Knihomolka97 Knihomolka97 komentáře u knih

Už nikdy mě nespatříš Už nikdy mě nespatříš Lesley Pearse

Musím říct, že je kniha opravdu velmi smutná. Betty alias Mabel jsem se vůbec nedivila rozhodnutí utéct, takovou tchýni vážně nechcete. Martina mi bylo neskutečně líto. Šílené, jak se z muže plného života a lásky stala totální troska. Nejen on, ale i ostatní se museli potýkat s traumaty způsobené válkou a autorka to skvěle popsala. :(
Trochu mi ale vadilo, kolik toho hlavní hrdince naložila. Hodně tragédií i smůly na jednoho člověka. O to víc jsem přála, ať už konečně najde své štěstí. Betty byla sympatická, nicméně s některými jejími rozhodnutími jsem nesouznila.

Kniha se četla pěkně, ale působila poněkud natahovaně. V závěru klasicky naprosto zbytečně vytvořené drama, bez kterého bych se obešla.
Autorka také zakompokovala trošku toho nadpřirozena, což mi nejdřív moc nesedělo, ale zase pro zpestření proč ne.
A líbila se mi linka s Carstenem.

05.03.2025 3.5 z 5

Influencer Influencer Renáta Navrátilová

(SPOILER) Kniha má něco přes 200 stran, takže je to docela jednohubka.
Mezi Denčou a Danem to opravdu jiskří od prvního setkání, jejich sbližování je rychlé a vášnivé. Dan je sympaťák, pohledný a sexy, živí se jako influencer. Tedy aspoň to tvrdí.
Denisa je taky sympatická, někdy ale docela protivná. K jejímu bývalému se úplně hodí fráze "odpad se vynesl sám", snad nikdy jsem ji nepoužila, ale teď parádně sedla. Deb*l a vyložený zbabělec. Trochu je škoda předvídatelnosti ohledně jeho nové známosti. I z lehkých náznaků jsem odhadla, kdo to je, takže šok moment se nekonal.

Bavily mě části se surfováním, vždycky jsem to chtěla zkusit, ale myslím, že by mi to nešlo. Vybavil se mi taky film Čtyřicítka na krku, který miluju. Dýchla na mě letní atmosféra a vůně moře. Ach, hned bych někam zaletěla.
Určitě doporučuji romantickým duším. A pokud znáte film Čtyřicítka na krku (z roku 2008), pak věřím, že se bude líbit i Influencer.

05.03.2025 4.5 z 5

Amanda Amanda Kristýna Sněgoňová

Kapitán Bouchač a Lord Mrdák opět v akci! Líbí se mi, jaké umí vyvolat pozdvižení prakticky všude, kam je nohy zavedou a rozhodně po nich zůstává pěkná spoušť. Baví mě i slovní přestřelky, ve kterých figuruje Giuseppe, Vodička je hezky doplňuje a působí tak nějak nejrozuměji a Aga? Ta si jede svoje. Její oslovovaní ostatních jako "maso" mě ale strašně irituje!

Musím říct, že tento díl na mě zapůsobil o něco více než předchozí. Akce je opět habaděj, opět je tu plno vtipných hlášek, situací, sarkasmu, příběh ale rychleji odsýpá, objeví se i nové postavy a mimozemšťani. Třeba takový, který vypadá jako slepice či dokonce šnek. Vzhledem k tomu, že slepice je mužského pohlaví, tak je to Slepic a ten v příběhu sehraje také zajímavou roli. :-D
Gerasima bych teda v jednom momentu nejradši někam nakopla, ale stále je to můj oblíbenec.

