knihomoli knihomoli komentáře u knih

Rubáš pro slavíka Rubáš pro slavíka P. D. James (p)

Určitě to není kniha pro ty, kteří nemají rádi dlouhá souvětí a preferují rychlé akce. Pomalá ( ze začátku možná až příliš ) gradace mě postupně vtahovala do děje a čím dál víc uchvacovala.

28.08.2019 4 z 5

Výjimeční lidé Výjimeční lidé Peter May

někdy mám pocit, že čtu námět na film, což je přesně tento případ, Filmový závěr to jen podtrhnul

14.03.2016 2 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

měla jsem pocit, že se autorka zhlédla v rovnici více stránek, více peněz, i když to nemá alespoň po finanční stránce zapotřebí.

25.12.2014 3 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Jako ve všech nových severských detektivkách přepísklé, ale čtivé

18.02.2014 5 z 5

Anděl temnoty Anděl temnoty Caleb Carr

Příliš mnoho postav, příliš mnoho písmen, stavba klasického románu, příjemně strávený čas.

09.06.2022 4 z 5

Zločiny na vrcholech Zločiny na vrcholech Michael Kodas

Kniha čtivou formou pojednává o zlodějnách a bezohlednosti vedoucí až k úmrtí horolezců na Everestu.

03.11.2020 4 z 5

Kráska a zvíře Kráska a zvíře Dominik Dán

Kniha mě nijak nenadchla, je čtivá, ale to je asi vše, Knihomoli

02.11.2020 3 z 5

Půlnoční soud Půlnoční soud Frédéric Lenormand

Naprosté zklamání. Gulika mám velmi ráda a tak mě zajímalo, jak si vede tento jeho pokračovatel. Zbytečně ztracený čas.

09.07.2020 1 z 5

Bez těla Bez těla Martin Goffa

čtivá oddechovka

13.04.2020 4 z 5

Utajovaný projev Utajovaný projev Tom Rob Smith

Jestliže jsem u Dítěte č. 44 půl hvězdičky přidala, tak tady jsem ji ubrala. Velké zklamání, překombinované, přinutila jsem se knihu dočíst, určitě se k ní nikdy nevrátím.

26.08.2019 2 z 5

Útěk do divočiny Útěk do divočiny Jon Krakauer

První půle a její reportážní styl mi neseděl, druhá polovina výrazně lepší. Když jsme mladí, rádi riskujeme, někdy to bohužel nedopadne.

24.02.2019 4 z 5

Posedlí Posedlí Witold Gombrowicz

Román pro služky? V tom případě jsem služkou, výborně jsem se bavila

22.03.2015 4 z 5

Byly jsme tam taky Byly jsme tam taky Dagmar Šimková

dobře napsané svědectví o komunistickém lágru ženou která si tím prošla

23.03.2014 5 z 5

Pražský hřbitov Pražský hřbitov Umberto Eco

Trochu mi to připomíná pokus o Odyssea, myslím tím stavbou knihy, ale v tomto případě by to byl opravdu pouze pokus,hodně mi to připomíná Čapkovu pohádku O pejskovi a kočičce. Vrazíme tam tohle a teď ještě tohle... Moc se mi líbí nápad zakomponovat kresby různých autorů do příběhu a vlastně na tom příběh i stavět. Jinak mám pocit, že nic nového pod sluncem, fabulace skutečných postav s neskutečnými či částečně vymyšlenými, vše tady už bylo, jenom pod hlavičkou jiných autorů. Začátek skvělý. Kdyby kniha měla o 100 stran míň, byla bych nadšená.

22.04.2012 4 z 5

Čekání na Godota Čekání na Godota Samuel Beckett

Všichni stále čekáme na nějakého svého Godota, který nepřichází. Nadčasová věc od nadčasového autora.

25.02.2012

První krev První krev Angela Marsons

Kniha se dobře a rychle čte. K tomu přispívají krátké kapitoly, spád autorka ovládá velmi dobře. Její fobie z dobročiných útulků už mi ale leze na nervy. Útulek rovná se vrah. Navíc je v knize dost nelogičnosti.

01.05.2022 3 z 5

Maratónský běžec Maratónský běžec William Goldman

Na letošní dovolené jsem doháněla knihy podle kterých se natočily mé oblíbené filmy. V případě Maratónského běžce nelituji. Skvělá kniha.

10.11.2021 5 z 5

Desátý muž Desátý muž Graham Greene

K této knížce se ráda někdy vrátím. Skvělá novela o vině, trestu, odpuštění. Konec je přesně takový, jaký má být.

06.07.2021 5 z 5

Syn správce sirotčince Syn správce sirotčince Adam Johnson

Kniha se velice dobře čte, příběh zasazený do současného děsivě totalitního režimu. Uvěřitelná touha po svobodě ,zajatecké tábory,mučení, mentalita Korejců, to vše dává knize body plus. Neuvěřitelný příběh lásky body mínus.

04.04.2021 4 z 5

Brněnský pochod smrti Brněnský pochod smrti Jiří Kratochvil

Čtyři eseje, čtyři názory. Byla to smutná a vypjatá doba a myslím, že odsun byl správný. Provedení už tak ne. Zajímavý pro mě byl hlavně pohled z Rakouska, kde se v podstatě nechovali o moc lépe.

25.03.2021 4 z 5