knihomolka01 knihomolka01 komentáře u knih

Gejša Gejša Arthur Golden

Film jsem neviděla, ale jsem na něj zvědavá. Kniha byla úžasná, Japonsko a gejši mne uchvátily. Sajuri byla strašně sympatická, musím se ale přiznat, že jsem Předsedovi moc nefandila.:D

13.04.2015 5 z 5

Chvíle před koncem Chvíle před koncem Lauren Oliver

Je neuvěřitelné kolik vám toho kniha dokáže dát. Jedna jediná kniha vám dokáže otevřít oči a ukáže vám, kolik jste toho udělali špatně a kolik dobře. U téhle knihy zažijete smích, pláč a budete proklínat celý svět, ale přece jen stojí za to. Opravdu.:)

28.03.2015 5 z 5

Město padlých andělů Město padlých andělů Cassandra Clare (p)

Tady asi není co dodat. Prostě další perfektní díl. Romantické scény byly úžasné a to samé platí pro akční scény. Během knihy jsem měla chuť řvát, brečet i se smát, jenom bych si přála aby už Clary konečně mohla být s Jacem a aby je už neprudili nějaký otravní démoni.:D

13.03.2015 5 z 5

Město z popela Město z popela Cassandra Clare (p)

Už jsem se vyrovnala s koncem prvního dílu takže se mi dvojka četla líp a mohu jen doporučit.:D

08.08.2014 5 z 5

Rezistence Rezistence Veronica Roth

Konec jsem sice čekala napínavější, ale jinak nemám, co vytknout.:D

25.07.2014 5 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Tak úžasnou knihu jsem dlouho nečetla, přečetla jsem jí jedním dechem a nemohla jsem přestat. Podle obsahu jsem jí přirovnávala k Hunger Games a možná jsem se nepletla. Hlavní hrdinka je taktéž mladá a vybočuje z řady, vidí to, co ostatní ne a proto není její život jednoduchý. Opravdu všem doporučuji si tento příběh přečíst.

23.07.2014 5 z 5

Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Nevím, co jsem čekala. Viděla jsem mnoho filmových zpracování a byla jsem na tuhle hru zvědavá, byla jsem zvědavá na ten napsaný originál. Nakonec jsem si to užila. Bylo to skvěle procítěné, autor do toho dal srdce, postavy byly i v tak krátkém úseku proměnlivé, nebo aspoň nepředvídatelné. Pro mě je to úžasná zkušenost, i když se mi Julie a Romeo zdají asi až moc naivní. Přece jenom stihnout to, co oni během tří dnů? Páni:D

18.11.2015 5 z 5

Odpusťte mi, váš Leonard Odpusťte mi, váš Leonard Matthew Quick

Nevím jak bych tuhle knihu popsala, příběh byl neotřelý, zajímavý a styl psaní byl takový mírně oddechový, ne nějak náročný. Rozhodně bych tuto knihu doporučila...to je bez debat, jen ji prostě nedokážu popsat.:)

25.07.2015 5 z 5

Město ztracených duší Město ztracených duší Cassandra Clare (p)

Zase plný počet bodů. Příběh bez chyby, Sebastián mě chvílemi i zmátl.:D Jen mě štve, že prostě autorka nenechá Clary a Jace chvíli napokoji, pořád se jim do toho musí něco nebo spíš někdo plést.:D

26.05.2015 5 z 5

Krysař Krysař Viktor Dyk

I když to byla hodně krátká kniha, řekla toho mnoho. Prozradila nám skutečné pocity všech lidí z Hameln a nezatajovala pravdu.

30.04.2015 5 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

Nevím, jestli se mi kniha líbila, protože u tohohle žánru těžko můžete říct, že se vám příběh líbil. Naopak, vůbec se mi nelíbil. Byl příšerný, smutný, děsivý, byl všechno jen ne hezký. A právě tohle dělá tuhle knihu dokonalou.