05.03.2025 5 z 5

Pro tebe Pro tebe Jodi Ellen Malpas

Jodi Ellen Malpas patří mezi mé oblíbené autorky, ovšem byla jsem u ní doposud zvyklá na hodně žhavé a romantické příběhy. Kniha Pro tebe je úplně něco jiného a váhala jsem, zda se do ní vůbec pouštět. Trochu mě odrazovala délka i to smutné téma, ale zvědavost zvítězila a i když jsem si hezky pobrečela, přečtení nelituji.
Myslím, že tenhle příběh bude patřit mezi letošní topky. Je smutný, bolavý, přesto nádherný a dojemný. Není to typická romantika, jde tu o mnohem víc. Nepamatuju si, že bych někdy takhle brečela a věřím, že i ti, kteří knížky třeba tolik neprožívají, budou naměkko.
Příběh je vyprávěn z pohledu Lo a Luka.
Lo mi bylo neskutečně líto, život někdy bývá opravdu neskutečně nefér a hází klacky pod nohy!
Přiznám se, že jediné, co mě zarazilo, byl Lukův věk. Dle jeho chování bych mu tipla méně. Krapet nevyspělý ohledně vztahů a jakmile byla na scéně nějaká jeho aktuální favoritka, cukalo mi oko. Jinak je ale naprosto úžasný chlap, kterého si nešlo nezamilovat! Ještě bych chtěla zmínit jeho zvláštního nejlepšího kámoše, který se dostal do bizarní situace, která mi přišla totálně na palici. :-D
Nemohu jinak než doporučit a pokud se chystáte číst, nezapomeňte na kapesníčky!

24.02.2025 5 z 5

Operace Thümmel Operace Thümmel František Kotleta (p)

Při čtení jsem si říkala, že než žít v takovém světě, to je snad smrt milosrdnější. Všechno je do detailu promyšlené, měla jsem ale krapet problém se zorientovat v množství druhů mimozemšťanů. Pamatuju si hlavně pavouka a ještěrku, stačí. :-D

Mimozemšťani si z lidí udělali otroky a v tom horším (nebo lepším?) případě je využili na jídlo. Fujky. Na konzervy už se nikdy nebudu dívat stejně. Děkuji pěkně.
Tady by samozřejmě mohl příběh lehce skončit, ale naštěstí existuji lidé, kteří se s tímto osudem nechtějí smířit. A jedním z nich je i náš hlavní hrdina. Byť bojuje za správnou věc a snaží se zachránit náš svět, také musí udělat pár sviňáren a obětovat pro vyšší dobro. Více mě ale upřímně zaujal Gerasim, což je Rus, který neskutečně bavil. Co věta, to perla. Takový sprosťák ale zároveň žádný hlupák.

Občas se našel moment, kde bylo více popisů a informací a moje hlava to moc nebrala, ale celkově je kniha nabitá akcí, humorem i bizarními situacemi, což mě bavilo. Sedl mi i autorův styl vyprávění, vulgarismy mi nevadily a že jich bylo.
Těším se, co přinese další díl, který je tentokrát v režii Kristýny Sněgoňové.

24.02.2025 4 z 5

Srdcoví králi Srdcoví králi Ronnie Eight

Konečně jsem se dočkala pokračování a zároveň ukončení příběhu o Brooklyn.
Oproti předchozímu dílu ubylo popisů a děj tak plyne podstatně rychleji a lépe se i čte. Autorka se snažila dovysvětlit některé věci zpětně, což podle mě ale ani nebylo potřeba.
Brook se snaží začít sama s čistým štítem a zapomenout na muže, kteří získali její srdce, avšak zároveň jí ho vlastně zlomili. Co dělají ovšem zamilovaní muži? Nevzdávají se. Alex i Joao si také prochází těžším obdobím, zpytují svědomí, snaží se o nápravu a odpuštění, drží se naděje. Který ze srdcových králů nakonec získá svou milou? Modroočko, zlatoočko, či snad ani jeden? To vám samozřejmě neprozradím, já sama jsem nevěděla, měnila názory...
Kniha je opět vyprávěna z vícero úhlů pohledu, kromě hlavní linky dostavají prostor i vedlejší postavy, což jsou hlavně Brooklyniny přátelé. Těm tedy autorka též solidně naložila.
Příběh ve mně vyvolal opravdu spoustu emocí, zlomil mi i srdce, v jednu chvíli jsem neudržela slzy, prožila šok, nevěřícnost, zlost a vyloženě nenávist vůči jistým osobám. Ta poslední cca třetina byla vážně jízda s nečekanými zvraty!

