Klamm | Komentáře u knih | Databáze knih

Klamm Klamm komentáře u knih

Zaprodanci Zaprodanci David Morrell

Morrellovi se tentokrát nepodařilo vtáhnout mě do děje tak, jak už se mu to podařilo mnohokrát. Doufám, že až sáhnu po další jeho knize, zbavím se pocitu, že mě to jeho psaní tak nějak přestává bavit. A to bych nerad. Ještě na mě totiž pár jeho titulů čeká.
40%

07.09.2013 2 z 5

O osamělosti umírajících v našich dnech O osamělosti umírajících v našich dnech Norbert Elias

Kniha se zaobírá otázkou smrti z pohledu sociologa. V knize nejsou zmiňovány žádné posmrtné zážitky, stavy ani jiné nadpřirozeno či spiritualita. Najdeme zde popis jak byla smrt lidmi vnímána v průběhu dějin a jak vnímají smrt a umírání lidé dnes.

17.07.2013 3 z 5

Jak studovat a učit se cizím jazykům Jak studovat a učit se cizím jazykům Jiří Toman

Tahle kniha mě naučila disciplíně a plánování si svého času v době, kdy jsem ho opravdu neměl nazbyt. Je to vhodná příručka jak pro studium, tak i pro jiné oblasti v životě. Vždy když mi docházely síly a měl jsem tendenci k prokrastinaci, zalistoval jsem v knize a už jsem se zase vrhal do práce. Pokud nemůžete knihu sehnat, zkuste rozsáhlejší publikaci od stejného autora, Jak zdokonalovat sám sebe. Je tam kapitola která vám ve zkrácené verzi dá hlavní myšlenku jak autor míní studovat.
90%

14.07.2013 5 z 5

Poustevník Poustevník David Torkington

Je to takové křestanské povídání z trochu hlubšího pohledu. Napsané je to hezky, ale u mě to nebyla trefa do černého.

10.07.2013 3 z 5

Bible. Mnoho hlasů, jedno slovo Bible. Mnoho hlasů, jedno slovo Adam Mackerle

Je to útlá a příjemná knížečka, která vám srozumitelně objasní vznik Bible a hebrejského národa. Vhodné pro začátečníky i pokročilé.

14.06.2013

Poselství Poselství Eduard Tomáš

Přednáška Eduarda Tomáše z Lucerny roku 2000 v tištěné podobě. Na přednášce jsem byl a na živo to byla opravdu síla!
95%

12.06.2013 5 z 5

Bouvard a Pécuchet Bouvard a Pécuchet Gustave Flaubert

No, tentokrát musím z lítostí konstatovat, že seriál k němuž byla tato kniha námětem, se mi zamlouval víc. Bylo to nepochybně herci Sovákem a Horníčkem, kteří s toho i přes počáteční rozpaky režiséra udělali nakonec velice kvalitní podívanou. Kniha pro mě bohužel moc zábavná nebyla. I když oceňuji autora v jeho samostudiu, kdy v přípravě na toto dílo přečetl v knihovně obrovskou haldu knih.

11.06.2013 3 z 5

Hledání nadjá Hledání nadjá Paul Brunton

Každá kniha vám musí sednout do vhodného období v životě a u duchovní literatury to platí dvojnásob. Tato kniha ke mě přišla zrovna ve chvíli kdy jsem ji potřeboval.
95%

08.06.2013 5 z 5

Všechno je správně Všechno je správně Lev Tygr (p)

Autor na konci knihy oslovuje čtenáře, aby mu poslali nějakou vtipnou historku a on ji zařadí do své další knihy. Chvílemi mi tak kniha přišla jako křečovitě poskládané příběhy, podobně jako to dělá Troška ve svém trapném Kameńáku. Nicméně tyhle příběhy měly alespoń řádné koule. Chvílema jsem se až zajíkal smíchy. Jen tak dál.

Netrpělivě čekám na pokračovaní! Že by došly veselé historky z natáčení...
70%

04.06.2013 4 z 5

Tajnosti Egyptské Tajnosti Egyptské Paul Brunton

Pokud nechcete číst knihu celou, dejte si alespoń kapitolu noc ve Velké pyramidě. Běhal mi mráz po zádech...
90%

04.06.2013 5 z 5

Vědec, Metafyzický životopis Vědec, Metafyzický životopis John C. Lilly

John C. Lilly je pro mě pan vědec. Všechno co zkoumal si vyzkoušel pěkně na své kůži a pak podával svědectví. A tak by to mělo být. Celou knihou prostupuje jeho snaha zjistit, zda to co vnímá je opravdová realita nebo jen pouhý výplod jeho mysli. A ten samý úkol k posouzení čeká i nás, posluchače jeho někdy neuvěřitelných slov.

Čtenáři, zanechej předsudků a nechej se unášet při četbě této úchvatné autobiografie.
70%

04.06.2013 4 z 5