Shay a Landona bych si také velice ráda přečetla.
(SPOILER) Opět úžasný příběh od Elle, který jsem si mimořádně užila. I přesto, že se mi zdál příběh Taylor a Conora nejslabší, i tak si dle mého názoru zaslouží (a právem) plný počet bodů. Líbilo se mi, že jednou taky hlavní hrdinka nebyla jako proutek. I když se mohlo to stěžování na její postavu jevit už otravně, mě to zas tak nevadilo, protože jako bych se slyšela sama. Já jsem taky věčnej komentátor svojí postavy. Kniha měla jednu velkou vadu, kvůli které bych ji autorce nejraději reklamovala, a tou je Pablo Prasobar! Jako upřímně, od minulého dílu se těším na prase, který v závěru prostě vůbec nedostanu, to je velké zklamání! No, co se dá dělat, že jo. Nicméně příběh se mi líbil, klidně bych ho ukončila po přiznání Conora, ta další zápletka s Taylor už být ani nemusela, ale chápu, proč to autorka zmínila. Jinak nemám co vytknout. No, doufejme, že se s hokejisty z Briaru zase brzy setkáme. Autorka by teď měla vydávat 5. díl k Off-campus, tak snad se dostane i k nám. Budu jedině ráda.
I přesto, že je kniha určena pro mladší čtenáře, tak jsem si ji mimořádně užila. Kniha řeší poměrně závažná a smutná témata, ale přesto je napsaná příjemně čtivou formou. Vůbec jsem ji nemohla odložit. Sice bych si představovala ještě malinko větší jiskru mezi hlavními aktéry, ale nemohu si stěžovat. Určitě si přečtu i druhý díl, jsem totiž velmi zvědavá, jak si autorka poradí s příběhem Reva, který byl v tomto díle již nastíněn. A na závěr - ta krásná obálka, ta si určitě zaslouží jedničku s hvězdičkou. :-)
Já tuto autorku opravdu zbožňuju! Co kniha, to vážně originál. Líbí se mi, že i když kniha vypadá na první pohled celkem tuctově, tak to autorka dokáže napsat tak neskutečně čtivě, že jakmile se začtete, nemáte šanci skončit dřív, než otočíte poslední stránku. Navíc knihu vždy nějakým způsobem ozvláštní. Tady se mi moc líbilo to právnické prostředí a vysvětlení pojmů na začátku každé kapitoly. Co se týče hlavních postav, Alyssa/Aubrey mi byla velice sympatická. Andrew mě z kraje dost rozčiloval. Až mi bylo za Aubrey nepříjemné, jak otřesně se choval, pták jeden zatracená!! Nakonec se čtenář dozví, jaké události ho k takovému chování vedly, a musím říct, že to teda rozhodně nebylo nic jednoduchého ani příjemného. V závěru mi ho tedy bylo poměrně líto a chápu, že to člověka dost změní.
"Měla jsem tě ráda jako "Thoreaua", ale jako Andrewa tě miluju." - tak u tohohle mi i slzička ukápla. Ach bože! Jak já si to užila. Těším se na další knihy!
Ach jo, tak už je tu konec této série. Mega moc jsem si jí užila. Bylo to romantické, zábavné, prostě super! Tento díl byl pro mě asi nejslabší z celé série, ale stejně si zaslouží plný počet bodů. Sabrina mi sice k srdci příliš nepřirostla, ale Tucker! Na to, jak jsem si o něm neudělala v předchozích třech dílech velký obrázek, tak tady mě opravdu moc zaujal. Kdo by takovýho chlapa taky nechtěl? No nic, užiju si dojíždějící radost v srdíčku, a teď už hurá na Fitzyho! :-)
Příjemná, oddychová kniha. Děj hezky plynul a nekonalo se tam žádné velké drama. Určitě doporučuji, pokud hledáte něco nenáročného ke čtení. Hlavní postavy byly sympatické. Fandila jsem jim. Corey je skutečně statečná a silná holka, opravdu jsem ji obdivovala, že se s tím postižením takto dobře vyrovnala. Docela stojí za zamyšlení - někdy stačí jedna vteřina, jedna situace a celý život se změní. Pěkné.