S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

(SPOILER) A poprvé je tu zklamání! A zrovna u příběhu Eloise, na kterou jsem se tak těšila. Námět zaujal, ale zpracování mohlo být lepší.
Eloise si cca rok dopisuje s ovdovělým sirem Phillipem, sblížují se, až Phillip navrne, aby ho Eliose navštívila a poznali se konečně osobně. Ve vzduchu visí i otázka manželství. Když k tomu nakonec dojde, ani jeden nesplňuje očekávání toho druhého, což je patová a zároveň vtipná situace. :-D
Tentokrát mě bohužel mužský hrdina nezaujal, což se projevilo na pocitech ze čtení. BACHA SPOILER ---> Neustále se litoval, jak je špatný otec, ale že by teda něco začal dělat a starat se, aby byl lepší to néé. Teda vlastně jo, chce si najít manželku, aby se o jeho děti a nejlépe o všechno postarala a on mohl být zavřený ve svém skleníku. To je v*l, pardóón. KONEC SPOILERU. Příběh jako takový špatný není, ale měl zkrátka větší potenciál. Amandě i Oliverovi bych dala klidně více prostoru. Jsou to sice rošťáci, ale každému člověku, který má všech pět pohromadě, okamžitě dojde, o co jim jde. Připadám si hrozně zlá, sorry Phillipe.
Zajímavé a vítané vzrůšo rozhodně vnesli bratři Eloise.
Romantická linka je ale pěkná, mezi hrdiny to jiskří, o hádky a vzrušující momenty taky není nouze.

24.02.2025 3 z 5

Čekanka Čekanka Julia Quinn

Nemusím romantické linky od přátelství k lásce, takže jsem neměla příliš velká očekávání. Nakonec jsem velmi příjemně překvapená! Začatek je tedy krapet pomalejší, chvíli mi trvalo, než jsem se do příběhu úplně položila. Asi to bylo i díky delším kapitolám.
Penelope je sympatická hrdinka, nespravedlivě přehlížená, přitom se v ní skrývá mnohem víc, než si všichni myslí.
Colin mě zase neskutečně bavil. Nebyl spokojený se svým životem, měl pocit, že ničeho nedosáhl..ale! Kdyby se zúčastnil nějaké soutěže o největšího jedlíka, neměl by konkurenci. :-D
Jejich sbližování se mi líbilo, chemie fungovala, žhavé scény perfektní. Příběh byl i dost vtipný a odhalilo se i nějaké tajemství...

24.02.2025 4 z 5

Magie pro každého Magie pro každého Jiří Pavlovský

Magie pro každého není ten typ fantasy, který bych běžně četla (vlastně sama nevím proč), takže jsem k ní přistupovala hlavně se zvědavostí, zda mi sedne. No a jak to dopadlo?

Je to jednobubka s cca 200 stranami, autor má svěží, humorný styl vyprávění, takže děj hezky ubíhá a postavy rozhodně zaujmou. Máme tu takovou zajímavou partičku lidí, kteří mají zvláštní schopnosti a jsou sice tak trochu divní, ale když je člověk pozná blíže, zjistí, že jsou vlastně docela fájn. V čele stojí Felix Jonáš, který má hustou přezdívku. Jakou? No přece Kladivo na čarodějě!

Kniha mě bavila od začátku až do konce. Je správně akční, nechybí i zvraty a dost nečekaný vývoj v závěru. Tedy, já to rozhodně nečekala, takže palec nahoru. Zároveň je příběh odlehčený vtipnými hláškami i situacemi. Třeba část s mrtvým holubem mě neskutečně pobavila. :-D

Ještě si nechávám menší rezervu a hodnotím 4,5*/5*. Povedený rozjezd a těším se na další díly!

Hacker Hacker M. K. Hardy

Hackera jsem si chtěla přečíst už dlouho a konečně jsem se k němu dokopala. Je to mooc pěkný romantický oddechový příběh. Odehrává se na vysoké škole, kde se Jessie někdo nabourá do počítače. Myslí si, že to je nějaký spolužák, a tak si s hackerem začne dopisovat.
Prakticky od začátku je jasné, kdo hacker je, což je trošku škoda, ale nějak výrazně to vlastně nevadí.
Jessie je sympatická, přidrzlá ale krapet naivní. Má kamarádku Sáru, což je opravdu kámoška za všechny prachy.
Romantická linka jednoduše krásná, milá.

