knihomolka01 komentáře u knih
Burtona miluji jako režiséra a donedávna jsem nevěděla, že vůbec píše. Teď jsem si přečetla tenhle komiks a nemůžu uvěřit svým očím, je to úžasné, nápadité, roztomilé, originální, no prostě dokonalé. Obvykle nemám ráda básničky, ale tohle mě sakra bavilo.:D
Kniha byla dobrá, akorát mě trochu štvala ta romantická zápletka:D
Plně souhlasím s CraWer, drogy jsou opravdu SVINĚ a každý, kdo si myslí že s drogami se problémy vyřeší je idiot. Drogy vám nepomůžou, možná se budete na začátku cítit líp, ale potom to bude čím dál horší. Sama jsem to nikdy nezkusila a rozhodně to zkoušet nehodlám. Ke knize jsem si vytvořila vztah a lituji, že jsem si jí nepřečetla dřív. Tohle je totiž příběh, který vám otevře oči dokořan.
Poté, co jsem viděla první díl hobita filmově, rozhodla jsem se, že zkusím i knihu. Opravdu nelituji, kniha mě chytla tolik, že jsem jí za jeden večer přečetla. Měla jsem ale půjčenou knihu i s ilustracemi a musím říct, že když si čtete hobita o půlnoci a najednou se zjeví obrázek Gluma. Dost vás to vyděsí, nebo aspoň já jsem málem vyletěla z kůže. :D
POZOR SPOILER:
Tak za prvé: nádherný přebal, který už od začátku láká k přečtení. Za druhé: trochu mi přijde, že když někdo zabije starou paní a je to její manžel, je to trochu kýč. I přes to dokázala Agatha Christie napsat úžasný a hlavně ZAMOTANÝ příběh, který podle mě nemá jedinou chybu. Jen mi občas vadilo Poirotovo sobecké chování.:D
Zase pěkný díl, tahle série je pro mě spíš oddechová než že by jsem se bála, ale proč ne? Konec mě překvapil, ale musím k němu dodat jedno slovo: fuj:D
Kniha se mi vlastně líbila, akorát mi to přišlo více dětské než jsem si představovala. Občas jsem Darrena za jeho chování chtěla pořádně proplesknout, ale jinak pěkná knížka. Oddechovka.:)
Příběh lehce utíká, kniha se čte snadno a zápletky jsou krásné a dobrodružné. Já si čtení moc užila a celý příběh jsem si zároveň představovala ve své mysli.:) Také musím podotknout, že na konci tohoto dílu jsem si naprosto oblíbila Horáce.:D
Když jsem byla nemocná, sáhla jsem po této knize, že se nějak na ten týden zabavím. Nemohla jsem se mýlit víc, knihu jsem přečetla během jednoho dne a ty pocity, které se ve mně odehrávaly se těžko popisují, ale byl mezi nimi strach, nadšení, touha poznat všechna zákoutí toho smyšleného světa.:)
Knihu jsem četla už dávno ale pořád vzpomínám na ty rostliny, jak jsem se v noci bála a představovala si, jak se ke mně blíží:) já vím, jsem paranoidní, ale když se mi kniha objevuje i ve snech, je to pro mě důkaz úžasného a silného příběhu.:D
Tak TOHLE je senzační kniha. Do děje jsem se "zažrala" během prvních stránek a nemohla jsem přestat. Postavy byly naprosto okouzlující. Nejvíc jsem se asi zamilovala do Geralta, Ciri a Shani, po které jsem pojmenovala i psa.:) Každá postava jako by měla svůj vlastní svět a ten byl zcela bezchybně zachycen v autorových řádcích. Je to vůbec má první přečtená polská kniha a musím říct, že patří mezi nejlepší díla, které jsem četla.
Pěkný díl, ale ten konec se mi zdál příliš uspěchaný.:)
Zas další krásný díl, ale musím se přiznat že to trpasličí šišlání mi šlo fakt na nervy.:D
Kouzelná knížka, ale nejvíc mě okouzlily ty kresby. Zbožňuju představu, že v našem světě by se nacházel ještě jiný svět, ve kterém by žily tyto bytosti.:)
Právě jsem dočetla třetí díl a jsem nadšená. Některé postavy jsem si zamilovala, u jiných je mým vroucným přáním uškrtit je vlastníma rukama.:D
O úžasné Zeměploše jsem se dozvěděla od kamaráda, který mi dal knížku a za to ho teď miluju :D. Knihy jsou vtipné, dobře se čtou a tak zajímavé postavy jsem snad ještě v žádné knížce neviděla.
Ani já se nebudu svým komentářem lišit od ostatních. Knížka byla kouzelná, není to jen pohádka pro děti, skrývá se v ní kouzlo kterému neodolá nikdo. neskutečná nádhera!:)
Tahle kniha je konečně důkaz toho, že v knize nemusí být žádná romantická láska a kniha může být i bez ní neskutečná. No opravdu Thomas mě bavil už od začátku a v noci jsem kvůli rmutům nemohla spát.:D I filmové zpracování bylo úžasné a patří k jedněm z mála filmů, které mi nevadily i když byla kniha lepší( dalším příkladem je Hunger Games).
Neskutečně silná kniha, která konečně ukazuje jak islámský režim působí na děti. Překvapilo mě, jak celou situaci brala malá Marjane a už se strašně těším na další díl..