Knihomolka506 Knihomolka506 komentáře u knih

Medvěd Tuli Medvěd Tuli Lenka Rožnovská

Jak může pomoct malý medvěd a ještě k tomu plyšový zvládat vztek a strach u malých dětí? Tahle kniha je napsána přesně tak, aby to pochopily i malé děti.

16.05.2022 5 z 5

Nejvýznamnější postavy v historii světa Nejvýznamnější postavy v historii světa kolektiv autorů

Edice : centrum dětského vzdělávání

Kdo byl Mohamed, jakými záhadami je opředena smrt Sokrata a mnoho dalších fakt a odpovědí na zvídavé otázky nejen od dětských čtenářů.

02.05.2022 5 z 5

Pro naše děti a mámy Pro naše děti a mámy Marie Fischerová-Kvěchová

"z doby kamenné "
Inspirující ukolébavky a říkadla pro děti s opět nádhernými ilustracemi. Soubor dětské lidové poezie.
" Není zelí jako zelí,
některý je zelíčko.
některý je nemaštěný,
některý jen maličko."

26.03.2022

Tajný cirkus Tajný cirkus Diana Mašlejová

Popis jednoho (ne)obyčejného prázdninového výletu a zážitků s ním spojených.

10.03.2022 5 z 5

Jaká je Taranee Jaká je Taranee Conti Giulia

Hodnocení série :
" Z doby kamenné "
Kdo by neznal WITCH? A Kondrakar? Ano ten neměl dětství...
Pětice komiksových puberťaček, ale hlavně zachránkyň světa před zlem se v každé knize jednotlivě představí. Kdo jsou, co mají rády a co nesnáší, ale také své TOP SECRET. Irmo je to tvoje!

06.03.2022 5 z 5

Ostrov tet Ostrov tet Eva Ibbotson

"Z doby kamenné "
Tety z Ostrova se rozhodly najít své nástupce . Každá unese jedno dítě, aby je měl kdo zastoupit až nebudou na tomhle světě. Jak si poradí Fabio, Minetta nebo Lambert, který brečí kudy chodí? Dobrodružství je tady!

06.03.2022 5 z 5

Lucky Luk 1. + 2. díl Lucky Luk 1. + 2. díl Lenka Lanczová

Hodnocení trilogie : série mě nudila , nedočetla jsem ji

24.12.2021 2 z 5

Zlomená přísaha Zlomená přísaha Eileen Dreyer

Kdo v nemocnici vraždí pacienty a ještě k tomu kriminálníky? To vypátrá s nasazením vlastního života Maggie, která je nejen zdravotní sestra , ale nově členka jednotky rychlého nasazení. Napínavý thriller z lékařského prostředí.

19.12.2021 5 z 5

Satanarcheolegenialkohrozný punč přání Satanarcheolegenialkohrozný punč přání Michael Ende

Forma : auido z YT
od autora Nekonečného příběhu.
7 hodin, jeden den. Tak dlouho trvá kouzelný příběh o jednom z nejoslavovanějších a nejradostnějších svátku v roce.
Rada a kouzelník Škodolíb žije v podivné vile s ještě divnějšími věcmi. Stejně jako mnoho dalších oblud a nadpřirozených
tvorů se připravuje na Silvestra. Jenže tento rok nebude radostný zdá se pro hodně čarodějů a zvířat konkrétně pro Belzebuba Škodolíba a tetu Tyranii. Oba totiž nestihli splnit počet zlých skutků, se kterym s peklem uzavřeli dohodu. Dva mali, ale chytří členové Zvířecí Rady (Kocour Mauricius, Havran Jakub) se zlé plány dvojici snaží překazit.

17.12.2021 5 z 5

Princové nemyjou záchody Princové nemyjou záchody Petra Braunová

Dobrá série na léto. Dva puberťaci se se svými životy poprali každý jinak. Jeden ho měl se může zdát lepší než ten druhý, ale iba měli ve svých osudech "trhliny"
Michala mi bylo líto, ale částečně si za to jak dopadl mohl sám.

02.12.2021 5 z 5

Dám ti slunce Dám ti slunce Jandy Nelson

Řekli byste, že máte před sebou typickou YA na léto . Román pro mládež sice jo, ale pohodička na pláži to úplně není. Zvlášť pokud pokid je hlavním tématem smrt blízkých, nejistá škola, kamarádi a hledání přátel tím jiným, divným způsobem.

