knizninadsenec komentáře u knih
Předešlé díly se mi líbily a tak jsem se na pokračování příběhu bratrů velmi těšila. Příběh byl plynulý, poutavý, zajímavý, překvapivý. Kapitoly se střídaly z pohledu bratrů. Jejich detektivní kancelář dostává mnoho nabídek. Ale i tak musí brát některé případy z nutnosti, vzhledem k jejich tajemství a minulosti, aby je nedohnala. Stále řeší případ s bestiemi, které se objevují, nikdo neví odkud, ale už se více dostali na kloub tomu, jak si vybírají oběti, když už někde napadnou obyvatele. Také Illar bojuje za to, aby ochránil rodinu, před svou minulostí. Ta ho jisto jistě dohání. Každopádně tajemství bratrů jsou zajímavá a jedno trochu děsivé. Jeden z jejich případů, kterým se zabýval Ilar, se vyřešil docela dost děsivě a nešťastně. Ale je tu i milá událost, i když jak se to vezme pro zúčastněné, je však i nutností pro ochranu blízkých. Příběh se mi moc líbil. Jak už jsem psala, byl poutavý, zajímavý, ale i záhadný, trochu děsivý, došlo i na boj, ne jen s příšerami. Detektivka a fantasy zároveň. Za sebe doporučuji a velmi se těším na pokračování.
Byl to skvělý díl. Bojovali o svou lásku, za spravedlnost. Bylo to i trochu nebezpečné, spoustu lží, ale i zajímavých odhalení. Padouchové potrestáni. Velmi zajímavý vývoj událostí. A spoustu romantiky. Hlavní postavy jsou skvělé, i když teda babka je hrozná a manipulátor, nebojí se udělat hnusárnu, aby dosáhla svého. Za sebe doporučuji. Celkově je celá série čtivá, zajímavá, plná emocí, nespravedlností, lži, podlosti, manipulace, ale také lásky, romantiky, přátelství a velmi zajímavých odhalení. Je to milé, klidně čtení a zároveň napínavé. Mě se příběh líbil.
(SPOILER) Pokračující záchrana jednoho ze členů týmu ve Speciálním sektoru pokračuje. Odhalují se tajemství a nalézají důkazy. Není to však jen tak, všude je plno smrtícího nebezpečí. Ne všichni vyjdou živý. Pokračování je skvělé, případ nějak uzavřen a zameten :D. Celkově se mi příběh líbil, byl rozhodně zajímavý a pořádně zamotaný. Konec se mi zdá být otevřený. Ilustrace jsou stále skvělé. :) Zajímavý svět, i když bych v něm žít nechtěla. Skvělá manga :)
Příběh byl velmi proměnlivý. Jednoduše plný velkých tajemství a chyb minulosti. Také naděje, krutosti, mocichtivosti, lží a klamu, zrady, ale také náprav, trocha lásky. Příběh byl zajímavý a zamotaný, s tajemstvím, válkou, zradou, ale také láskou. I když toho času na lásku tam nebylo mnoho a ani nebylo jisté, kdy proti sobě stanou jako nepřátelé. Vývoj byl zajímavý, plný překážek a hodně rozmyšlení. Rozhodně se mi velmi líbilo, teda až na ty boje a zranění, jak se to nakonec vyřešilo. A konec je prostě cute :). Lennox, Annika, Escalus a další postavy byly skvělé. Některé byly horší, ale některé zase překvapili, jak zareagovali a na čí stranu se nakonec dali. Vše zapadlo na své místo. Příběh se mi moc líbil.