Kniha se mi moc líbila. Děj byl zajímavý, líbily se mi ty náhledy do minulosti, které vlastně utvořily současnost. Rachel si chudák prožila nehezké dětství, ale jak bylo řečeno - když bůh neměl čas, poslal svého anděla udělat práci. No, moc hezké :-)
3,5/5*
Já knihy s mafiánskou tématikou miluju, takže jsem na tuto autorku a tuto knihu byla moc zvědavá. Po přečtení ale musím říct, že tohle mafiány teda nevidělo ani z rychlíku.
Hlavní hrdina Callum má být dědicem irské mafie a Aida je zase z rodiny patřící k italské mafii. Jako upřímně? Spíš mi to přišlo jako banda bohatých pitomečků, kteří si hrají na mafiány. Já si teda fungování mafie představuji úplně jinak. Takhle v knize dostanete jen hrozně drsného Calluma a několik bratrů Aidy, kteří běhají sami! po městě jako pomatená kuřata a hledají záporáky. Nejvíc mafiánská mi na celé knize přišla jen ta konkurenční mafiánská rodina z Polska.
Příběh sám o sobě ale nebyl úplně špatný. Vývoj vztahu od nepřátelství k lásce patří k mým hodně oblíbeným, ale je fajn, když je vývoj k té lásce přesvědčivý. Tady mi to bohužel moc nepřišlo. Nenávist byla skvělá, ale ta láska najednou mi moc uvěřitelná nepřišla. Musím uznat, že jsem se u knihy ale několikrát zasmála a některé pasáže jsem si fakt užívala.
Mnoho čtenářek v komentáři také zmiňuje ty jahody na obálce. Jako jo, význam v knize pochopíte, ale opravdu to teda není žádné terno.
Závěrem tedy musím říct, že kniha se mi poměrně dobře četla, ale zase takové terno, že bych si z toho sedla na zadek, to taky nebylo. Rozhodně si mafiánskou romanci představuji trochu jinak. Dalším dílům ale dám určitě šanci.
Tato kniha nabízí nádherný milostný příběh, který se odehrává ve velice nepřejícím prostředí. Mnohé recenze prozrazují, kde se příběh odehrává, já vám to ale neprozradím. Sama jsem totiž do knihy šla bez předchozích informací a právě to, o čem kniha pojednává, mě velice překvapilo. Na jednu stranu příjemně, protože v knihách, které běžně čtu, se tohle často nevyskytuje. Na druhou stranu jsem kolikrát nestačila zírat, protože to byla jednoduše síla a fakt nechápu, že něco takového skutečně existuje.
Jako kontrast k tomuto tématu stojí nádherná, čistá a dechberoucí láska, která se zrodí mezi Calderem a Eden. Tito dva se poprvé setkají už v dětství, ale od začátku je jasné, že mezi nimi nesmí být žádný vztah. On je totiž obyčejný kluk a ona je všechno možné, jen ne obyčejná. Přesto jeden od druhého nemohou odtrhnout zrak a čím jsou starší, tím víc se snaží najít skulinku, jak spolu strávit čas.
Nakonec se Calder a Eden začnou bouřit proto jejich osudu. Milují se a chtějí být spolu, i když je jim předurčen jiný osud. Jisté okolnosti je nakonec donutí změnit co nejdříve své životy a věřte mi, že tato část příběhu vás rozhodně nenechá chladnými. Dokáží ale opustit vše, co v životě znali a udělat obří krok do neznáma?
