Knihomolka_176 Knihomolka_176 komentáře u knih

Věž Věž Skye Warren

,,Změnil mě, zformoval, udělal ze mě ženu. A stejným způsobem teď já z něho udělám muže - muže, který může milovat bez výhrad, muže, který se dokáže poddat. Krále, který se může odevzdat své královně."

Poslední díl trilogie Koncovka byl skvělý. Nemá cenu říkat, o čem byl, protože by Vám to stejně nic neřeklo, pokud jste nečetli první dva díly. Myslím, že v případě téhle knihy stačí říct, že se jedná o úchvatný erotický román, který Vás chytí za srdce. Ano, je v tom hodně erotiky, ale zároveň lásky a dramatu, hodně her šachu.
Tahle trilogie není nijak přelomová, nedá Vám do života nový směr, ale to v tomhle žánru prostě není potřeba. Tenhle žánr má za cíl pobavit, překvapit, unést a dojmout a to tahle trilogie i tenhle díl splňuje dokonale.
Miluju Gabriela Millera, neskutečně mi přirostl k srdci a bude mi chybět. Stejně jako Avery a její vřelost, síla a láska k mýtickým bohům, k hraní šachů. Určitě se k nim jednou zase vrátím

Jezdec Jezdec Skye Warren

Druhý díl série Koncovka jsem zhltla stejně rychle jako první, přestože se mi nelíbil tolik.
Pěšec mi přišel intimnější a dojemnější, Jezdec mi zase dal odpovědi na otázky z prvního dílu. Navíc v něm bylo víc Gabriela, což se mi moc líbilo.
První polovinu byl Gabriel na můj vkus moc odtažitý a zlý, to mě mrzelo, ale pak už to byl zase ten Gabriel, kterého jsem si zamilovala.
V Jezdci bylo víc drama, víc akce, ale zase míň láskyplných scén.
Už se nemůžu dočkat třetího dílu!

05.10.2023 4 z 5

Pěšec Pěšec Skye Warren

Pěšec je erotický román, na němž se mi na první dojem nejvíc líbila obálka. Zaujala mě, jelikož hned nedávala najevo, o jaký žánr se jedná.
Běžně erotické romány nečtu, jelikož mi přijdou laciné, vulgární a přehnané. Pěšce jsem si pořídila jen kvůli tomu, že byl v Knihách Dobrovský v akci pouze za 99 Kč.
Říkala jsem si, dám tomu šanci. A teď si říkám, díky bohu za to!
Kniha byla naprosto dokonalá. Normálně doma nečtu, čtu jen na cestách, ale tuhle knihu jsem přelouskala za pár hodin doma.
Příběh měl spád, bylo to čtivé, zajímavé a co nejvíc oceňuju, je to, že na každé druhé stránce nebyl sex. Vlastně tam toho sexu celkově ani moc nebylo. A další, čeho si cením, je absence nechutných pojmenování intimních částí těla.
A Gabriel Miller? To je naprostý bůh. Od první stránky jsem se do něj naprosto zamilovala a propadla jeho kouzlu. Autorka ho vylíčila jako záhadného miliardáře, který si vás na každé stránce získává víc a víc.
Jediné, co bych vytkla, je to, že je tam spousta nezodpovězených otázek a uvítala bych, kdyby byla kniha delší.
Už se nemůžu dočkat, až si vezmu na konci měsíce domů druhý díl!

Jediné pravé lásky Jediné pravé lásky Taylor Jenkins Reid

Jsou příběhy, které si přečtete a nic pro vás neznamenají. Jsou příběhy, které se vám líbí, ale za pět minut už na ně zapomenete. A pak jsou příběhy jako tenhle. Příběhy, které vás donutí cítit všechno. Cítit každou emoci, kterou cítí hlavní postavy. Nenávidíte, milujete, smějete se a pláčete, rvete si vlasy kvůli tomu, jak se hlavní hrdinka chová, ale o chvíli později pro ni pláčete. Příběhy, které s vámi budou ještě dlouho po přečtení.
A tohle je jeden z těhle příběhů.

PS: Audiokniha byla skvěle namluvená, takže mi ani nevadilo, že jsem knihu nedržela v ruce.

