knihovna44 komentáře u knih
Docela pestrý soubor povídek na různá témata. Většinou také s vtipnou pointou. Takové odpočinkové čtení :)
Pěkný, trochu předvídatelný příběh s dobrým koncem. Kniha se dobře četla nejen díky tomu, že má větší písmena:)
Taková oddechová detektivka s nekomplikovaným příběhem. Pachatele jistě brzy odhalíte, žádné překvapení na konci se nekoná. Četla jsem od autora také Vzplanutí a Mizení, ty jsou povedenější.
Plně souhlasím s kritikou v dřívějších hodnoceních. Překombinované, povrchní, prvoplánové. Naďa rozhodně nebyla křehká a zranitelná ale pořádně protivná. Kvůli špatnému překladu a řadě chyb se text nečte dobře. "Jen co vešla dovnitř a vyzula si boDy, zhurta začala." Takových překlepů je v knize hodně. A nepřeložených slovenských výrazů také, např. "ubolené oči" mne četností výskytu v knize iritovaly nejvíc.
Zajímavá hlavní postava, silný příběh. Na první přečtení bylo rychlé střídání časových rovin a vypravěčů opravdu trochu matoucí. Po čase jsem se ke knize vrátila a na druhé přečtení to už nemělo chybu.
Docela napínavé čtení a zajímavý styl práce vyšetřovatelů, nijak akční a trochu zvláštní. Rozuzlení včetně motivu pachatele ale mohlo být více rozvedené.
Pardon, ale tato kniha je taková divná slátanina. Co si má čtenář z četby této knihy odnést, to nevím. Možná úlevu, že to dokázal dočíst do konce.
Příběh patnáctileté dívky mne nebavil. Naivita až hloupost hlavní postavy nepůsobí věrohodně.
Překombinovaný příběh, přeplněný postavami a vraždami. Napětí nepostrádal ale charaktery a motivy jednání postav byly popsány většinou pouze povrchně.
Příběh knihy připomíná důležité období našich dějin. Očekávala jsem ale větší dramatičnost příběhu.
Kniha mne ničím neoslovila. Nic hlubokého jsem v příbězích postav neobjevila, kdo je kdo a jak se příběhy propojí bylo zřejmé. Dočetla jsem jen abych dočetla :)
Ve srovnání s trilogií z ostrova Lewis se mi zdál tento příběh méně napínavý a více předvídatelný. Ale četl se dobře. Velice zajímavý je popis života a způsobu komunikace hluchoslepé tety Any.
Přečteno v očekávání "proklatě brilantního" příběhu, jak chválí knihu Stephen King na přebalu. Dovoluji si nesouhlasit. Mně to přišlo ujeté, závěrečné rozuzlení příběhu nereálné. Degradovalo vše, co předcházelo. Škoda.
Dobrá detektivka. Použití nespisovné mluvy a časté vulgarismy někomu možná nevadí, mne ale při čtení ruší.
Nenáročné čtení o ženách, které si jen myslí, že je jim lépe bez mužů :-). Kapitoly jsou krátké a čtení rychlé.
Samotný kriminální příběh nebyl špatný. Ale melodramatický závěr knihy o vztahu hlavních postav byl neuvěřitelně rozvleklý a poněkud uhozený.
Detektivka plná překvapivých odhalení a nebezpečných her, jak je charakterizována na obalu, to teda není ani náhodou. Postavy jsou plytké, zápletka slabá a závěr lehce předvídatelný. Napojení na fiktivní vysoce postavené osoby české politické scény, tahající za nitky, to bohužel nevylepšilo. Kniha je slabá, takže přečtení netrvá dlouho.