Knihomolka506 Knihomolka506 komentáře u knih

Velká šance Velká šance Jeffrey Patrick Kinney

"víkendovka"
Další díl rodinných okamžiku a trapasů Grega Heffleyho je tady! Tématem je sport , výkon a fyzická kondice. Na školním sportovním dni to dopadlo katastrofálně, ale kvůli někomu, kdo ho má rád to zkusí s míčovým sportem. Basket se brzy stane jeho přítelem. Nebo ne ? :)
Myslíte, že tohle je konec deníků? Tadá... bude pokračování- letos na podzim vychází 17. díl v angličtině. U nás určitě taky vyjde. A autor příští rok chystá překvapení :)

14.08.2022 5 z 5

Kam zmizela Anna Kam zmizela Anna Lenka Juráčková

Někdy i nudný zážitek může být zajímavý...

20.06.2022 5 z 5

34 dní 34 dní Anita Waller

"víkendovka"
Manželství se někdy pořádně rozproudí nebo zůstává plout jemně na hladině, do doby...
Dlouholetí manželé Anna s Rayem jsou zatím šťastní , ale spíše je jen tak naoko tváří. Pravda je až bolestná. Touha po smrti milovaného, není úplně normální. Název číslovky odpovídá počtu dnů, které dvě ženy potřebují k vykonání msty.

19.06.2022 5 z 5

Kdo zabil Snížka? Kdo zabil Snížka? Petra Soukupová

Příběh o dívce, její rodině a psu, který s rodinou bohužel nebyl dlouho...

03.05.2022 5 z 5

Zmizet Zmizet Petra Soukupová

KV: databáze knih, téma č.5 - hlavní postava trpí fyzickou indispozicí

Soubor povídek ze života ukazují tu pravou tvář rodinných vztahů. Popis jednotlivých povídek bych zestručnila do několika vět: Život jaký máme si nikdo z nás nevybral a to, co se nám v něm stane, ať už hezkého nebo zlého a hodně smutného, je osud. Ale člověk musí vstát a jít dál, to lze vyčíst mezi řádky tři povídek.

30.04.2022 4 z 5

Mach a Šebestová za školou Mach a Šebestová za školou Miloš Macourek

"Z doby kamenné "
Hodnocení série a filmu: Zfilmovaná klasika pro děti o utrženém sluchátku, dvou kamarádech a jednom psovi se sousedkou.
Ok, nebudu vás napínat. Jde o dobře známou dvojici Mach a Šebestová, pes Jonatán a věčně nespokojená a brblající Kadrnošková :)
Usaďte se před obrazovky na místo mnou určené a prožíjte se sluchátkem , co je v realitě nemožné.
Cestujte časem, v historii a po světě,
Co není možné zažít najdete i na kazetě.
Nezapomenutelná dvojice všechny zdraví z cest,
Pes Jonatán z pravěku mává packou, má tu čest

07.03.2022 5 z 5

Kluci, holky a Stodůlky 2 Kluci, holky a Stodůlky 2 Eva Bernardinová

"Z doby kamenné "
Hodnocení duologie: Různá vtipná i smutná dobrodružství pro kluky a holky z malé vesnice jménem Stodůlky.
Dospívání, láska kamarádství,
ve dvou knihách každý najdeme lajdáctví a to, co nás baví

06.03.2022 5 z 5

Šlechetná žena Šlechetná žena Danielle Steel

Havárie už tak známého parníku, o kterém bylo natočeno několik filmů , vrak byl několikrát prozkoumaný , ožívá v knize slavné spisovatelky. Být nemocná a nejít na loď je pech , známe to asi všichni. Ale Bell se druhý den dočetla v místním zpravodaji, že parník, na kterém jela velka část její rodiny havaroval do ledovce. Všichni kromě matky zemřou, obě zbylé ženy z jedné rodiny se s tragédií smiřují. A nebude jen jedna...

17.02.2022 5 z 5

Eldorádo kreslených příběhů (2001) Eldorádo kreslených příběhů (2001) Vojtěch Steklač

"Z doby kamenné "
Další várka komiksů je tady a s nimi naší známí kreslení kamaradi z časopisů nebo jiných knih.

29.01.2022 5 z 5

Závist Závist Sandra Brown

Další případ z právního prostředí
Marisa je šťastná, před lety se provdala za může svých snů - velmi slavného spisovatele,  se kterým spolu řídí jedno americké nakladatelství. Jedno, co ji ale chybí ke štěstí je rozkošná a živá věc: dítě. Její touha tuším bude vyslyšena, je to dávno,co jsem knihu četla, ale o to více bude souviset s případem, na který narazí Marisa. V jedné knize objeví personálie anonyma, neznámého člověka a rozhodne se po osobě pátrat.  Jenže vůbec neví, že v případu bude hrát roli kromě soudních procesů a stání roli ona. A dokonce hlavní.

12.01.2022 4 z 5

Dobrodružství králíčka Petra Dobrodružství králíčka Petra Beatrix Potter

První kniha roku,
berte to jako malý začátek knižního útoku
Ale pozor každá kniha nebude ve verších,
Hodnotím také v klasických komentářích.
do knižní výzvy zbývá hodně knih,
jednu vezmu na cesty , s další jedu na saních.
příběh z jedné králičí rodiny,
čtu více než 4 hodiny.
Hopsinka, Ocásek, Petr,
králíci nosí krásný svetr.
Samotný příběh je poutavý,
spolu s ilustracemi přináší spoustu zábavy.
Výzvy: databáze knih, téma 16. (autor nežije )

01.01.2022 5 z 5

Zvířátka a Petrovští Zvířátka a Petrovští Václav Říha (p)

Forma e-kniha
Zvířata nás mohou někdy pořádně překvapit. O tom krátký důvtipný příběh, v hlavní roli zloději a zvířata.

