kikies kikies komentáře u knih

Deník kastelána Deník kastelána Jan Bittner (p)

Jako tohle je fakt dobrá knížka, i když platí vše, co je řečeno v předchozích komentářích - chybí jí konec, je to strašně useknuté, deníková forma dodává příběhu na svižnosti, a zázraky kolem malé Evičky jsou trochu přes míru (doufám, že v dospělosti objeví minimálně lék na rakovinu, když je to tak výjimečné dítě!). Ale i přesto všechno říkám: "Wau!" :-)

20.11.2014 4 z 5

Očarovaná Očarovaná Sylvia Day

Tohle bylo fakt docela dost slaboduché... Na Crossfire to nemá ani náhodou :-/

18.11.2014 1 z 5

Nepřítel mého nepřítele Nepřítel mého nepřítele Kateřina Petrusová

Další vydařený kousek. Postava Joan se mi vážně líbila, byla to taková svěží změna, člověk jí ten happy end fakt přál.

01.11.2014 4 z 5

Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Nevím, co to mělo být a moc mi to nesedlo. Vtipné to nebylo, možná spíš odstrašující případ nepoučitelnosti lidstva (německého národa)? Hitler tu vystupuje jako víceméně sympatický dědula, který se bleskurychle přizpůsobí moderní době a každého přesvědčí a všechny protiargumenty strčí do kapsy.... ironie? nevím, nápad to byl sice originální, ale co tím sledoval tvůrce a co to přineslo a jestli je v tom nějaký soulad, tím si fakt nejsem jistá...

26.10.2014 2 z 5

Dřív než půjdu spát Dřív než půjdu spát S. J. Watson

Skvělé.... promyšlené, napínavé a děsivé.... a ještě o trochu lepší, než filmové zpracování.

20.10.2014 5 z 5

Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice Muž s vůní kávy, žena se špetkou skořice Lenka Požárová

Celou dobu jsem si říkala, co to vlastně čtu! Působí to spíš jako deník, všehochuť, dohromady smatlaná kuchařka, cestopis, erotika, exotika... no prostě všechno možné, ale nic z toho pořádně... sice se zajímavými pasážemi, ale strašně moc plytké, chybí tomu hloubka... chtělo to chytit se nějaké linie a rozpracovat ji, tohle mi nesedlo. Celek není špatný, ale takový nijaký :-/

13.10.2014 2 z 5

Dědičky Dědičky Lulu Taylor

Ze začátku to na mě působilo jako trochu primitivnější Sex ve městě s důrazem na luxus, značky a život plný nicnedělání, večírků a utrácení... ale pak mě to chytlo. Možná je to škodolibé, ale od okamžiku, kdy se hlavním hrdinkám začaly hroutit životy, to začlo být zajímavější... no a nakonec jsem jim už fandila :-) Ne, není to zázrak z červené knihovny, ale je to román, který má co nabídnout.

29.09.2014 3 z 5

Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Jsem toho názoru, že je to netypicky napsaný romantický příběh, takový nečeský, ač od české autorky. Nejedná se o obyčejný romanťák - tady je název opravdu zavádějící - je to velmi čtivé, napínavé a velice ... no... prostě velice zajímavé... jdu pro další díl :-)

25.09.2014 4 z 5

Manželská past Manželská past Jennifer Probst

Jednoduchá lehká erotika s pořádným happyendem - nenáročné, sladké a úsměvné, prostě něco jako pohádka pro dospělé. Ideální na jedno deštivé odpoledne... ;)

15.09.2014 3 z 5

Zakázaná přitažlivost Zakázaná přitažlivost Kateřina Petrusová

Začla jsem nevědomky od třetího dílu, ale i tak jsem velice mile překvapená a okamžitě si jdu pro předchozí díly. Na české luhy nečekaný styl, nijak zvlášť náročný, ale ani prostoduchý, velice příjemné :-)

28.08.2014 4 z 5

Místo činu lednička: Když se z jídla stane problém Místo činu lednička: Když se z jídla stane problém Renate Göckel

Knížku jsem četla vyloženě ze zájmu o dané téma, můj vztah k jídlu určitě nepatří mezi problematické, ale i tak jsem v ní narazila na spoustu zajímavých myšlenek, které se netýkají pouze jídla. Věřím tomu, že může pomoct najít správnou cestu lidem, kteří se potýkají s chorobným přejídáním, bulimií či anorexií... jistěže opravdu nemocné lidi kniha nespasí, ale může být moc dobrým počátečním krokem a hlavně může pomoct otevřít oči nám ostatním lidem okolo.

