Knihomolka506 Knihomolka506 komentáře u knih

Posmrtný život Holly Chaseové Posmrtný život Holly Chaseové Cynthia Hand

Když teprve šestnáctileté Holly zemře matka, je ve všech zpravodajích. Zkrátka zpráva, která obletí svět. Ale Holly se ani nedotkne. Ta nejen, že netruchlí, jak se na dceru sice nevlastní , ale pořád dceru patří , ale nebožce matce vyrabuje šatník. Zlom nastane po návštěvě tři zvláštně oblečených strašidel, kteří "svaté" Holly ukážou tři důležité časy v životech nás všech. Hollyin čas se krátce na to naplní a pro většinu známých na světě zemřela, ale vlastně pracuje v utajení jako jeden z duchů.
Na příběhu oceňuji " pokračování" knih od Dickense- přejmenování hlavních i vedlejších postav na jména z knížek.

30.12.2022 5 z 5

Kouzelná hmyzí škola Kouzelná hmyzí škola Radomír Socha

"víkendovka"
Kouzelným příběhem provází jmenovce červeného diamantu. Drobná výpomoc stačí k tomu, aby se dostal na místo, kam bytosti jako on nesmí.
Nahlédneme do hmyzí školy , kde se malé potvůrky vyučují různé předměty.
Jak vypadá takový zvláštní režim výuky nebo jakým způsobem jsou zvířecí žáci hodnocení se dozvíme nejen z krásných ilustrací.

13.11.2022 5 z 5

Kolonie Kolonie Sam Marsden

Eva zdálky žije obyčejný život školačky. Ale, když člověk žije na Marsu pod skleněnou pokličkou s rodiči a bratrem, kterého je prakticky nemožné donutit jít na Zem, je život v budoucnosti mírně složitý. Brácha onemocní a tak ten svůj raději obětuje, protože, kdo má nemoc Viradart, je v podstatě nepotřebný.
Je rok 2217 a vše je jinak než si Eva přeje. Willa zastřelí a po zásahu místních Ochránců zemře. Život bez někoho, koho znáte celý život je nepředstavitelný. Brzy je ale na mladé dívce, aby si vybrala : Život následovnice své matky ve svete plném pravidel nebo život proti nadvládě v osamění?

03.11.2022 5 z 5

Medvídek Bruno Medvídek Bruno neznámý - neuveden

" Z doby kamenné "

Šest krátkých příběhů nás zavedou v edici Příběhů pro předškoláky mezi zvířata. První díl je o malém, ale chytrém medvídku Brunovi, který se dostane do různých situací, které zažije kazde malé dítě. Jsou napsány vtipně, aby se u nich děti pobavily a něco se dozvěděly.

29.10.2022 5 z 5

Milá zoo Milá zoo Rod Campbell

Forma : ekniha z YT
Krátký příběh o klukovi, který napsal do zoo o zaslání jakéhokoliv zvířete. To, co mu poslali se mu ale moc nelíbilo. Tak poslali další a další, až došla tajna krabice převázaná mašlí.
Co v ní asi bude?
Zcela určitě nějaká chlupatá zábava proti nudě!

08.09.2022 5 z 5

Táta to motá Táta to motá Ivona Březinová

Teta, která Šárce a Vaskovi vyprávěla pohádky dnes nemohla tak ji na pár dní zaskočil táta. Ten to ale opět domotal! A zda se, že ještě víc než teta posledně :)
U popletené pohádky s ježibabou v mixéru jsem vybuchla i já a to jsem dospělá :)
Když nejede proud je čas na vyprávění. Možná vzniknou další vtipné omyly :)
Mohli by takhle třeba vyprávět dědeček a babička :)

05.09.2022 5 z 5

A smutek utek A smutek utek Marka Míková

Krátké příběhy dětí, které něco trápí a proto jsou smutné. Ne vždy jde vše vyřešit, můžeme mít smutek po někom. Ten je fialový. A další druh smutku je třeba bílý. Kniha ukazuje že i když je smutek všude, nemusíme se za něj stydět.

05.09.2022 5 z 5

Sestra Sestra Louise Jensen

Tenhle thriller si dokážu představit jako film. Grace bydlí s přítelem Danem a kočkou Mittens, pracuje ve školce. Vypadá to,  že ji nic nechybí, ale aby to tak bylo chybí víc než dost. Před čtyřmi měsíci ji zemřela nejlepší kamarádka Charlie. Její slova před tím než zemřela zněla: Grace,  omlouvám se. Udělala jsem něco strašného…Ale co? To se mladá učitelka s přítelem vydají zjistit. To, co hledají mají přímo před sebou. Krabička, kterou zakopal do země obě holky v pubertě měla nahoře obálku. Grace začne pátrat sama a najde Anne, která o sobě říká, že je Carolina nevlastní sestra. Ale pak přijdou na scénu tajemství, která neměla být nikdy odhalena.

02.09.2022 5 z 5

Zuzanka Zuzanka Daniela Krolupperová

Co jsou Šibřinky a kolikrat do roka je Sokolský slet? To a ještě mnohem více se dozvíme z prvního "dílu" o holčičce Zuzance, která je někdy trochu akční, ale ví, co je správné.