Alethea utekla od krutého manžela a útěk je jako jedno velké dobrodružství, které prožívá v převleku. Avšak neobalamutila všechny a je nucena se vrátit do Anglie. Doprovázena sympatickým gentlemanem. Je to kruté, ale problém se vyřeší za ní, avšak je to skandál. Situace se několikrát převrátí, avšak nakonec jen dobře. Boj za svobodu, štěstí, nezávislost, zbavení se manžela, útěk. Byl to pravdu krásný příběh, který měl ducha Pýchy a předsudku. Navštívila pár zajímavých míst, které byly nádherně popisované. Potkala zajímavé i nezajímavé a odpudivé lidi. Prošla si mnohým dobrým i zlým. Hodně často se rychle situace obrátila. Bylo to dramatické, dobrodružné, hrozivé, skandální, ale i milé. Taková klasika jako od J. Austen. Hlavní postavy jsem si zamilovala. Alethee držela palce, aby pro ní vše dobře dopadlo a našla své štěstí. Zkrátka se mi příběh líbil. :)
Příběh mě naprosto pohltil, hltala jsem stránku za stránkou a přečetla velmi rychle. Dokonalé. zajímavá příběh, trest ...hra
Druhý díl byl velmi poutavý a zajímavý, hodně emotivní a plný strachu z bouří (éteru). Nebo možných přepadení jinými kmeny, trochu zrady ze strany obyvatel, hladovění, vymýšlení nových řešení, nové postavy, cesta... Příběh se četl snadno a přišel mi o trochu lepší než první díl. Romantiky mnoho mezi hlavními postavami nebylo. Každý měl svůj úkol. Jedna z postav musela zůstat v osadě a druhá vyrazit do jiné pro informace. A já se asi hned pustím do dalšího dílu, protože to zase skončilo hodně načatě. Hlavně jsem zvědavá, co udělá/navrhne Árie, aby zjistila polohu Poklidné modři, která má být bezpečným místem. Avšak stále mi tam chybělo něco, abych si řekla, že to bylo wow. Byl to opět milý, plynulý příběh, který se velmi dobře čte.
Kijotaka a Aoi jsou konečně pár a všichni kolem nich jsou za ně rádi. Řeší náhlé zmizení a krádeže různých uměleckých děl. Dozvěděli se pár zajímavostí, ale případ/y nejsou dořešené. V díle se objeví i Aoina rodina. Díl byl skvělý, četl se dobře, nádherné kresby a dokonalá obálka. Za sebe doporučuji celou sérii, je skvělá a patří mezi mé nejoblíbenější.
(SPOILER) Naprosto úžasný díl. Skvělá ukázka schopností Sei. Děsivý les plný monster, trochu boje a pak to Sei vyřešila pěkným magickým způsobem. Také je tu i Aira (druhá vyvolaná dívka), se kterou se Sei potká na akademické půdě při menším rozruchu a pak i při milejší setkání. Sei je oficiálně Svatou. Bylo to velmi hezké, plné akce, magie, dokonalých ilustrací pro představu akce či emocí. Příběh se mi hodně líbil a určitě si brzy pořídím další díl, abych se dozvěděla, co bude dál. Je to díl od dílu zajímavější.
Hodně velkou část knihy byl příběh lehký, dobře se četl, byl zajímavý i nezajímavý a chyběla mu jiskra. Přesto jsem příběh četla plynule a čekala, co bude dál. Zajímavé světy, dary/schopnosti, přátelství, láska, hodně cestování, boje, poznávání přírody a světa okolo... Postavy byly zajímavé a Perryho jsem si hodně oblíbila. Některé postavy se nebály obětovat lidský život nebo své nejbližší, pro své blaho a pověst nebo jídlo. Nejzajímavější jsou poslední kapitoly. Přinesly hodně informací ohledně pravdy. Celkově se mi příběh líbil, ale zase nebyl takový wow, abych jej zařadila mezi své oblíbené. Je to takové relax čtení, které se čte dobře a je trochu zajímavé. Milý příběh.
(SPOILER) To bylo naprosto senzační. Tenhle díl byl ještě lepší než ty předešlé.
Agi s Tedrosem jsou v Gavaldonu a Sophie se Školníkem ve Škole dobra a zla, kde se neučí dobru, ale zlu. Osud/pohádka je však zase pomalu svede dohromady. Zlo stále bojuje s dobrem. Oba hlavní páry se snaží najít šťastný konec. Agatha s Tedrosem zachránit Sophii. Staré se stává novým a naopak. Místy je příběh krutý, přepisují se pohádky, zamotavá se a je více otázek, než odpovědí, ale pomalu se i odhalují pravdy a fakta.
Mnohé z nich překvapí. Postupně vše začne zapadat do sebe. Je zde hodně schovávání, starých příběhu, hrdinů i zloduchů, jídla, přátelství, tréningu, boje, trocha manipulace, ale také opravdové lásky, emocí, smutku, spojenectví a velká odhalení.
Příběh se mi velmi líbil, četl se snadno a zaujal. Jak jsem psala na začátku, (za mě) je lepší než ty předešlé. Bylo krásně číst o tom, jak se mnozí spojí, aby porazili velké zlo, nastolili rovnováhu, našli pravdu a ochránili nejen sebe navzájem, ale i vesnici knihomolů.
Za sebe doporučuji.
Nadherný a inspirativní deník na celý rok - roční období. Pustila jsem se hlavně do podzimu, sice zatím okrajově a budu doplňovat. Také jsem nahlédla do ostatních obdobích a pustila do kvízů (což dělám tak nějak ve všech denících - většinou je vyplním jako první) .
