Havířovina přehled

Havířovina
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499028/bmid_havirovina-YfA-499028.jpeg 4 236 236

Spisovatelka pátrá po minulosti tajemného domu v rodné vesnici. Jak její mise dopadne? Havířovina je nevzhledný a zanedbaný dům v malé vesnici. Povídá se o něm, že přitahuje špatné věci — lidé tu umírají nebo přinášejí neštěstí ostatním. A kdoví, možná se tu dokonce objevují duchové… Jedna zdánlivě nepodstatná matčina poznámka o tom, že z komína Havířoviny opět stoupá kouř, vyvolá v hrdince románu zájem prozkoumat dům blíž. Vydává se tak po stopách historie tajemného a pravidelně opouštěného obydlí a prostřednictvím rozhovorů s obyvateli vesnice se snaží přijít na kloub tomu, jestli se v tomto místě skutečně odehrává něco nadpřirozeného, nebo je všechno jenom zvláštní souhrou náhod a smůly. O tom všem píše svůj román, od kterého si slibuje, že ji po trpké životní etapě a zatím spíše neúspěšné literární dráze vrátí do normálního života a přinese jí vytoužený úspěch. Na této dobrodružné výpravě do minulosti se kromě jiného setkává i se svými starými strachy — a poznává nové. Co jí návrat do rodné vesnice a touha napsat román o strašidelném domě ve skutečnosti přinese?... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Havířovina. Přihlašte se a napište ho.

simca9342
31.10.2024 5 z 5

Román o všem, čeho se bojíme, ale i o vzpomínkách a vlastních nepříjemných myšlenkách.

V jedné nevelké vesnici se nachází starý
dům. Takhle by mohla začít pohádka. Až na to, že tohle není druh uspávacího nebo zábavného vyprávění.
Iva po rozchodu s několika týpky neví co se svým nudnym životem. Ten splynul v nekonečné množství utíkajícìch dní zastíněných smutkem a vztekem. Ledabyle prohozená poznanka od matky o té Havířovině, která je známá svým tajemstvím a námět na knihu by asi byl. O něčem takovém přemýšlí i Iva. Po neúspěšných studiích se vrací zpět domů a zkouší psát knihu. Co chce vydat, nakonec nevydá, čtenáři si asi oblíbili jiný žánr. Hecne se, napíše novinku. Něco, aby si naklonila čtenáře na svou stranu. Místní klub starších vášnivých čtenářek jí nabídne rady. Jestli je vezme k srdci, záleží jen na ní.

uhlicek
30.10.2024 5 z 5

Když jsem zaklapla dočtenou knihu a koukla na obálku, tak mě napadlo, že to rozdělení názvu knihy dost sedí. Možná se to mohlo jmenovat jen "Vina". Moc dobrý to bylo. Čímsi mi to připomíná knihy Anny Bolavé.

Knihomolka506
31.08.2024 5 z 5

Kdo by neměl také takový tajemný dům v blízkém okolí? My ho sice neměli tady v Čr, ale po určitou dobu jsme spali přes ulici od něj. Co se v něm kdysi stalo bylo podle babiččina povídání pravdivá historka a do doby než se dům podrobil opravě a celkové přeměně na kanceláře pro zaměstnance, jsme se mu všichni vyhýbali.
Autorka měla narozdíl ode mě odvahu, do toho domu nejen vešla, ale ještě o něm napsala do dnešní doby velmi čtivý román. Co skrývá tajemná Havířovina?

Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2022

Kniha Havířovina v seznamech