15.08.2022 5 z 5

Chobotem sem, chobotem tam Chobotem sem, chobotem tam Ivona Březinová

Tahle kniha pro děti mě opět skvěle pobavila!
" potom se to pohnulo znovu. Z hromady ledu vykouklo oko! "
V tu chvíli jsem si pomyslela: Samara přišla na návštěvu a vybuchla jsem :DDD
Důvod ?
K příběhu : Hrdinami jsou malí školáci, jejich úžasný a nenahraditelný pan učitel Vácha a "oko" mamut Ferda. Pokus učitele se povedl na jedničku. Živý, běhá po zahradě, ale hlavně dá přednost bohaté a vyvážené stravě.
Mlíko chlemtá,
všechny kolem svou přítomností deptá.
Hlavně pana inspektora,
toho, koho se bojí nejvíc vzdělávací komora.
Míša a její kamarádi,
ho mají moc rádi.

06.06.2022 5 z 5

Můj manžel a já Můj manžel a já Ingrid Seward

Jaký byl život princezny a později královny Alžběty II. a prince Philipa jako páru? Faktogragických knih o každém z nich je hodně, ale takovou kde by byly popsané povahy, rutiny nebo zvyklosti jednotlivců včetně vzájemného setkání a manželství byste do r. 2018 nenašli. Požadavkům od autorčiných čtenářů a nejen od nich, ale i okolí spisovatelka vyhověla a vznikla takhle kniha . Co se mi na ní ale nelíbilo byla autorčina nesnášenlivost vůči princezně Dianě. Proto si plánuji o ní něco přečíst.

13.05.2022 3 z 5

Pravidla skutečných ninjů Pravidla skutečných ninjů Petra Štarková

Šikana jednoho spolužáka a zvláštní pravidla. Jak to spolu souvisí ?
Krásný příběh o statečnosti a přijetí nového spolužáka do třídy.

02.05.2022 5 z 5

Dráček Mráček Dráček Mráček Daniela Krolupperová

Dráček nebo druh obojživelník?
Nikdo neví, ale malý kluk co jedno. Získal sice zvláštního, ale opravdového kamaráda . Krásný příběh

02.05.2022 5 z 5

O neposedné opičce O neposedné opičce Magdalena Takáčová

Jak spí opice ?
Ukáže krásný příběh na dobrou noc.

11.04.2022 5 z 5

Eliáš a babička z vajíčka Eliáš a babička z vajíčka Iva Procházková

Opět krásné zakončení víkendu.
Rodiče malého kluka jsou nějak hodně zaneprázdnění a chudák kluk hledá zábavu jiným způsobem jen ne tim klasickým- hranu stolních her , čtení? Kdepak !
Najde vajíčko, z něho se vyklube... uvidíte:)

02.04.2022 5 z 5

Já a on Já a on Táňa Keleová-Vasilková

"víkendovka"
Jít do vztahu je někdy šílené složité. Kdyby Lenka s Michalem nebyli hrdinové knihy, mlčky by přikývli. Oba nemají několik let byt , studují a navíc musí bydlet u babičky s malým dítětem. Lenčiným. Když ale malá Lucka trochu povyroste a konečně si seženou byt, čeká je další rána...

12.03.2022 4 z 5

Jak se krotí krokodýli Jak se krotí krokodýli Marie Poledňáková

Hodnocení celé série a zároveň filmu : Malá Amálka se těší na výlet spolu se třídou a kamarády. Ale to by nebyl ten dobrý film, aby v něm nebyla sranda a nečekané překvapení , ale hlavně "háček" . Paní učitelka shání narychlo náhradu za zdravotní sestru. Najde ji, ale jinou než čekala... Jak dopadne celá škola v přírodě když u ní bude asistovat Amálčin táta coby člen zdravotního personálu?

07.02.2022 5 z 5

Kaštan první třídy Kaštan první třídy Ilona Borská

" z doby kamenné "
Malá prvňačka Eva seznamuje čtenáře se svým životem nejen doma, ale i ve škole. Vypráví o tom jaké to je být mezi novými spolužáky, paní učitelkou a hlavně kdo bude letos kaštanový král. Každý rok se ve škole pořádají soutěže ve sběru kaštanů. Kdo je vyhraje tento rok? Stručné a úsměvné příběhy malé školačky a jejího okolí.

05.02.2022 5 z 5

Tady straší naši Tady straší naši Daniela Krolupperová

Co je zvláštního na tom mít rodinu trochu "na hlavu"? Na to přijde jednou malá Anetka, která má opravdu zvláštní příbuzenstvo. Jsou strašidla... BUBUBU!
Když se ale mají všichni po letech (možná staletích) vidět, může se stát ledacos.

Knižní výzvy: databazeknih.cz, téma 1. : kniha od autora mého dětství

13.01.2022 5 z 5

Sítě Sítě Petra Dvořáková

Kristýna, Kája, Naďa: osudy žen, které to v životě neměly jednoduché. Snížené sebevědomí a hledání svých chyb je u všech stejné, ale důvody má každá svoje.
Příběhy jsou narušované nelehkou prací psychologa, který s hlavními postavami zkouší různé techniky a metody, jak mít ráda sama sebe .

28.10.2021 3 z 5