kniper | Komentáře u knih | Databáze knih

kniper kniper komentáře u knih

Cesta k lásce Cesta k lásce Anthony De Mello

No dobre, ale ne vyborne.

23.01.2012 4 z 5

Lázeňský host / Cesta do Norimberka / Stepní vlk Lázeňský host / Cesta do Norimberka / Stepní vlk Hermann Hesse

Lázeňský host - výborný. Dávám 5 hvězd.
Aneb přiběh o tom, jak se ze zapšklého pána - samotného autora Hermanna Hesseho, který je v lázních pyšný na to jaký je švihák oproti ostatním lázeňským hostům, skrze období nemoci a utrpení stane člověk, který je nad věcí, který se dokáže smát nudě života a který objeví a hlavně ZAŽIJE důležité životní pravdy, že člověka nejvíc formuje utrpení.
Cesta do Norimberka - trochu slabší ale stále výborné čtivo - 4 hvězdy.
Stepního vlka jsem hodnotil i četl jako samostatný svazek.

03.06.2013 5 z 5

Zločin lorda Artura Savila (4 povídky) Zločin lorda Artura Savila (4 povídky) Oscar Wilde

Pár slabších Wildových povídek. Na jeho pohádky to zdaleka nemá. Ilustrace knihy jsou úděsné a dávají příběhům bizardní šmrnc, což se podle mne u Wilda nehodí.

25.09.2012 3 z 5

Narcis a Goldmund / Pouť do Země východní / Pozdní prózy Narcis a Goldmund / Pouť do Země východní / Pozdní prózy Hermann Hesse

Tak Hesse mně opět nezklamal. Výborně čtivý úvodní román nastíní rozpor mezi světem smyslovým a intelektuálním, mezi požitky a obětováním se. Z toho všeho jsem pochopil, že je zbytečné pokoušet se o nějaké umění, pokud člověk nemá životní zážitky a to ne ledajaké, ale takové, při kterých běhá mráz po zádech - životní zážitky otřásající celou lidskou existencí jako je smrt, zrada, zrození, nenávist, usmíření ale hlavně láska.

27.08.2012 5 z 5

Poutník – Mágův deník Poutník – Mágův deník Paulo Coelho

Neměl jsem vůči Coelhovi žádné předsudky. Dokonce se mi dílo zpočátku i líbilo a začínalo dosti nevinně. Když ale přišla řada na jakési podivné návody na rituály - pojmenuj démona a podobně, knihu jsem odložil. Tak takhle teda ne pane Coelho!

23.01.2012 1 z 5

Pohádky Pohádky Oscar Wilde

Nádherné pohádky. Jedny z nejlepších, co jsem kdy četl. Pohádky, které dokáží probudit a oživit srdce. Nejen pro děti ale i pro dospělé. Jo smutné i krásné zároveň a v tom utrpení je přeci ta krása.

23.01.2012 5 z 5