24.02.2025 4.5 z 5

Zvrácené příběhy Zvrácené příběhy DarkRomanceQueen (p)

Je to taková jednodubka na jedno odpoledne, která obsahuje 4 příběhy.
První příběh je lehčí na rozjezd, má sice pochmurnou atmosféru, ale je žhavý i romantický. Celkově se mi moc líbil. V těch dalších už romantiku nenajdete ani náznakem. Každým dalším příběhěm autorka přitvrzuje a posouvá hranice zvrácenosti. Ostatně ten název Zvrácené příběhy není pro srandu králíkům.
Druhý příběh je krátký, drsně pikantní a kdyby byl ještě o něco delší, nezlobila bych se. Třetí a čtvrtý na sebe navazují.
Poslední je teda kratičký a spíše taková lákavá ochutnávka k připravované knize Sanatorium Darkevil. Už předtím jsem byla zvědavá, protože mě zaujal ten námět, ovšem teď? Teď se vyloženě těším!
Musím vyzdvihnout postavu Aurelie, která vystupuje ve třetím příběhu. Z ní mi běhal mráz po zádech. Krutá a zvrácená žena, která ráda tvrdé hry a když člověk zjistí, proč je taková, vlastně se není čemu divit. Autorka se toho opravdu nebojí.
Takže pokud vás baví drsnější peprné příběhy a dark romance, pak by vás tato jednohubka neměla minout. Ale opravdu to nebude čtení pro každého. :)

Skandál Skandál Sandra Brown

(SPOILER) No ufff, i když mám přečteno pár dní, stále ve mně rezonují emoce. Od zhnusení až po uspokojení, dá se říct. Je to opravdu silný příběh, kde hlavní hrdince fandíte, co to jde! Charaktery záporáků autorka vykreslila naprosto perfektně. 2 postavy byly teda absolutně bezpáteřné. Páchat zlo naprosto bez nějakých výčitek svědomí, prakticky vinit oběť, lhát, podvádět... No hnus fialovej! U jiné postavy mě zase šokovala ta neuvěřitelná drzost a sobeckost. No vážně, další hnus fialovej!

V kontrastu s tímhle svinstem se mi moc líbila romantická část. Jade v sobě od oné noci nosí psychický blok a o muže nemá zájem. Ovšem dokud jí do života nevstoupí jeden, který v ní vyvolá něco, co nikdo jiný. Nutno říct, že i on si zažil své...
Vtipné bylo, že se ti dva k sobě na první pohled vlastně vůbec nehodili. Ona byla taková spořádaná dámička a on působil trochu jako neandrtálec. Nemyslím to nějak zle. :-D

28.01.2025 5 z 5

Hospůdka v Praze Hospůdka v Praze Julie Caplin

Leo se mihl právě ve Vile v Itálii, už tam jsem si ho oblíbila a těšila se na jeho příběh. Je to sympaťák, samozřejmě fešák, velmi přátelský a komunikativní člověk, který šíří pozitivní energii.

Nejprve začnu pozitivně. Užívala jsem si prostředí Prahy, ochutnávky piva i jídla. Je znát, že se u nás autorce líbilo, protože vše popisuje s velkým nadšením. A myslím, že nejsem jediná, která při čtení dostala hlad.
Příběh se neodehrává jen v Praze, ale také na Jižní Moravě, což oceňuji, protože osobně Jižní Moravu zbožňuji.
Kromě Lea si nejde neoblíbit i vedlější postavy, které příběh hezky zpestřili.

Měla jsem ovšem probém s Annou, která mi jako hrdinka jednoduše nesedla. Ne že by byla vyloženě nesympatická, ale dost si protiřečila a působila jako chorobná žárlivka. Vzhledem k tomu, v jakém prostředí vyrůstala, se sice nebylo čemu divit, ale stejně. Tím se dostávám k romantické lince, která mě celkem zklamala. Mezi Leem a Annou to sice chvilkama hezky jiskřilo, ale jejich vztah mi nepřipadal úplně zdravý a díky rozdílným povahám mi k sobě moc nepasovali.

28.01.2025 3 z 5

Nevhodný návrh Nevhodný návrh Julia Quinn

(SPOILER) Další na řadě je Benedict, který našel svoji Popelku. Ano z příběhu je cítit inspirace touto krásnou pohádkou.

