knihovniceS

Labutí dům právě dočítám a jsem nadšená. Příběh se mi moc líbí, dokonce jsem získala tip na film pro pamětníky, který jsem neznala Lásky Kačenky Strnadové . Jen jednu jedinou výhradu mám: formát knihy mi nevyhovuje. Kniha je nádherně zpracovaná ,moc pěkné ilustrace, kvalitní vazba, kvalitní papír - proto je těžší, což by nevadilo, ale je široká a špatně se drží .... Jinak dávám 5 hvězd. Děkuji za pěkný zážitek.

Knihy Jenny Colganové mám ráda. Těšila jsem se na sérii Letní kuchyně, ale první díl Kavárnička na pobřeží mě docela zklamal. Oproti sérii Skotské knihkupectví, ten příběh se mi moc líbil, se Kavárnička neskutečně táhla a nemohla jsem zabrat, po 20 min. mi padala víčka, odkládala jsem knihu na zítra. Dočetla jsem ... Teď jsem zvědavá na druhý díl, třeba bude lepší. Prvnímu dílu dávám 3 hvězdy hlavně za líčení krásné přírody.

Knihkupectví u jezera
Dočetla jsem druhý díl ze série Skotské knihkupectví. První díl se moc líbil a druhý díl ještě víc. Moc pěkný příběh protkaný emocemi. Setkáváme se s Ninou z prvního dílu, která je těhotná a hledá za sebe náhradu do knihkupectví na kolech ... Přihlásí se mladá svobodná matka Zoe, která nutně potřebuje obživu a bydlení pro sebe a pro malého němého synka Hariho, proto přijme nejen práci u Niny, ale i au pair u divného muže a jeho tří rozjívených dětí v domě, kde údajně straší. Příběh je dojemný, napínavý, občas mi ty rozmazlené děti lezly na nervy, ale Zoe to s nimi umí a postupně je zvládá. Některé scény mě dojímaly až k slzám a nejvíc mě dostalo, když se němý Hari v noci ztratil a hledala ho celá vesnice. Příběh je plný překvapení ... Dávám 5 hvězd a doporučuji.

To nejlepší v nás
Dočetla jsem další román této autorky. Colleen Hooverovou čtu ráda, tento román je laděn psychologicko – eroticky. Nejdříve mi vadilo u kapitol střídání „tehdy a teď“, ale zvykla jsem si.
Nečetla jsem jedním dechem, přesto mě děj vtahoval a měl něco do sebe. Příběh stojí za přečtení i zamyšlení. Není to na plný počet hvězd, ale doporučuji.

Sestřičky a jejich tajná přání
Dočetla jsem páté pokračování série a tentokrát to bylo těžší čtení, určitě ne oddechovka, spíš psychologické příběhy. Děvčata dostudovala, některá se vdala a odešla z nemocnice a děvčata na ně vzpomínají. Rošťárny a humorné situace už tady nejsou, romantiky poskrovnu, válka je na spadnutí, nemocnici Nightingale hrozí zánik. Tento díl byl pro mne asi nejslabší, přesto se těším na 6. díl, který by měl vyjít příští rok.

Sestřičky na příjmu
Právě jsem dočetla 4. díl, opět skvělé příběhy budoucích sestřiček z předešlých dílů, nové postavy přibyly a s nimi jejich příběhy. Moc pěkné čtení, chvílemi smutné, když prožíváme úmrtí dětských pacientů, chvílemi humorné i napínavé, když se vžíváme do různých „rošťáren“. Je to zajímavé čtení o těžké práci v nemocnici, o přístupu nadřízených sester ke studentkám ... . O soukromém životě, kde láska a někdy i zklamání nechybí. Dávám 5 hvězd a už vyhlížím pošťáky, 5. díl je na cestě.

Sestřičky ve víru osudu
Třetí díl série Nightingale jsem hltala od začátku do poslední stránky. Epizody jsou silné, napětí, sevřený krk a slzy nechybí. Ale jsou i humorné scény, které pobaví. Zatím tento díl byl pro mne nejlepší. Večer na mne čeká pokračování - Sestřičky na příjmu. Dávám 5 hvězd.

Sestřičky v nesnázích
Dočetla jsem druhý díl, který byl snad ještě lepší než první. Tento díl je napínavý, plný situací, které čtenáře nenechají v klidu. Honem, honem, jdu na třetí pokračování. Dávám 5 hvězd a doporučuji k přečtení.

Sestřičky
Dočetla jsem 1. díl ze série Nemocnice Nightingale
Jsme v Anglii 30. let 20. století, odvíjí se příběh tří děvčat budoucích zdravotních sestřiček. Děvčata pochází z různých vrstev, každá má jiný důvod proč chce být sestřičkou a zároveň žít svůj život dle svých vlastních představ. Román je čtivý, místy smutný (jak to v nemocnici bývá), chvílemi i humorný. Život na internátě nemocnice není jednoduchý a dívky zažívají různé příhody, nechybí ani láska. Těším se na pokračovaní, další díly už mám doma.