Kniha mě rozhodně zaujala svou sportovní tématikou a maloměstským prostředím. Fotbalu je v knize celkem dost, ale přesto tak akorát, aby si příběh oblíbili i ti, kteří sportovní tématice úplně neholdují. Hlavní postavy, Ronan a Nova, měly zajímavé životní příběhy. Navíc mi byli opravdu sympatičtí a měli mezi sebou skvělou výbušnou chemii. Autorka v tomto příběhu rozhodně nešetří vtipnými scénami a hláškami, opravdu několikrát jsem se od srdce zasmála. Přesto musím říct, že jsem celkově od příběhu čekala malinko víc. U romantických knih se dá čekat, že jsou plné klišé, přesto mě mrzelo, že tento příběh nenabídne absolutně nic navíc, než co je jasné hned od začátku. Autorka má navíc tendence všechna vážnější témata obejít nebo změnit ve vtip a detaily nedopracovat. Kniha si rozhodně najde své příznivce, i mně se velice líbila a určitě si nenechám ujít další díl. Přesto wow efekt se u mě nedostavil.
Tak to je on. Pro mě zatím nejlepší díl série. A velkou roli na tom hraje Luke, nebudeme si nic nalhávat. Tohle je totiž muž, kvůli kterým se čtou knihy. Prostě chlap, který má všechny úžasné klady, a ještě je navíc pekelně sexy. Se Scarlett tvořili naprosto dokonalou dvojici. Jejich vztah byl plný výbušné chemie a vášně.
Celý příběh mě neskutečně bavil, konečně se tu vrací aspoň část toho temna. Spíš je to pořád takové mini temníčko, ale konečně se blížíme aspoň něčemu. Celý příběh se točí kolem vyšetřování a také ochrany svědka, což postaví Luka před zásadní rozhodování. Zvítězí láska nebo to, co je správné?
Příběh také poodkrývá další informace o životě Scarlett, ale také Presley, jejíž příběh jsme si již mohli přečíst v předchozím díle s názvem Princezna. Scarlett si mě získala svou sílou, odhodláním a ochotou obětovat svůj život, jen aby alespoň na chvíli okusila svobodu a získala život, po kterém vždycky toužila.
Kniha také představí příběh další dvojice, Lea a Cassie, a vypadá to, že bude na co se těšit. Já jsem upřímně moc zvědavá.
Princ mě opravdu neskutečně mile překvapil a stává se pro mě zatím nejlepším dílem série.
Hlavní postavou příběhu je Troy Brennan, kterého v Bostonu každý zná. Jeho zesnulý otec byl velkým mafiánským bossem, ale Troy vykonává spíše funkci Uklízeče. Máte problém? Troy vám ho pomůže za nějaký ten slušný obnos vyřešit. Jediné, co Troy nedokáže vyřešit je fakt, že si musí vzít holku, o kterou vůbec nestojí...
Sparrow Raynesová je obyčejná holka, která žije s problematickým otcem. Její život není ničím zajímavý, tedy alespoň dokud do jejího života nevtrhne Troy, kterého je nucena si vzít. Její život i velké sny tím vezmou za své. Nebo tomu tak není? A proč si ji vlastně Troy rozhodl vzít za ženu?
Tento příběh mě neskutečně bavil. Ano, mělo to nějaké svoje drobné mouchy, ale jinak se Shen opět podařilo vytvořit naprosto dokonalý příběh s absolutně úžasnými (a otřesnými) postavami, takže mě celé dílko natolik pohltilo, že jsem opět měla problém knihu odložit.
Hlavní postavy byly naprosto skvěle vykreslené. Sparrow nebyla rozhodně žádná chudinka. I když byla donucena si vzít mafiána, tak se nebála Troyovi postavit a nenechala si od něj nic líbit. Troy byl prvotřídní zmetek, který o novou ženušku sice nestál, ale nikdo jiný mu na ni nesmí sáhnout. Kolikrát udělal nebo řekl takové věci, až jsem měla chuť mu dát jednu pěstípřímodonosu. Ale v závěru si nebudeme nic nalhávat, děvčata! Která z nás by si tohohle sexy Ira nezamilovala? Já teda rozhodně ano! Tahle dvojice mezi sebou měla skvělou chemii a ty jejich rozhovory a hlášky mě fakt neskutečně bavily.
