kilometr komentáře u knih
Ervín si jednou za život povyrazí a už se veze.Velmi čtivá kniha o lidských slabostech,kterou jsem přečetl na doporučení od kamaráda a tímto mu za tip děkuji.70%.
Knihu jsem si půjčil na nádraží v České Třebové a bavil se jejím čtení nejen ve vlacích.80%.
Knihu jsem si půjčil na nádraží v Hranicích a projela se mnou nejednu zastávku.Slušná detektivka.60%.
Opravdu velmi podivné povídky.Vybrat tu nejpodivnější,bych si však netroufl.40%.
Příběh o tom,jak si jeden trouba něco usmyslel,nevzdal se,šel si tvrdě za tím s vidinou toho,že třeba až dojede,vykouzlí lidem úsměv na tváři a nakonec nakrmí i svého psa.Jen ty popisky pod fotkami mohly být ještě menší,aby se lépe četly.85%.
Neskutečný balast!Možná je autor uznávaný publicista a držitel Ceny Miroslava Ivanova,ale tenhle rádoby "thriller" ve mě vyvolal jen pocit zvracení.0%.Nečitelné!!
Je to trochu cestopisný,trochu více psychologický a erotické scény by se Otíkovi asi nelíbili(když víme,že mu stačí rohlík).9 000 000 prodaných knih,to je super počin.Osobně jsem Murakamiho letos díky Výzvě objevil(Norské dřevo je druhá přečtená)a jeho knihy jsou trochu zvláštní,ale čtivé.Kafka na pobřeží se mi však líbila více.60%.
"Není divu,že zprávy i svá stanoviska musí dostávat od své manželky.Ta ví,co se kdy stalo a co kdo o tom povídal,je to však všechno cezeno její ženskostí a tak většina pracujících mužů zná svět denního světla jen skrze ženský zrak.Ale v noci,kdy je krám nebo pracoviště zavřeno,potom se zdvíhá muži před očima jeho svět-aspoň pro tu chvíli jeho".70%.
A Moskva dole v dálce,rodné město autora a poloviny toho,co se s ním přihodilo,jim teď připadala nikoli jako město těchto událostí,ale jako hlavní hrdina dlouhého příběhu,k jehož konci tento večer dospěli se sešitem v rukou.80%.
Výborná kniha,od které jsem ani já mnoho nečekal a kterou jsem si užil.Zajímavý lidský osud a hlavní poselství této knihy pro mě je-žít hlavně svůj život.85%.
I přes velmi osobní zpověď a tíhu osudu,kterou spoluautorka této knihy prožila,se to vše nečte tak dobře,jak jsem si sliboval.60%.
Nebýt čtenářské výzvy,tak bych tuhle knihu asi vůbec nečetl.A to by byla tedy vážně škoda,protože jde o knihu velmi čtivou.Více se mi líbily osudy pana Nakaty,ovšem ani ty Kafkovi nebyly o nic méně zábavné.K autorovi se tedy určitě rád s velkým očekáváním vrátím.80%.
11 povídek,ve kterých Hercule Poirot nenechává zahálet své šedé buňky mozkové.To vše ve vzpomínkách kapitána Hastingse.Příjemně oddechové čtení.75%.
Tato knížka osvětluje dění na Blízkém východě jako žádná jiná.Párkrát se zasmějete,ale většinou jen budete nechápavě vrtět hlavou.90%.
Velmi zdařilá autobiografie.Jen více takových čtivých knih.85%.
I přes zkrácenou verzi pro mládež(což mě pobavilo a i proto jsem si knihu vypůjčil),se mi kniha líbila.Příště jdu ale jednoznačně do full verze.80%.
Zábavná kniha,nejen o tom,jak se vyrábí a co všechno umí PIVO.Jen mě mrzí,že já Pivoňku doposud neviděl.80%.
Mistrovsky napsaný rozvrat francouzské armády.Knihu řadím mezi to nejlepší,co jsem dosud četl.A vedle Zabijáka a Germinalu je to to nejlepší od Zoly.95%.
Pěkná a čtivá kniha,až tedy na samotný konec,kdy měla Lucie potřebu mluvit o politice a Václavu Klausovi.To si mohla odpustit,stejně jako vyprávění o tom,pro kterou nadaci zpívala a kterou podporovala.65%.
Místy je to i vtipný a párkrát jsem se fakt od srdce zasmál.Ale celkově hodnoceno,je to neuvěřitelně odborně napsaná píčovina o hovně.30%.