Tereza
Dočetla jsem opět hezký příběh ženy ve středních letech – nevěrný manžel, dospívající dcera, v práci by to mohlo být lepší ... . Takových žen je kolem nás jistě víc, ale na každá se umí se situací vyrovnat a postavit se na vlastní nohy. Tereza měla štěstí, že v pravou chvíli potkala dávného přítele, který jí pomohl. Mně se kniha líbila, paní Váňová píše čtivě, dávám 5 hvězd a doporučuji.

Není rozkošná?
Nalákalo mě plno chvály od čtenářek na DB knih, ale jsem zklamaná. Sto stran jsem se snažila a nemohla jsem se začíst, tak to vzdávám. Asi nejsem cílová skupina nebo jsem „ zmlsaná“ jinými knihami. Nedočteno, proto nehodnotím, chyba je ve mně.

Sítě z pavučin
Opět pěkné čtení ze života. Příběh uvěřitelný, život Blanky není jednoduchý. V dětství přišla o maminku a od 13 let se starala o mladšího brášku a despotického otce. První lásku si nesměla vzít, otec Blanku donutil do sňatku pro něj výhodného. Blanka má opravdu smůlu, narodila se jí postižná dcera, má nesnesitelnou tchýni, časem se provalí jedno tajemství a manžel ji opustí ... , dále nic neprozradím, ponořte se do života krásné Blanky. Kniha není smutná, je velmi čtivá, jako ostatně všechny romány této autorky. Doporučuji.

Nebýt sám
Dočetla jsem a bylo to hezké. Krásný román jako pohádka o malém sirotkovi, který ke štěstí přišel, i když mu osud házel klacky pod nohy. Knihy Magdy Váňové mám ráda, jsou ze života a ani tato nebyla jiná. Smutná i veselá, dojemná i napínavá, nechyběla ani romantika. Doporučuji.

Valčík pro mrtvé
Po dlouhé době jsem si dala detektivku. Vyhrála jsem ji na FB pro naše čtenáře. Není špatná, kriminalistka Tara je vtipná, ale já jsem natvrdlá, ve změti postav a podezřelých osob se ztrácím. I když na konci Tara objasnila, kdo a proč, stejně nechápu ... Chyba je ve mně, budu se dále držet svých oblíbených témat.

Rybí krev
Dočetla jsem moc pěkný i smutný román z jihočeského prostředí. Příběh vypráví Hana, pocházející z vesnice, která musela ustoupit stavbě Temelína. V současnosti žije v zahraničí a vrací se k otci do paneláku, který je po operaci ... . Vzpomíná na mládí, kdy tvrdě bojovali o zachování chalup a málem na to doplatila životem. Hledá kamarádky a kamarády i bratra „černou ovci rodiny“. Přátelé z mládí byli nuceni vystěhovat se do různých míst ... Román má pomalý rozjezd, ale pak dostane grády, je čtivý a napínavý. Doporučuji.

(SPOILER) Plantážníkova žena
Moc pěkný román a ke konci jsem se nemohla odpoutat, četla jsem do 4 hod. ráno (ano, jsem cvok, ale nemusím ráno vstávat) .
Děj se odehrává převážně na Cejlonu ve 20. a 30. letech 20. století. Pro nás exotika, ale i děs jak se zacházelo s domorodci, kteří pracovali pro britské plantážníky.
Nádherný příběh anglické dívky Gwen, která se provdá na Cejlon. Děj je vzrušující, Gwen chce „napravit svět“ po porodu dvojčat ... Život ji znepříjemňuje několik osob, především švagrová a bývalá přítelkyně manžela (neskutečná mrcha).
Opravdu krásný román – doporučuji.

Rozbouřené vody
Autorku mám ráda, ale tuto knihu jsem odložila po několika stranách. Je mi líto, nemám ráda katastrofy ani v knihách. Věřím, že je kniha dobrá, ale ne pro mne. Nehodnotím, chyba je ve mně.

Krámek s hedvábím
Nádherný román z prostředí, které neznáme ... V době hluboké noci jsem dočetla strhující příběh (nemohla jsem přestat – musela jsem vědět jak to dopadne). Děj se odehrává v 50. letech 20. století ve Vietnamu, kde v té době byla válka. Není to veselé čtení, krutosti války, romantika, napětí ... . Příběh vypráví dívka – míšenka dcera matky Vietnamky a otce Francouze. Nic neprozradím, doporučuji.

Vražda toulavého milence
Tak to bylo pro mne překvapení. Magda Váňová a krimi povídky. Nevěděla jsem , že se autorka věnuje i tomuto žánru. Překvapení bylo příjemné, povídky se četly dobře a celá kniha byla lehká jednohubka. Doporučuji

Druhá
Dočetla jsem krásný román ze života a je mi líto, že už je konec. Krásný román jako všechny knihy této autorky, děkuji. Zajímal by mě další osud Aleny, její rodiny, jejích přátel a jak se vyvine vztah s Braněm. Další osudy Daniely a Filipa mě také zajímají. Brala bych pokračování