07.04.2024 5 z 5

Touha Touha Tracy Wolff

Zpočátku jsem si myslela, že mě to bude šíleně bavit, ale s každou další stránkou mě to bavilo míň a míň. Děj se místy hrozně táhl, Grace ani Jaxon mi nějak nedokázali přirůst k srdci a jediná postava, kterou jsem si upřímně oblíbila, byla Macy. Líbilo by se mi, kdyby měla v chystaném druhém díle víc prostoru.
Námět se mi líbil, přišel mi i docela originální, ale zároveň hrozně nevyužitý. Posledních sto stránek jsem přečetla rychle, závěr mě bavil a díky otevřenému konci si přečtu i další díl, který by mohl být už zajímavější a taky akčnější. Aspoň v to doufám.

05.10.2023 3 z 5

Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Útlá knížka plná krásně ilustrovaných konverzací na messengeru - to jsem od této knížky čekala a vlastně i dostala. Titul je řazen do YA, což kvůli věku hlavní hrdinky, které má být (tuším) 17, sedí.
Začátek příběhu byl skvělý. Bavila jsem se u každé stránky, snažila se přehlédnout, že se hlavní hrdinové chovají příliš dětinsky na to, že už jsou skoro dospělí, a fakt jsem si myslela, že v podobném duchu se bude ubírat příběh i dál.
Což on se vlastně i ubíral, ale všichni tři hlavní hrdinové se chovali tak dětinsky, až to občas nešlo vydržet. Od druhé poloviny už jsem se do čtení nutila.
Některé momenty byly krásné, knížka je fakt úžasně a originálně zpracovaná a před pár lety bych se do ní zajisté zamilovala, ale asi už jsem na tenhle žánr moc stará.
Pokud je vám ale kolem patnácti let, toužíte po té kouzelné první lásce a milujete čokoládu, bude Vás to bavit.

Leť & zapomeň Leť & zapomeň Nena Tramountani

Tenhle příběh byl jedním slovem milý. Hlavní hrdinové byli fajn, ale nijak zvlášť mi k srdci nepřirostli. Zápletka nebyla ničím zajímavá, konec jako u všech knížek tohohle žánru předvídatelný, ale to mně osobně nijak nevadí.
Dřív bych asi hodnotila lépe, ale od doby, co čtu Colleen Hoover, mám o dost vyšší nároky než dřív.

Strmý pád Strmý pád Bianca Iosivoni

Tahle knížka měla zajímavou a originální zápletku, to musím uznat. Jenže taky byla zdlouhavá, místy nezábavná a já měla problém nepřestat číst.
Hlavní postavy mě nijak nezaujaly, co se mi ale líbilo, bylo, jak všechny propojila Jasperova smrt. Taky to, že se díky psaní Hailee s Jasperem seznámila a i po jeho smrti by udělala cokoli, aby se jeho příběh dostal na světlo.
No a to dlouho očekávané tajemství mě překvapilo, ale nebylo to nic, z čeho bych si sedla na zadek.
Jelikož jejich příběh neskončil ani po více jak 400 stranách, přečtu si i pokračování, i když určitě až s odstupem.

Koruna Koruna Kiera Cass

Wau, tak tohle bylo naprosto úžasné. Hltala jsem naprosto každé slovo, rozplývala se nad každou romantickou scénou a smála se, když Henri zdravil Eadlyn pokaždé tím jeho: "Dobrý den dneska". Zamilovala jsem si naprosto každou postavu. Všechny postavy měli vlastní příběh, vlastní problémy a všechno tam bylo popsáno a vysvětleno, nezůstaly mi žádné nezodpovězené otázky.
Obdivovala jsem Eadlyn, jak stavěla zájmy svých poddaných nad svoje, jak ohleduplně se postavila k přáním svých nápadníků a hlavně jak všechno udělala s vladařskou ctí a sílou. Takovou královnu by chtěl každý, tím jsem si jistá.
Myslím, že se mi knihy s Eadlyn líbily ještě víc než ty původní o Americe. Opravdu všem vřele doporučuju, protože tahle série opravdu stojí za to.