20.12.2021 5 z 5

Hornické vdovy Hornické vdovy Kamila Hladká

Film jsem viděla po přečtení knihy. Zanechal ve mě silné dojmy, jaký život tehdy hlavně ženy musely mít. Všude ticho, klid a pak přišla katastrofa...
Mužský se nevrátil domů, nikdo neví jestli se zdržel na pivu nebo usnul. To druhé se stalo jeden den v létě manželům, tatínkům. Na dnes už hodně známém místě dole Dukla to bouchlo.
Příběh je vyprávěný formou vzpomínání těch žen/vdov na to, co se tehdy stalo. Pro autentičnost není jazyk, jaký je v knize používaný upravený.

03.12.2021 5 z 5

Přátele měj nablízku Přátele měj nablízku Paula Daly

Štěstí mladého páru se během chvíle promění v noční můru.

13.11.2021 5 z 5

Džungle v kuchyni Džungle v kuchyni Ivanka Devátá

Další kopec humoru zajištěný, s touto knihou se nudit nebudete:)
Jak sami uvidíte kromě poznání, že vařit se může naučit i nemehlo za plotnou , seznámíte se s dalšími životními milniky spisovatelky.

18.10.2021 5 z 5

Žena, kterou jsem byla Žena, kterou jsem byla Kerry Fisher

Zajímavý příběh hlavních postav a jejich okolí. Mezi kapitolami se dozvíme různé tajemství nebo starosti rodin, které žijí v blízkém sousedství.
Čtivá v pořadí druhá kniha autorky.

29.09.2021 4 z 5

Netěhotná Netěhotná Jenni Hendriks

"Víkendovka"

Chcete pořádný adrenalin namíchaný se slaďákem? Držíte ho v rukou. Když Viki jako nezletilá otěhotní v jejim životě už nemá jeji partner místo za velký "omyl" a sama Viki se chce plodu zbavit.... Přidejte se na bláznivou jízdu s úhlavní nepřítelkyní , ale zároveň bývalou kamarádkou Bailey bez vědomí vašich kamarádek nebo rodičů , užijte si zábavu po cestě na kliniku, šokujte se drsným coming outem, ale hlavně se poznáte navzájem včetně sebe sama. Skvělý letní roadtrip :)

22.08.2021 5 z 5

Kriminalistika v komiksech Kriminalistika v komiksech Rob Shone

Pěkně ilustrovaná příručka pro děti, která na základě skutečných případů z minulosti vysvětluje základní pojmy kriminalistiky a práci forenzních techniků. Byla jsem mile překvapená z práce forenzní umělkyně.
Výzvy: databáze knih, téma 9: objeveno díky databázi

20.08.2021 5 z 5

Ráchelina kniha Ráchelina kniha Sissel Værøyvik

Siseel Værøyvik- Rachelina kniha

Opět další silný příběh z druhé světové, ale z jiné souvislosti.
Když se Ella vrací domů, aby si urovnala myšlenky po tragické nehodě rodičů, uklidila jejich věci, ale jak později zjistí není tu jen kvůli tomu.
V zadním domě, který je součástí domu po rodičích, ve kterém žije Ella bydlí podnajemnice , se kterou se život taky "nemazlil" , ale v jiném slova smyslu . Rachel poprosit mladou novinářku, aby si vyslechla její příběh a napsala ho později jako knihu o jejím životě...
Dva úplně jiné příběhy, které se uprostřed nečekaně spojí.
Opět nádherný, tragicky příběh. Pokud máte rádi Zusakovu Zlodějku knih nebo Klíč k minulosti (podobný příběh, jiné události, Francie 1942) tak se vám bude určitě líbit.
Doporučuji ️

06.08.2021 5 z 5

Já jsem Malála:  Příběh dívky, jež bojovala za vzdělání a kterou postřelil Tálibán Já jsem Malála: Příběh dívky, jež bojovala za vzdělání a kterou postřelil Tálibán Christina Lamb

Myslela jsem si, že ji přečtu za víkend, ale ne. Přečtená za 10 hodin

Já jsem Malála- Malála Júsufzajová

Denik- biografie jedné obyčejné Pákistánky, která bojovala za neobyčejnou věc (bezpráví, právo dívek chodit do školy, které její stát zakazoval), málem umřela a musela celkem dlouho bojovat o život , ale nakonec se uzdtavila a zvítězila, ale hlavně prosadila svůj názor ve státě plném nařízení. V zemi, kde je hřích sledovat TV nebo DVD a její porušení se trestá rozmlácením věci na kousky.
Co ale tenhle příběh, kniha může čtenářům dát?
" cestování" do úplně jiné země s nesrozumitelným jazykem
- Poznávání zvyků a tradic - od zahalování před politickou situaci a osobní život autorky
- poznat některé pojmy z jazyka místního kmene.
O autorce: získala mezinárodní dětskou cenou míru a byla nominovaná na Nobelovu cenu za mír. V současnosti žije v Anglii .
Krásný, ale zároveň tragický a hodně smutný. Doslova jsem se nemohla odtrhnout . Doporučuji všem

05.06.2021 5 z 5