30.03.2015 5 z 5

Anna krví oděná Anna krví oděná Kendare Blake

Knížka se mi líbila, děsila mě i bavila. Nicméně jisté drobnosti mi vadily, i když nebyly velké, ale na 5 hvězdiček to nevidím. Každopádně obal je fakt překrásný a těším se, až si přečtu další díl krásné Anny.

23.03.2015 4 z 5

Jantarové kukátko Jantarové kukátko Philip Pullman

Opravdu nádhera! Neskutečná kniha, která není jen pro mládež, dokonce mi přišla v některých fázích dost drsná.:) Moc děkuji autorovi, že to loučení tolik nenapínal, nevím jestli bych zvládla se nerozbrečet.:D

08.02.2015 5 z 5

Gruffalo Gruffalo Julia Donaldson

Moc, moc, moc roztomilá a krásná knížečka, pro děti jako stvořená (i když dospělí by si ji mohli také přečíst).:) U děje jsem se smála a ilustrace byly úžasné.:)

05.02.2015 5 z 5

Alchymista Alchymista Michael Scott

Tahle kniha se mi opravdu líbila, sice jsem dala jen 4 hvězdičky, ale to bylo spíš kvůli maličkostem, které mi trochu vadily. Jinak fakt skvělý. Postavy úžasné. Asi jsem si trochu oblíbila Joshe a tak jsem mu trochu nadržovala no, ukamenujte mě. :) Navíc se mi líbilo, že v minulosti ty postavu opravdu existovaly, takže zde bylo skvělé propojení s legendami, a vůbec prostě historií.:D

28.01.2015 4 z 5

Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

NÁDHERA! Tobiasovi jsem nejdřív moc nevěřila, ale teď? Sakra já ho fakt miluju.:D Všechno jeho chování bylo krásně popsané a rozuměla jsem mu.:D Prostě další krásná kniha a já doufám, že autorka bude psát dál. Prosím, prosím.:)

04.01.2015 5 z 5

Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Úžasné. Opět naprosto úžasné. Knihu jsem nikdy nemohla odložit, protože to prostě nešlo. Nemohla jsem jít spát s tím vědomím, že spím a zatím mi uniká příběh. Jediné, co bych vytkla je Teresa, která mi nebyla nějak sympatická, ale teď mě tak strašně zmátla a naštvala, že bych jí jednu vrazila, aby se už konečně vzpamatovala. A Thomasi sorry, ale ta holka je snad ještě horší než raplové a pan Nos.:D

27.12.2014 5 z 5

Můra noční, předvánoční Můra noční, předvánoční Tim Burton

Burtona miluji jako režiséra a donedávna jsem nevěděla, že vůbec píše. Teď jsem si přečetla tenhle komiks a nemůžu uvěřit svým očím, je to úžasné, nápadité, roztomilé, originální, no prostě dokonalé. Obvykle nemám ráda básničky, ale tohle mě sakra bavilo.:D

24.12.2014 5 z 5

Záhada na zámku Styles Záhada na zámku Styles Agatha Christie

POZOR SPOILER:
Tak za prvé: nádherný přebal, který už od začátku láká k přečtení. Za druhé: trochu mi přijde, že když někdo zabije starou paní a je to její manžel, je to trochu kýč. I přes to dokázala Agatha Christie napsat úžasný a hlavně ZAMOTANÝ příběh, který podle mě nemá jedinou chybu. Jen mi občas vadilo Poirotovo sobecké chování.:D

29.11.2014 5 z 5

Dárce Dárce Lois Lowry

Naprosto neskutečná knížka. Jedna z nejlepších, co jsem kdy četla. Nejvíc mě fascinovala ta představa šedivého světa bez barev. Ne že by se mi ten svět líbil, ale fascinoval mě. Lois Lowry má můj neskutečný obdiv za ten závěr, že si vůbec troufla dát tam neuzavřený konec a popustit tak fantazii všem ostatním.:)

10.09.2014 5 z 5