04.07.2014 4 z 5

Manželská smlouva Manželská smlouva Jennifer Probst

Slušnější romantický příběh, slabší erotický román, přečteno za jedno odpoledne, zajímavě vykreslené postavy, ale poměrně snadno předvídatelný děj.

22.06.2014 3 z 5

Inspirace v odstínech šedi - Vítězné povídky soutěže Staň se novou E L James Inspirace v odstínech šedi - Vítězné povídky soutěže Staň se novou E L James * antologie

Těžko hodnotit sbírku povídek úplně odlišných autorů... inu, některé povídky jsou lepší, jiné horší, jediné co mohu za sebe tvrdit, je to, že nesouhlasím s oceněním, podle mě jsou ve sbírce lepší povídky než právě ta vítězná ;)

20.05.2014 3 z 5

David Copperfield (zkrácené vydání) David Copperfield (zkrácené vydání) Charles Dickens

Velmi milá kniha a velmi sympatický hrdina... člověk by nad tím nešťastným dítětem zaplakal.

16.05.2014 3 z 5

Spánek Spánek Haruki Murakami

Nebavilo mě to.... možná příliš krátké, víc propracovat děj a nějak ukončit a bylo by to lepší.

12.05.2014 2 z 5

Můj život po životě Můj život po životě Michal Viewegh

Člověk musí tak trochu vědět, do čeho jde, sáhne-li po této knize, a já tam našla přesně to, co se očekávat dalo... myslím si, že kdyby tato kniha nevznikla, v řadě Vieweghovy tvorby by chyběla - je to přece jen mezník, jistá životní etapa, která by měla být objasněna, aby čtenáři pochopili vývoj jeho případných dalších děl.

11.05.2014 2 z 5

Buzz Buzz Anders de la Motte

Druhý díl pokračuje ve stejném duchu jako první, líbí se mi, možná ne pro literární kvality, ale především pro ten svěží vítr, který de le Motte přinesl mezi švédské detektivky. Novým tématem, formou podání a vygradováním akce (někdy možná až trošku přes míru - už jsem několikrát přemýšlela o tom, jestli Henrik není náhodou nesmrtelný - že by proto to zařazení do Sci-fi a fantasy? :D ) Navíc je to pro mě jako pro naprostého laika velice poučný náhled do světa internetu a IT. Možná jen těch anglických vsuvek by nemuselo být tolik (nebo doplnit vydání o poznámkový aparát s překladem, aby to nenarušovalo samotný text - vím, orientujícím se a znalým to určitě zní divně, ale já bych to jen pro svůj dobrý pocit, že všemu dobře rozumím, uvítala).

08.05.2014 5 z 5

Odkaz Stonehenge Odkaz Stonehenge Sam Christer (p)

Napínavé, strhující a doporučeníhodné! :-)

24.04.2014 4 z 5

V plamenech V plamenech Rosamund Lupton

Moc příjemné a zajímavé čtení. Originální pohled z jiné roviny a přitom žádné přehnané sci-fi, ale skvěle zamotaná detektivka, příběh plný lásky a citu v té nejryzejší podobě, ale ne přeslazený :-) Mnohem lepší než první autorčina kniha (jako že ani ta nebyla špatná). Doporučuji všem!

01.04.2014 5 z 5

Pomsta nosí Pradu Pomsta nosí Pradu Lauren Weisberger

Člověk očekává víc... Něco úplně jiného než první díl, Andrea je k nepoznání a není to jen tím, že se stala matkou, postava Mirandy by si zasloužila víc prostoru, jediný, kdo tak nějak naplnil moje očekávání, byla Emily. Není to vyloženě špatné, je to prostě jen slabé...

28.03.2014 2 z 5