Dvě slova. Miluju to! Příběhy alá Popelka nikdy neomrzí. Líbilo se mi, že Sophie nebyla úplně ustrašěná a plachá, ale uměla odpověďět a jen tak se nedala, i když opravdu nebyla v jednoduché situaci. Araminta, ta zlá bezcitná mrcha, jí dělala ze života peklo, což v jednu chvíli vygradovalo a Sophie se ocitla sama bez střechy nad hlavou.
Benedicta jsem si naprosto zamilovala. Anthony je stale můj favorit, ale Beník mu šlape na paty.
Romantická linka mě bavila, autorka to trochu i protahovala, což bylo moc dobře. Sophie se snažila držet svých zásad a tím si získala ještě větší respekt.

21.01.2025 5 z 5

Vikomt, který mě miloval Vikomt, který mě miloval Julia Quinn

Anthony je můj nejoblíbenější Bridgerton (viděla jsem dvě série seriálu) a sama nevím, proč jsem čtení tak dlouho odkládala.
Neubránila jsem se srovnávání se seriálem a kniha je stokrát lepší! Příběh je skvělý. Mezi Kate a Anthonym to jiskří, jejich slovní přestřelky jsou vtipné, oba umanutí dosáhnout svého.
Líbí se mi ta doba, plesy, tance, šatyy, ale žít bych v ní nechtěla ani za nic.
Ještě musím říct, že mě dost baví postava Colina, coz je vtipný, protože v seriálu mě neba. V knize se objevuje málo, vlastně skoro vůbec, ale je spravně škodolibej. :))

21.01.2025 5 z 5

Láska bez obalu Láska bez obalu Lexi Ryan

Na Jakeův příběh jsem se po prvním díle vážně těšila, protože mi byl sympatický a zvolené téma pro knihu mi přišlo docela vtipné.

Nebudu chodit kolem horké kaše. Zcela a naprosto upřímně jsem si myslela, že se z Jakea a Avy stanou přátelé s výhodama a budou létat jiskry na všechny strany. A ono prdlajs! Víc daleko od pravdy jsem být snad ani nemohla. :-D

Avu jsem si nedokázala moc oblíbit, působila jako ledová královna, která Jakea akorát využívá. I když on byl tak zamilovaný, že se dobrovolně a rád nechával s tím, že Avu získá pro sebe. Obecně nemusím romantické linky od přátelství k lásce, pokud jsou ale dobře napsané a chytnou mě, tak je vítám s otevřenou náručí. Tady se to stalo tak napůl. Nejdříve jsem mezi hrdiny necítíla skoro žádnou chemii, ale naštěstí se to v určitém momentu zlomilo. Celkově jsem z jejich vztahu měla pocit, že on dává zkrátka víc a že by si taky zasloužil víc.
Kniha je ale nesmírně čtivá a návyková.

14.01.2025 3 z 5

S kapkou medu S kapkou medu Helena Žáková

Většinou se stává, že když je mi hlavní postava nesympatická, dokáže mi otrávit celý příběh. Tady se to naštěstí a taky kupodivu nestalo. Eleni je přehnaně sebevědomá, na jedné straně cílevědomá na druhé líná, lže jak když tiskně ALE je na ní něco, co mě nutilo jí vlastně fandit.

Má udělat rozhovor s vojákem Billym Wyattem, ale místo něj narazí na jeho mladšího bratra Tonyho. Tony je chlap jak hora, od začátku Eleni nedůvěřuje ale zároveň ho přitahuje a velice rád by se s ní vyspal. Jeho slova. I ona pocítí něco, co nikdy předtím. Líbilo se mi, že autorka do příběhu zakomponovala i určitý psychický problém, kterým Eleni trpěla. S tím jsem se snad ještě nesetkala.

V knize tedy máme hezkou romantickou linku, to ale není vše. V určitém momentě čtenář pochopí, že tu něco nesedí a Eleni se nevědomky do něčeho zapletla. A tady mám výtku k jejímu chování. Být ní, asi bych se snažila víc přijít na kloub tomu, co se děje kolem. A hlavně si vůbec zjistit, o čem mám vlastně psát! Ale poznávání Kréty a románek je samozřejmě lepší, chápu. :-D

Tím, že autorka čerpá ze svých cestovatelských zkušeností a zážitků, dokáže prostředí opravdu nádherně popsat. Čtete román a máte pocit, jako byste četli i cestopis. Poznáváte krajinu, kulturu, lidi atd.
Potěšilo mě, že se objevily i postavy z knihy Kdo zastaví déšť, i když jsem ji četla před cca 4 lety, vzpomněla jsem si.
Po dočtení mi bylo líto, že už je konec, ale má být pokračování, spadl mi kámen ze srdce!