Příběh měl pár drobností, které jsem moc nepochopila. První byl ten důvod, proč si Troy měl Sparrow vzít. Také mě mrzelo, že hlavního padoucha jsem tipla relativně hodně brzy, ale nejvíc mi na tom vrtalo hlavou, že Troy si o něm nezjistil žádné informace. Přitom měl informace o všem možném a pokud ne, nelenil si je získat, aby měl na všechny nějakou páku. Ještě když evidentně informace o hlavním padouchovi nebyly zrovna utajené.
I tak si ale kniha zaslouží to nejvyšší hodnocení, protože mě doslova pohltila a nemohla jsem ji pomalu dát z ruky. Za mě excelentní příběh a moc se těším na další díly ze série.
Hlavní hrdinkou příběhu je Gianna, kterou by mnozí označili jako výstřední osobu. Upnuté oblečení, vysoké podpatky, příliš hlasitý smích a neustálé mluvení, které kolikrát nedává ani žádný smysl. Tak to je celá ona. Jen málokdo ale ví, že to celé je jen maska pro ostatní, za kterou skrývá jeden záchvat paniky za druhým a citlivé nitro.
Naopak Christian je tichý, klidný, pořádný, smrtící. Agent FBI, ve kterém mnozí vidí vzor morálky, ale nikdo neví, že tento muž se pohybuje podsvětím jako chladnokrevný zabiják. Kvůli příšerné minulosti je odměřený, bez citů. Nikdo nemůže zahřát jeho ledové srdce. Tedy, bylo tomu tak, dokud nepotkal Giannu
Danielle Lori se nemůže upřít úžasný styl psaní, takže kniha vás rozhodně strhne. Co už ale pokulhává, je celkové zpracování. Hlavní postavy mezi sebou měly úžasnou chemii a dynamiku, díky níž jsem knihu přečetla jedna dvě. Jestli ale čekáte nějakou velkolepou zápletku, nebo do detailu propracovaný příběh, tak tady moc nepochodíte. Za mě je to velká škoda, protože příběh měl neskutečný potenciál a minulost obou hlavních hrdinů byla víc než zajímavá (a děsivá).
Hlavním tahounem příběhu je Christian, kterého si asi většina čtenářek zamiluje. S Giannou je to o něco horší. Autorka evidentně neumí napsat moc sympatické hlavní hrdinky. Ač jsem měla k Gianně hromadu výhrad, především k jejímu užívání drog, tak přeci jen mi byla celkově sympatičtější než Elena v prvním díle.
Nebýt té úžasné chemie, tak by se dalo říct, že tento díl byl celkem nuda. Ale Christian tomu dodal grády, takže jsem si čtení opravdu užila. Ano, příběh má celkem velké mouchy, ale musím uznat, že mně osobně tedy tento díl pohltil rozhodně víc než ten první. A vzhledem k tomu tedy hodnotím 4,5/5
V druhém díle série si autorka připravila pro čtenáře doslova pohádkové prostředí. Téma knihy a vztah mezi princeznou a bodyguardem se může jevit otřepaně, ale musím uznat, že se toho autorka chopila skvěle a za mě se jedná v tomto tématu o jednu z nejlépe napsaných knih. Příběh mě chytl od první stránky a nepustil mě do té poslední.
Vývoj vztahu hlavní dvojice trval 4 roky, takže je to taková slow-burn romance v kombinaci s enemies-to-lovers. Ale bože, ta chemie mezi Rhysem a Bridget? Neskutečně jsem si to užívala - ty jejich rozhovory, hádky, ale i postupný vývoj vztahu. Myslím, že nejedna čtenářka si Rhyse totálně zamilovala. Když tenhle mrzoutský a zádumčivý bodyguard někdy projevil svou měkkou stránku, hned jsem měla úsměv na tváři. Až jsem si říkala, že snad taky potřebuju takového bodyguarda.
