Knihomolka506 Knihomolka506 komentáře u knih

Garfield v čokoládě Garfield v čokoládě Jim Davis

Další dobrodružství oblíbeného zrzavého, tlustého ale milého kocoura,který se dokáže změnit v prudkou nenažranou chlupatou kouli,když není to, co chce on.

20.12.2020 5 z 5

Král Karel IV. - Osudový turnaj Král Karel IV. - Osudový turnaj Veronika Válková

Další díl, který je stejně jako ostatní díly série plný informací o určitém období, ve kterém je naše hlavní hrdinka. Kouzelný atlas odnese Báru do doby Karla IV. už ale jako dospělého krále. V každém díle se Bára snaží tak trochu změnit dějiny, aby se to hlavní, co se má přesně stát podle učebnic stalo úplně jinak. Ale vždy se to nějak celé poplete a Bára skončí zase zpátky na půdě.

02.12.2020 5 z 5

Ranč u dědečka Ranč u dědečka Táňa Keleová-Vasilková

retrospektivní román o ženě, která se po rozvodu přestěhuje spolu s dcerou Tamarou na ranč po tátovi. Ranč funguje jako penzión takže mají obě plno práce, ale někdy vzpomínají na to jaké to bylo dřív, když ještě byla s manželem. Rozkopané vztahy, ale změní jeden telefonát...

21.10.2020 5 z 5

14-14 Přátelství napříč staletími 14-14 Přátelství napříč staletími Silène Edgar

Není, co napsat víc.  Super příběh opět z druhé světové- ano moje oblíbené téma. Stejně jako ostatní knihy je napsaná formou pro děti, aby pochopily aspoň ten základ toho, co se  dělo. Dva kluci stejného věku, ale každý z jineho století. Neznají se. Jednou se ale  potkají...

29.07.2020 5 z 5

Náhradní princ Náhradní princ Lenka Lanczová

Tohle je dobrý příběh! Jedna z nejlepších knih od autorky právě na léto a pořádné horko. Hlavní postava snad konečně potká svou první lásku... povede se jí zamilovat se napořád?

28.07.2020 5 z 5

Můj brácha Tornádo Můj brácha Tornádo Petra Štarková

Naučný příběh o tom jaké to je mít hyperaktivniho sourozence. Sama jsem se v Jonášovi viděla - taky běhám místo chůze , ale taky dobře vím , že život s takovým tornádem může mít někdy pěkně náročný, ale zábavný

24.07.2020

Denník odvážneho bojka Denník odvážneho bojka Jeff Kinney (p)

Ujde to. Další díly jsou lepší. Ale u toho jsem se taky zasmála- někdy . Greg je o rok starší a nastupuje na gymplu. popisuje všechno a všechny kolem sebe, chování spolužáků k němu , které není zrovna dvakrát veselé.

20.07.2020 5 z 5

Bob a Bobek na cestách Bob a Bobek na cestách Pavel Šrut

Dva králíci a ještě mluví , krásné nejen příběhy, ale i večerníček. V dětství jsem ho milovala :)

13.07.2020 5 z 5

Kluk z kostek Kluk z kostek Keith Stuart

Život rodiny a Sama je někdy na pohodu, ale většinou se snaží všichni řídit podle syna což někdy jde na první pohled vidět. Sam je totiž v několika věcech výjimečný. Mimojiné dokonale ovládá Minecraft a rozumí jeho světu.
Divíte se? Jejich syn má autismus.
Cesta mezi otcem a synem"je zatarasena bariérou" Dokáže ji otec , se kterým Sam nekomunikuje porazit?

14.03.2020 5 z 5

Karlík a velký skleněný výtah Karlík a velký skleněný výtah Roald Dahl

Knihy o dobrodružstvích malého kluka jsou snad čím dál lepší. Škoda, že je tohle poslední díl.

27.01.2020 5 z 5

Havířovina Havířovina Iva Hadj Moussa

Kdo by neměl také takový tajemný dům v blízkém okolí? My ho sice neměli tady v Čr, ale po určitou dobu jsme spali přes ulici od něj. Co se v něm kdysi stalo bylo podle babiččina povídání pravdivá historka a do doby než se dům podrobil opravě a celkové přeměně na kanceláře pro zaměstnance, jsme se mu všichni vyhýbali.
Autorka měla narozdíl ode mě odvahu, do toho domu nejen vešla, ale ještě o něm napsala do dnešní doby velmi čtivý román. Co skrývá tajemná Havířovina?

31.08.2024 5 z 5

Pohádkové příhody kominíka Valenty Pohádkové příhody kominíka Valenty Václav Čtvrtek (p)

Kominíka jsem sice nikdy nepotkala, ale příběh o něm právě přečetla.
Pomáhá s úsměvem vymetat černou špínu,
V některých komínech vymete i hlínu.
Valenta se jmenuje,
Svou dovednost trénuje.
Všichni z okolí jsou mu vděční,
Nikdo se nemračí, každý jen chválu řeční.
Konec mé recenze se blíží,
Oči se leckomu klíží.