14.01.2025 4 z 5

Insomnia Insomnia Kateřina Chaloupková

Po přečtení Inferna jsem se na Insomnii moc těšila a byla jsem hlavně zvědavá. Jedná se totiž o volné pokračování a tentokrát je v hlavní roli Andrea, což je Maxova sestra.

Příběh je vyprávěn v ich-formě a střídají se pohledy Andrey a Beta, navíc se autorka vrací zpět do minulosti, kde se ti dva poznali a samozřejmě přeskočila jiskra. Okolnosti jim ale nepřály, na čas se odloučili a nyní se zase setkali.
Čte se to jedna báseň a i tím, že je kniha celkem tenká, máte přečteno coby dub.

Andrea je sympatická hrdinka a autorka si pro ni připravila opravdu peklo. Nečekala jsem, že mě příběh tak zasáhne. Při některých částech jsem trpěla a hrozivé je to, že se to někde děje běžně. Raději snad nevědět, achjo!

Beto naháněl strach a zároveň na něm bylo něco, co k němu přitahovalo jako magnet. Líbilo se mi, že se v průběhu nijak výrazně neměnil, byl stále ''svůj'', a taky nebyl žádný superzachránce, i když bych si to na jednu stranu vážně přála. Max je oproti němu hotový andílek.

Není to romanťárna, ale eroť@rn@ jak vyšitá. Beto a romantik? Hahaa. :-D

A opět zmíním ''mého oblíbeného dědu'', který by titul nejmilejší dědeček určitě nedostal. Tohle je postava, které jsem celou dobu přála pomalou a bolestivou smrt. #sorrynotsorry

13.01.2025 5 z 5

Odvážná záměna Odvážná záměna Eva Votavová

Jsem tak ráda, že jsem Odvážné záměně dala šanci. Je to jednohubka s necelými 200 stranami a za večer jsem ji slupka. Od začátku je sice příběh předvídatelný, ale mě to fakt bavilo!
Romantická linka je skvělá, mezi hrdiny je přitažlivost skoro hmatatelná a ty jejich provokace a slovní přestřelky neměly chybu. Emily se nenechala zastrašit, byla sama sebou a vůbec jsem se nedivila, že se Drakeovi dostala po kůži. Už jejich první setkání napovědělo, že to mezi nimi bude bouřlivé.
Drake byl docela darebák, se kterým si není radno zahrávat a když si něco umanul, šel si za tím.
Byla jsem zvědavá, jak to autorka vyřeší v závěru a no.. v hlavě jsem si vymyslela scénář, který by se mi líbil více. Ale i tak se mi kniha celkově líbila

13.01.2025 4 z 5

Temnoty hlubin Temnoty hlubin Kateřina Ševčíková

Volné pokračování knihy Přízraky noci a odehrává se cca o 2 roky později. Dá se číst i samostatně, je tu vysvětleno, co se v předchozím díle událo, určitě ale doporučuji přečíst nejdřív Přízraky noci.
Příběh je opět inspirován českou pověstí a tentokrát shodou okolností mou oblíbenou Dívčí válkou, což jde hned poznat.

Díky tomu, že už jsem si zvykla na styl vyprávění, čtení bylo mnohem lepší.
V příběhu vystupují dvě dobře známé postavy a to Noa a Joel, které osud svede opět dohromady. Střídají se jejich kapitoly a my se o nich dovídáme víc. Oba si za dobu, co se neviděli, něco prožili a nosí si stále staré křivdy vůči sobě. Což si neváhají dát najevo. Nechybí ale samozřejmě i nové zajímavé vedlejší postavy.

Začatek je krapet pomalejší, ale celkově je kniha o něco akčnější, temnější, napínavejší a ta atmosféra člověka pohltí. Naše hrdiny totiž čeká dobrodružná a nebezpečná výprava. Není nouze o mrtvoly, lidi tu padají jak hrušky a je to docela masakr.

Nejedná se v žádném případě o romantasy, ale nějaký ten romantický momentík tu taky je.

13.01.2025 4 z 5