Bridget mi jako princezna byla neskutečně sympatická a celý ten příběh jsem si díky těmto dvěma postavám opravdu užila. Autorka si sice libuje v trochu vulgárnějším oslovování a trochu ponižujícím jednání u některých sexuálních scén, až jsem občas koukala, ale tady mi to přišlo rozhodně lepší než u předchozího dílu.
Celkově mi přišel příběh neskutečně dobře propracovaný, všechny postavy měly v příběhu svou roli i místo, a dokonce i některé vyústění zápletek pro mě bylo překvapující. Něco jsem úplně nečekala, nebo mě překvapilo, které osoby v tom byly zainteresované, takže jsem moc spokojená, že kniha nebyla úplně předvídatelná.
Za mě skvělé počtení, které jsem si moc užila a rozhodně tedy mohu doporučit!
Věřím, že asi většina z nás po skončení Zvrhlého krále napjatě očekávala druhý díl. A že je rozhodně na co se těšit.
Autorka to opět rozjela ve velkém stylu. Ačkoliv mně osobně se Ocelová princezna zdála asi více jak do půlky knihy jako taková výplň a příprava na velké finále, kterého se dočkáme ve třetím díle této série, tak i přesto se kniha rozhodně nijak netáhne. I během těchto dá se říct nudnějších pasáží autorka totiž nezahálí a tu a tam vyjdou najevo další části skládačky, které dohromady utváří celé to velké tajemství, které tvoří minulost hlavních hrdinů. Přiznám se, že jsem díky tomu knihu nemohla vůbec odložit a téměř bez dechu hltala stránku za stránkou, abych se dozvěděla, co se bude dít dál. Některá tajemství vás možná napadnou v průběhu čtení, jiná vás možná překvapí. Jisté ale je, že Rina si se svými čtenáři hraje jako kočka s myší a nic nemusí být tak, jak se na první pohled zdá.
Aiden i Elsa jsou opravdu zvláštní dvojice a názory na jejich osobnosti i vztah se mohou různit. Já sama kolikrát valila oči a říkala si, že tohle bych nepřežila ani vteřinu. Každopádně musím uznat, že číst o tom mě fakt baví. I když mně osobně by asi víc vyhovovalo, kdyby se takto chovaly spíše starší postavy. Přeci jen ten věk 17-18 let mi na tohle dílko a na vše, co se v něm děje, přijde docela málo.
No, a pokud vás dostal závěr prvního dílu, tak se připravte, že závěr druhého dílu vás absolutně sejme. Já jsem zůstala koukat s otevřenou pusou a opravdu nutně potřebuju další díl! Nebudeme si nic nalhávat, autorka opravdu umí navnadit a nalákat na pokráčko.
Tohle čtení si fakt nesmíte nechat ujít.
Hodnotím 4,5/5
Hned na úvod musím říct, že autorka má opravdu úžasný styl psaní a kniha se čte skoro sama. I přesto jsem ale mírně zklamaná, protože větší část příběhu se neděje skoro nic zajímavého. Snad polovina knihy je založena na niterných myšlenkách a rozpolcenosti hlavní hrdinky, kdy neví, na kterou stranu se má přiklonit. Samozřejmě v rámci děje je to logické, ale přesto bych očekávala něco trochu víc. Také je znát, že autorka příběh napsala především pro mladší čtenáře, což je na jednu stranu trochu škoda, protože je díky tomu všechno až moc umírněné. Autorka přitom vymyslela opravdu velkolepý příběh, ale tato umírněnost celé dílko trochu snižuje. I veškeré interakce mezi Kivou a Jarenem byly hrozně plytké, a nakonec to byl Caldon, koho jsem si v tomto díle oblíbila nejvíc a chemie mezi ním a Kivou mi přišla zajímavější než mezi Kivou a Jarenem. Závěr knihy ale nabízí neuvěřitelnou řadu zvratů, kdy vám nezbývá nic jiného než otáčet stránku za stránkou, abyste zjistili, jak se celý příběh bude vyvíjet. Vývoj některých událostí jsem vůbec nečekala, takže o překvapení také není nouze. Věřte mi ale, že některé postavy budete nenávidět až do morku kostí! Kdyby se celá kniha, nebo alespoň větší část, nesla v tomto tempu, tak by to byla neuvěřitelná bomba. Takhle je to za mě lepší průměr. Ale moc se těším, co přinese další díl.
