Knihomolka506 komentáře u knih
Napínavý válečný příběh o tom, že hodně lidí skrývá léta svou minulost , která stejně jednou vyjde na povrch.
Hrozná kniha.. strašně napsaná, děj byl na mě hodně pomalý a celé to bylo takové divné. Nebavilo mě to číst, ale film byl docela dobrý. Aspoň mě narozdíl od knihy bavil. Ale u tady té.. škoda času!
Pěkné a krátké příběhy malých dětí, které ukazují pravou dětskou fantazii jiné pohádkové a lepší světy. V každém příběhu se dostaneme do jiné, ale známé pohádky. Krásné ilustrace, které mi hodně připomínaly Martinku nebo Zuzanku :))
Příběh z historické doby o životě jedné rodiny. Konkrétně z doby 1918, takže nijak veselé. Bezstarostné dětství jednoho malého fotbalisty ukončila politika. Následovala těžká léta, pro většinu z nás, kteří v té době žili.
Pěkný příběh pro děti taky ve formě Večerníčku. Človíček a jeho vtipné příhody, které zažívá, když objevuje okolí a svět kolem sebe.
další skvělý příběh z edice Husí kůže! Byla jsem napjatá od první do poslední stránky. A taková by měla být každá kniha .
K příběhu : Hanka, která spolu s rodiči a bratry bydlí už od narození v jednom domě se potká s novým klukem, který jak tvrdí se nedávno přistěhoval? Je ale opravdu všechno tak jak si Hanka myslí nebo ona je ta ,která není skutečná? Upřímně- konec mě šokoval a můj názor? DALŠÍ, DALŠÍ!!!
Nemůžete v téhle době cestovat a chtěli byste? Můžete hned a to formou papír express zcela zdarma ! Spolu s partou detektivů se projedeme po Egyptě a vyřešíme záhadu červené mumie...
Teenager je svým otcem donucený, aby si začal zvykat na ten "normální život " ten, na který není zvyklý, aby začal pomalu, ale jistě chápat daleko hlubší a podstatnější věci než jaké byl zvyklý doteďka. Emoce, nadsázky, běžné věci pri komunikaci mezi lidmi, pracovní pohovory a nejen tohle vše mu dělá problém. Nerozumí tomu, ale začne se učit. Cesta za poznáním je jako vždy dlouhá...
Tohle všechno ukazuje na jednu věc. Nezáleží kdo jste nebo jak vypadáte, ale jaké máte srdce a s podporou, tréninkem a pomoci nebo pravidelnou terapii, komunikaci a hlavně vhodnou a rychlou integrací žáků mezi ostatní se člověk a tady tou diagnozou dokáže posunout zase o krok dál (zlepší se). Všechno jde, ale chce to čas .
Nedocteno.. důvod? Věty o lesbách nebo milostné scénky? Děkuji nechci, raději si prectu něco mnohem zajímavějšího. Viděla jsem film a chtěla jsem si přečíst i knihu jestli bude stejně srandovní jako film. Evidentně ne... už nikdy víc!
"Z doby kamenné "
Hodnocení celé série:
Znáte určitě z tv. Další dobrodružství celosvětově známého kocoura , který kromě toho ,že je nejenom líný, tlustý a pořád hladový dokáže všechny kolem sebe "skvěle" otrávit
"Z doby kamenné "
Autorovy vtipné sci- fi povídky od cestování do cizích kontinentů přes plavbu v železném monstru po jízdu na kole od auta.
Dobrodružný příběh o bílém psovi a málem chlapci jmenem Sebastian , které v těžkých časech lovců psích kožešin spojuje pevné pouto přátelství a lásky.
Tenhle příběh se mi moc líbil. Mladá holka , talent na malování obrazů, vysněný kluk, léto a trochu cestování... to je všechno, co si teď může člověk přát!! Když nemůžeme nikam cestovat můžeme aspoň o tom číst :-)
To je prostě... WOW!! Tak skvělý příběh jsem zatím nečetla.♥️ Připomíná mi to Matyldu od Dahla♥️ holka, ktera miluje knihy vyrůstá v neúplné rodině, kde je tyrantsky otec většinou pryč z domu a malá Alice zůstává s energickou mámou, kterou má snad nejraději na světě. Ale když se jednou stane hrozná tragédie Alici si vezme do péče člověk, o kterém vůbec nevěděla- babička. Odveze ji na svou farmu, kde nebude sama... i přes téma domácího násilí je příběh doslova plný pohadek, kouzel a víl a dalších pěkných míst Cílem po přečtení knihy je dobré uvědomit si, že každý člověk má v životě místo a dalšího člověka, kterému se může svěřit .. nikdo není nikdy sám ♥️♥️
První díl super série, kterou jsem přečetla před rokem. Kluk se dostane na ostrov do jiného světa plného kouzel, podivných lidi a fantazie. Před lety se na ostrově něco stalo a obyvatelé jsou v časové smyčce pomoc jim dokáže jenom člověk...
Ne moc příjemné čtení na léto. Ale napinavý příběh o jedné velké lásce, rodině a tragédii. Celou dobu se řeší smrt mladé dívky z pohledu více postav - rodičů, oběti, mladého kluka.
Příběh kluka, který se narodí s genetickou vadou. Příběh ukazuje jak někdy umí být děti zlý... Jak se s tím vyrovná malý Auggie a přesvědčí jeho spolužáky, že to tak není a že na to jak někdo vypadá až tak nezáleží?
Moje první setkání s autorkou. A musím říct, že jsem si nejdřív myslela, že tu knihu nedočtu, ale to já nedělám ( Kromě povinné četby do ústní maturity)a dočetla jsem. Byla jsem překvapená jak rychle jsem ji pak četla. Vzala mě sebou stejně jako Oceán. Další knihy na mě čekají v knihovně :-)
" Z doby kamenné "
Soubor lidové slovesnosti "vázaných do pugétu." Díky své hororové konstrukci se stal slavným dílem jak na školách tak u starší generace.
Někdy je potřeba se sejít pohromadě i s těmi, s kterými si nemáte roky co říct a vyřešit staré spory. To, že to funguje najdete v knize .