Knihomolka506 Knihomolka506 komentáře u knih

Práče Práče Jan Mareš

"Z doby kamenné"
Četla jsem už hodně dávno na doporučení od paní knihovnice. Celý příběh si moc nepamatuji , ale vím, že mě zajímal osud tak malého chlapce ve válce a teď v dospělosti mi připomněl děj podobné knihy - Nabarvené ptáče.

26.07.2020 5 z 5

Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Příběh - jeden z dilu super nadupané série přesně pro mě! Plný fantazie, jiných a neexistujících světů, normálních hrdinů se schopnostmi , které ani nevěděli, že je mají a hlavně kouzel, magie a nekonečných možností v jednom mega velkem světě , ve kterém je všechno dovolené a může se zde stát vše.. i to nemožné. Parta děti je zpět a zažívá další dobrodružství, ve kterém nejmladsi z nich otevře kouzelny kus nábytku a dostane se... kam? To si budete muset přečíst :-)

26.07.2020

Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Opět příběh, ze kterého mrazí... konec je těm, kteří to už četli určitě jasný, ale pro ty , kdo se do toho pouštějí mám pár vět... je to příběh jakoby pro děti , ale je silný i pro dospělého. Hodně silný. Film je to stejné.. Začátek vypadá celkem nevinně, ale potom se kolotoč příběhu začne točit a ven vyhodí hodně nevinných lidí

25.07.2020 5 z 5

Vilma běží o život Vilma běží o život Naďa Pažoutová

"z doby kamenné"
jak dopadne jeden důležitý den v životě malé Vilmy ?

25.07.2020 5 z 5

Deník Deník Anne Frank

"Z doby kamemné "
Příběh dívky, která se nikdy nestala dospělou, ale pro svět se stala tou nezapomenutelnou, která po své smrti ukázala všem, že život za to stojí.

25.07.2020

Můj brácha Tornádo Můj brácha Tornádo Petra Štarková

Naučný příběh o tom jaké to je mít hyperaktivniho sourozence. Sama jsem se v Jonášovi viděla - taky běhám místo chůze , ale taky dobře vím , že život s takovým tornádem může mít někdy pěkně náročný, ale zábavný

24.07.2020

Štěstí přijde zítra Štěstí přijde zítra Zdeňka Bezděková

Druhý díl napínavého příběhu o malé holce Leni, která po letech našla vlastní maminku a vrací se zpět do země, ve které se narodila, ale musí se naučit jazyk, protože ho zapomněla. Co se všechno ještě dozví?

Říkali mi Leni Říkali mi Leni Zdeňka Bezděková

" Z doby kamenné"
Knihu jsem četla jako dítě. Stejně jako další knihy o stejném tématu. Všechny byly smutné, ale tady ten dvojdilný příběh na pokračování byl .. wow! Tolik starosti a problémů, co si musela prožít chudák malá Leni! Četla jsem jedním dechem a knihy jsem pak moc nechtěla vracet sousedce ...

První starosti První starosti Jacqueline Wilson

Poučný příběh o dvou vážných  nemocech, které můžou potkat každého z nás a potom  není lehké s tím skončit. Autorka to napsala a popsala úplně přesně.

Všude dobře, doma nejlíp Všude dobře, doma nejlíp Jacqueline Wilson

Pokračování  story o holce Tracy, která mluví jako dlazdič a jejich bláznivých dobrodružství. A musím souhlasit s některýma- Vadi/nevadí byla lepší.

23.07.2020 5 z 5

Ostrov v Ptačí ulici Ostrov v Ptačí ulici Uri Orlev (p)

"Z pravěku"
Četla jsem na doporučení češtináře. Krásný příběh o malem chlapci jiné národnosti, odvaze, strachu o život, skrývání a utikani z místa na místo, boji o přežití, ale hlavně o dalších zločinech proti Židům, které nacisti ve druhé světové válce udělali nejenom jim, ale taky ostatním národům.

Ronja, dcera loupežníka Ronja, dcera loupežníka Astrid Lindgren

"Z doby kamenné"
Skvělá kniha mého dětství a dospívání. Ronja je snad malá jen výškou, rozumem strčí do kapsy kdekoho. Hlavně loupežníky, kterými se okolí jen hemží.

Diamantové holky Diamantové holky Jacqueline Wilson

Těžký příběh jednoho sociálního případu, i když je příběh napsaný dětským stylem, je smutný.

Láska Anny Frankové Láska Anny Frankové Sharon Dogar

"Z doby kamenné "
Krásný příběh a zároveň vzpomínka v jednom na první lásky jedne dnes už celosvětově známé dívky, která nikdy neměla šanci stát se dospělou...

21.07.2020 5 z 5

Denník odvážneho bojka Denník odvážneho bojka Jeff Kinney (p)

Ujde to. Další díly jsou lepší. Ale u toho jsem se taky zasmála- někdy . Greg je o rok starší a nastupuje na gymplu. popisuje všechno a všechny kolem sebe, chování spolužáků k němu , které není zrovna dvakrát veselé.

20.07.2020 5 z 5

Psí život Psí život Jeff Kinney (p)

slabá... psát o klukovi ,co celé dny hraje videohry a nejde ven si raději místo toho hrát s kamarádama? Ale ten svůj specifický humor autor má a v tom je to právě dobré. Jenom dobré.

20.07.2020 3 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Důkaz, že za války to nemělo jednoduché žádné dítě. Liesel rovněž a to nebyla Židovka

19.07.2020 5 z 5

Vadí nevadí Vadí nevadí Jacqueline Wilson

"Z doby kamenné "
Knihu jsem četla v pubertě. Pěkný příběh jedné holky z dětského domova. Mladá a divoká dívka je jiná než ostatní děti v domově. Je prostě svá, ale pro pracovníky zařízení se zdá být trochu bláznivá a tvrdohlavá.

19.07.2020

Bára krotí rodinu Bára krotí rodinu Milena Durková

Pěkný příběh a jak tu píšou ostatní- oodechovka. K rodine Báry se má stěhovat na léto rozmazlená sestřenice a bratranec a to se jí vůbec nelíbí. Napinava story plná dobrodružství a intrik proti drzé sestřenici. Podaří se to Baře všechno zvládnout? Moc se mi styl psaní autorky a těším se na druhý díl.

19.07.2020 5 z 5

Luisa a Lotka Luisa a Lotka Erich Kästner

"Z doby kamenné "
Dvojčat je dnes všude hodně. Tento příběh je právě o jedněch z nich. Malá, nepřesná, ale přesto strašně chytrá :)

18.07.2020 5 z 5