Kíťovec Kíťovec komentáře u knih

O dívce Grace O dívce Grace Anthony Doerr

Člověk má velká očekávání po románu Jsou světla, která nevidíme. A to je možná špatně. Protože ta kniha má své poselství o síle lásky a čeho všeho jsme schopni pro dobro druhých udělat.

20.10.2019 3 z 5

Nestvůra z Essexu Nestvůra z Essexu Sarah Perry

Knihu jsem přečetla jedním dechem a vlastně ani nedokáži říci proč. Prostě proto.

21.11.2018 3 z 5

Skafandr a motýl Skafandr a motýl Jean-Dominique Bauby

Četbou této knihy vlastně příjdete na to, že si nevážíte ničeho, co máte. A pokud ano, i tak Vám spousta věcí přijde samozřejmých. Možná je to dobře, to k mládí patří, ale co když o to všechno přijdete???

02.04.2018 3 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

U mě za jedna. Už se nemohu dočkat dalšího dílu :)

05.02.2018 4 z 5

Pohádky vánočního zvonku Pohádky vánočního zvonku František Kožík

Také přečteno vydání z Albatrosu s předmluvou Kožíkovy dcery... Během Vánoc jsme si s touto knihou zpříjemňovali večery. Opravdu hřejivé, originální, nápadité pohádky. Mohu vřele doporučit :)

22.01.2018 5 z 5

Vlak naděje Vlak naděje Christina Baker Kline

Je to nenápadná, leč napínavá kniha a můžu Vás ujistit, že ji přečtete jedním dechem. Strastiplný příběh Niamh nemá konce a špatnými zážitky se to jen hemží. Ale nakonec se zdá, že najde kllid, smíření a hlavně svou ztracenou lásku.

21.11.2017 5 z 5

... příjemná, odpočinková, úsměvná a jistě psaná s nadsázkou. Už dlouho jsem si u knížky takhle parádni neodpočinula :)

13.12.2016 4 z 5

Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Musím říci, že rozhodně nejsem fanynka G. Flynnové. Knihu jsem dostala jako narozeninový dárek od kamarádek ... po přečtení první strany jsem knihu založila do knihovny a zařekla jsem se, že ji prostě číst ne a nebudu.
Jednoho dne jsem již ale vyčerpala nápady a do knihy jsem se pustila. Za dva dny byla přečtená. Ta drsnost mě odrazovala, ale dávkování napětí a nejasnost konce mě naprosto dostaly. Jak říkám, nejsem fanynkou G. Flynnové, ale možná se jí stanu ...

19.11.2016 4 z 5

Pí a jeho život Pí a jeho život Yann Martel

.... já se z toho nemohu zpamatovat. Nemůžu spát, neustále myslím na to rozlousknutí. Musím se přiznat, že jsem opravdu celičkou dobu věřila v teorii číslo jedna. Uf

14.10.2016 4 z 5

Venuše Samešová Venuše Samešová Venuše Samešová

Pro mne velice čtivá a obsahově zajímavá kniha. Nechyběl mi tam humor, surovost života ani otevřenost. Ta otevřenost mne asi překvapila a zároven i upoutala nejvíce. Doporučuji.

17.04.2016 3 z 5

Hříchy Havany Hříchy Havany Peggy Blair

Knihu bych doporučila pro poutavé popsání reálného života na Kubě. Příběh byl překvapivě zamotaný, ale ke konci už jsem se musela jen usmívat. Bylo to tak zamotané, až přemotané.

30.01.2020 3 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Harry se mi líbí, protože není dokonalý. Člověk si na něj musí zvyknout a pak už nemůže jen tak nedočíst. Vlastně už se těším na další díl. Není to typická kniha, která Vás hned na začátku strhne, ale stojí za výdrž.

14.01.2020 3 z 5

Sběratel mušlí Sběratel mušlí Anthony Doerr

Noooo ... kniha ani nenadchne, ani neublíží. Pro mne tak nějak neutrální. Některé povídky jsem zhltla jako malinu, některé jsem nemohla přelouskat. Ale každý si po přečtení udělá obrázek sám.

30.08.2018 3 z 5

Slabikář pro 1. ročník základní školy Slabikář pro 1. ročník základní školy Hana Mühlhauserová

Každý den si se synem bereme tuto knihu do ruky a společně čteme. Po celý první školní rok. Je to sice povinná, ale krásná četba.

02.05.2018 5 z 5

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

....měla jsem příležitost utéct ze svého složitého světa ... do složitého, bájného, neuvěřitelného a hlavně napínavého světa Jacoba a jeho přátel. No, teď už mohu jen říci, že mi budou moc chybět :(

16.08.2017 3 z 5

Staré pověsti české pro děti Staré pověsti české pro děti Michal Vaněček

S dětmi jsem při čtení této kouzelné knížky zažila několik úsměvných večerů. Navíc jsem si tak trochu připomněla to, jež jsem se už I sama učila. Prostě doporučuji. Je tu srozumitelnou a zábavnou fomou prezetována naše pověstná historie.

09.04.2017 3 z 5

Namasté babá aneb kapela v Indii Namasté babá aneb kapela v Indii Matěj Homola

... ta kniha je báječná, božolozní, vtipná, syrově realistická, prostě nádherná. Přečetla jsem ji jedním dechem. Hodně jsem se u ní nasmála a díky klukům jsem si tak trochá udělala reálnej pohled na věc. Myslím, že nejvíce tu knihu vystihne jeden z mnoha úryvků, který mě zaujal: ...Atmosféra je shanti, míněno vyklidněná a zpomalená, což dodržujou hlavně kuchaři a číšníci, kterejm to někdy trvá nehorázně dlouho. Pokud má člověk opravdu hlad, je rychlejší dojít si koupit oštěp, vystopovat divoký zvíře, zabít ho, stáhnout, na pár hodin naložit a ugrilovat na přírodní způsob. ... :) prostě boží + super fotografie

03.05.2016 5 z 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Já byla napnutá jak kšandy ... ikdyž jsem už dočítala rukopisný document, pořád jsem nemohla uvěřit tomu, kdo a jak ty vraždy provedl. Moc se mi tato detektivka líbyla :)

02.05.2016 3 z 5

Krysáci Krysáci Jiří Žáček

Je to nádherná knížka plná humoru a vtipných pasáží. S dětmi jsme při ní strávili nejeden báječný večer ... a už se chystáme na druhý díl.

10.04.2016

Zlo pod sluncem Zlo pod sluncem Agatha Christie

...povedená detektivka. Přečetla jsem ji doslova jedním dechem.

29.03.2016 3 z 5