Ač přirovnání knih ke knihám jiných autorů nemám moc ráda, tady se přiznám, že jsem se nechala nalákat na přirovnání ke knihám SJM, kterou fakt miluju. Do knihy jsem tedy šla s enormním očekáváním, ale naštěstí bylo rozhodně naplněno, ne-li ještě víc.
Hlavní hrdinka Brexley si žije v blahobytu, dokud díky své lehkomyslnosti neskončí v nejhorší vězenici Halalház, která se také nazývá "Dům smrti". Brexley tu zažívá doslova peklo na zemi a já si takhle nějak představuju opravdu drsné vězení. Brex mi bylo neskutečně líto a všechno to násilí, týrání a další šílené věci jsem s ní naprosto prožívala. Ale! Ve vězení je s Brex zavřený také Jason Momoa (Warwick Farkas, samozřejmě). Chemie mezi touhle dvojicí byla taková, že se úplně divím, že to vězení nelehlo popelem. Bože, to byla fakt síla. Veškeré dění mezi nimi jsem si naprosto užívala. I vedlejší postavy byly super. Hlavně Opie s Mrňouskou, ale také Kek s Druidem. Ty jsem si fakt zamilovala. Celkově byl příběh neskutečně zajímavý, bavila mě opravdu každá jednotlivá stránka a nemohla jsem se vůbec odtrhnout, protože mě zajímalo, co se dozvím dál. Závěr knihy samozřejmě končí totálním zvratem a láká na další díl, kterého se dočkáme snad zase na podzim. Ach to čekání! Ale kniha rozhodně stojí za to. Já jsem moc nadšená a těším se na pokráčko.
Elena byla vždy dokonalou mafiánskou princeznou. Vzorně vychovaná, usměvavá, nekonfliktní. Dokud se to nezměnilo a ona neprovedla něco, díky čemuž je nyní černou ovcí rodiny. Když pak její otec sjedná sňatek s bossem další mafiánské rodiny, automaticky je jeho nevěstou vybrána Elenina mladší sestra. Elena je zprvu ráda, dokud svého budoucího švagra nepotká osobně. Mezi dvojící totiž panuje naprosto neskutečná chemie, která by spálila všechno na dosah. Navíc i Nicovi není Elena lhostejná. A když si něco tento mafiánský boss zamane, nic mu nebude stát v cestě. A on zrovna teď nejvíc touží po sestře své budoucí ženy.
Já knihy z mafiánského prostředí můžu. U této si vychvaluji surovost prostředí, autorka se vůbec nezdráhala napsat to neskutečně realisticky. Kniha se četla opravdu sama, autorka má úžasný styl psaní. Líbilo se mi, že každou kapitolu vyšperkovala citátem a navíc v textu využila i mnoho italských slov, což jenom knihu příjemně doplnilo. Oba hlavní hrdinové mi byli sympatičtí, i když Elenino chování mě někdy trochu rozčilovalo. Ale celkově jsem spokojená. Určitě je to dílko, co se vyplatí mít v knihovně.
Jsem nadšená, že jsem mohla znovu nahlédnout do životů všech hrdinů ze série Off-Campus a podívat se, jak si žijí po pár letech od skončení jednotlivých dílů. Páry v příbězích řešily běžné problémy ve vztazích, autorka to vše ale pojala docela dost vtipnou formou. Upřímně, tu panenku bych teda dostat nechtěla. :-D Každý příběh měl něco do sebe a zakončení v podobě příběhu Wellsky a Garretta? To byla fakt taková třešnička na závěr. Moc se mi to líbilo. Skvělé. Až je mi smutno, že už je opravdu konec.