18.08.2024 5 z 5

Můj první poník Můj první poník Sandy Ransford

Já budu mít koně!
Říkala jsem jako malá všem okolo, když jsem si je jen šla ke kamarádovi pohladit. Sem tam i zajezdit, samozřejmně v osmi letech s oporou. To, že to nevýjde, kůň k nám kvůli nedostatku místa nepůjde a já malá zrzka, která tehdy na sedle vypadala komicky a ještě věřila ve svého koníčka, jsem tak nějak tušila v ty špatné zprávy a ponořila se do knih. Teď v dospělosti je tahle růžovka pro mě jako dělaná :)
Krásné obrázky, plno důležitých informací. Neváhejte, pokud i vy žijete v koňském sedle, hurá pro ní!

24.07.2024 5 z 5

Úsměv Úsměv Raina Telgemeier

Opět skvělý začatek prázdnin v Řecku.
Po přečtení Séger, kdy o časté šarvátky nebyla nouze, si říkám, proč nevyšla v době, kdy jsem nosila v dětství a pubertě fixní rovnátka?
Ano, připomněl se mi pach všudypřítomné dezinfekce a ti v bílem nebo zeleném, ale něco mě to i naučilo a pobavilo.
Vzhůru na další díl!

12.07.2024 5 z 5

Medvěd nechce jít spát Medvěd nechce jít spát Oksana Bula

Tukoni opět v akci :)
Naposled jsem od autorky četla Jak tukoni zachránili strom. V tomle případě zachránili zřejmě všechny včelí úly v celém lese :)
Medvědovi se nechce spát, i když má už dávno nachystaný pelíšek. Misto spanku se vykecává s dalším chlupatým kamarádem. Co udělají lesní tvorové?

25.01.2024 5 z 5

Kouzelné karamelky na dobrou noc Kouzelné karamelky na dobrou noc Kateřina Kubalová

Předposlední kniha letošního roku :)
Kouzelné karamelky paní cukrářky, které přenesou toho, kdo ochutná do světů kouzel . Tam se dějí všelijaké věci od světa neuklizených hraček po brečící strom.
Večer si smlsnu na zbytku adventního kalendáře a Silvestr může začít!

31.12.2023 5 z 5

Bez vody to nejde!: Encyklopedie pro školáky Bez vody to nejde!: Encyklopedie pro školáky Christina Steinlein

Také nepatřím k dané skupině čtenářů pro tuto knihu, ale občas musím relaxovat i já :) Číst denodenně krimi a vraždění za druhé světové není nic pro mě.

Dospělí a děti žijí ve světě, kdy jim je ze všech stran řečeno ať šetří, dětem se často říká: zastav už tu vodu, je drahá, musí se šetřit. Nerozumí tomu, proč by měly. "Za vodu se platí? Co se stane až nebude voda? Proč někdy voda neteče a k čemu je ten na té páčce červený a modrý knoflík?" Zvídavost děti je všude :) Ke společnému čtení a vysvětlování nejen o tom, co je koloběh vody slouží tato encyklopedie.

27.11.2023 5 z 5

Agáta a doktor Lupa - Únos vlaku Agáta a doktor Lupa - Únos vlaku Gerit Kopietz

"Z doby kamenné"
Dva kamarádi, kteří ještě ani nejsou dospělí se pouští do dalšího pátrání.
Spíše boje o život v tomhle případě.
Lupiči násilím vnikli do vlaku , ve kterém oba přátelé jeli na projížďku historickým výkladem. Požadování výkupného lidmi s hrubým hlasem určitě nebylo součástí prohlídky...
Co teď? Agata a dr.Lupa mají další případ!

13.11.2023 5 z 5

Ta kočka mi nesmí do domu! Ta kočka mi nesmí do domu! Othmar Franz Lang

Kdo by chtěl mít v bytě kotě? Já určitě a nevím jak bych ho dokázala i přes zákaz propašovat domů.
Marina je malá veselá holka pro každou legraci . Momentálně bydlí u babičky, ne však na prázdninách. Jednoho dne najde kotě, chce si ho vzít tak to také udělá.
"Ta kočka mi nesmí do domu!"
Říká vyčítavě babička.
Kotě má však své kouzlo, které obměkči celou rodinu . Veselé příhody jedné holky s klubkem štěstí.

19.07.2023 5 z 5

O hlemýždi Hynkovi O hlemýždi Hynkovi Ana Serna Vara

Kniha, která mladší i starší čtenáře seznami s emocemi a jak s nimi pracovat skrz příběh o malém a slizkém zviřátku.

07.07.2023 5 z 5