25.11.2021 4 z 5

Lenka au-pair Lenka au-pair Martina Drijverová

Mladá Lenka má před sebou dalekou cestu, ale nejen to.. hlavně rok plný zážitků, který stráví ve Francii u jedné rodiny. Je totiž Au-pair a co taková práce obnáší je dozvíte, stačí pouze otočit list .

23.11.2021 5 z 5

Sestry Foxovy Sestry Foxovy Lucie Hlavinková

"Víkendovka"
Smutné, ale o to více napínavé a mysteriózní čtení- duchařina, ale nijak upravená. Myslím, že byla napsaná podle skutečných událostí.
Tři sestry , minulost s temnými původy a seance nebo jen klišé a podvodné čachry?

21.11.2021 5 z 5

Bláznivá teta a já Bláznivá teta a já Sylvia Heinlein

Pěkný příběh o vztahu jedné malé holky a trochu "přerostlého dítěte"
Ke knize: Sára určitý den v týdnu chodí do domova za svoji tetou. Matylda je ale jak říkaji někteří hlavně Sářino okolí opožděná, ale Sára si myslí pravý opak. Matylda Je výjimečná a hlavně svá a originální. Protože se dozvi, že ji rodina chce proti jeji vůli přestěhovat rozhodne se s vnučkou cestovat... no hlavně utéct! Tohle vyprávění dětem výborně přibližuje tematiku mentálního postižení.

03.06.2021 5 z 5

Panenka z ebenového dřeva Panenka z ebenového dřeva Ivona Březinová

Nádherný příběh z mých dětských let. Regina se loučí s kamarády, učiteli a vším, co zná... odjíždí s rodiči na rok do úplně jiné země. Jaká dobrodružství tam zažije, jestli bude chodit do místní školy to si musíte přečíst. Krásný téměř pohádkový příběh pro děti a jejich rodiče

01.02.2021 5 z 5

Alexandr Veliký a jeho chvilka slávy Alexandr Veliký a jeho chvilka slávy Phil Robins

Velký král Říma za dávných dob jak ho ještě neznáte! Určitě víte, že byl od malička slavný, dobyl velká města včetně Tharákie nebo Thessalie a pojmenoval po sobě mesta. Ale věděli jste, že se nerad učil nebo, že měl za nejlepšího přítele koně? Tohle vše a mnoho dalšího se dozvíte z jeho tajnych deníku a hlavně v téhle supervtipne knize..

03.01.2021 5 z 5

Bibiana píská na prsty Bibiana píská na prsty Ivan Binar

Holka Bibiana je důkazem toho, že i když to nemáme v životě lehké máme si jít za svými sny i přes překážky, které nám všem stavi osud do cesty a nevzdávát se. Život je boj , ale my můžeme vyhrát!

30.12.2020 5 z 5

Agáta a doktor Lupa - Ohrožená plavba Agáta a doktor Lupa - Ohrožená plavba Gerit Kopietz

Dva kamarádi- detektivové mají další případ! Tráví prázdniny na moři na jedné lodi spolu s dalšími lidmi,když jednou loď přepadne skupina mořských vlků! Musí zachránit co nejdřív loď!
Jak to celé dopadne?

02.11.2020 5 z 5

Příběhy nejhorší nejky v historii Příběhy nejhorší nejky v historii Rachel Renée Russell

Super série! Nikki a její parta jsou skvělé, ale už by autorka mohla vymyslet novou sérii nebo pokračování Maxe. Je to už trochu natažené

12.10.2020 5 z 5

Panika Panika Lauren Oliver

Lauren Oliverová- Panika
6-9.10.
Žánr: dramatické Ya
Panika- hra, ve které jde o život
Pravidla - buď vyhraj obrovské množství dolarů nebo umři..
Dva spolužáci peníze potřebuji víc než ostatní, protože jim štěstí nehrálo do karet. Každý z nich říká, že Paniku vyhraje on. Ale kdo to nakonec bude to zjistíte až na konci knihy. V příběhu je víc postav, které mají spolu hodně společného . Napínavé do poslední stránky!

09.10.2020 5 z 5