Deník obsahuje kvízy, výzvy, tipy, recepty, spoustu inspirace na tvoření, make-up, zajímavá místa, horoskop, hodně místa pro vaše myšlenky nebo třeba fotky, nálepky, kresby, vzpomínky, zkrátka kreativní využití místa, také třeba prostor pro napsání oblíbených filmů, inspirativních instagram účtů... cosplay a šití, ozdoby na stromeček, jarní piknik, účesy, inspirace na vytvoření knihovny snů, náramky přátelství, výlety, cestování ...
V deníku je zkrátka kus duše děvčat, které jej vytvořily. Je inspirativní a kreativní, s fotkami i občas s QR kódy, kde pro načtení je buď video nebo text.
Práci s ním jsem si zatím užila a dokumentovala postupně. Je v něm toho opravdu hodně. Za mě je to velice hezky vytvořený deník, který ještě více nakopne kreativní duši, dovede i k zamyšlení a také je hezké si takto poznamenávat zážitky nebo myšlenky.
Místa je tam na ně hodně. Určitě v něm budu pokračovat i další období. Je krásný a jsem ráda, že jsem měla možnost do něj nahlédnout a pracovat s ním, i když zatím jen podzim.
Za sebe doporučuji. Je to nádherný deník textem i dyzajnem, který jsem si zamilovala.
Deník jsem dostala od #humbook_blogeri #humbook @humbook_blogeri v rámci spolupráce
Opět senzační příběh plný Tacuho dvojsmyslů, různých příhod. A má 3 bonusové kapitoly.
Velmi se mi díl líbil, bylo to vtipné, trochu i poučné, drsné, došlo i na pěsti a dokonalé ilustrace. :) Nejvíce se mi líbil příběh 67 a 71. Ale super jsou všechny.
Nevím, co více napsat, abych vám příběhy nevyspoilerovala. Každopádně, tato manga patří mezi mé nejoblíbenější.
Bylo to poutavé a čtivé od začátku do konce. Již jsem od autorky četla předchozí díl Zloděj duší a také kratší příběh Ďáblův spratek (oba doporučuji). Těšila jsem se na další příběh Veroniky a Elišky, co je čeká. Z pekla štěstí se odehrává před Zlodějem duší.
Příběh mě nezklamal a zhltla jsem ho rychle.
Poté, co Veronika dostane úkol od muže, jež musí splnit, protože jí vyhrožuje, dostane se do křížku s nebezpečným čarodějem a s Eliškou utíká do bezpečí Hekabry.
Avšak zjišťuje, že její úkol měl jiný účel, než si mohla myslet. Bojují a jsem nuceni se chránit nejen před čarodějem s jeho muži, ale i lovci. Nakonec to skončilo úplně jinak, než bych čekala. Hodně mě to překvapilo. Vůči dívkám to bylo asi i milé gesto... Vše jsem četla s očekáváním, co se stane nebo jak to dopadne.
Každopádně mě osobně se příběh líbil. Byl čtivý, plný magie, zvratů, lehký a zajímavý. Postavy skvělé. V knize jsou i doprovodné ilustrace, které jsou hezké.
Krásný fantasy příběh s magii, bojem, trochou napětí a koncem, který nečekáte. Nepředvídatelné konce mám též ráda.
Za sebe doporučuji.
Bylo to hezké, zajímavé, poutavé. Pohled do vztahu Školníků, školy, uvažování o dobru a zlu, souboj, pravda a lež, klam, záchrana...
Kniha byla zajímavá/čtivá od první stránky do poslední.
Mě osobně se příběh o bratrech a škole moc líbil. Byl to příběh o lásce, ale i zlosti, zrady, rovnováze...
A také o pirátech a ne jen o Škole dobra a zla.
Hodně proměnlivý koloběh událostí. I když by to chtělo o něco více stran a vysvětlení před prvním dílem, který jsem už četla.
Za sebe doporučuji. :) Skvělý příběh.
Knihu jsem měla v knihovně přes rok a předtím jsem jí měla dlouho na wish listu.
Začátek mi přišel takový zvláštní, nedokázala jsem se na do něj vžít tak, abych se od příběhu neodtrhla. Mátlo mě střídání se kapitol minulost/přítomnost. Říkala jsem jsi, že budu číst dál a třeba mě to chytne, ale dlouho ne. Často jsem knihu odkládala. Příběh mi skoro ke konci přišel zajímavý. Ale pak zase zvrat a ... ten konec byl hodně divný.
Vím, že asi bylo účelem, aby příběh plynul a byl takový. Prostě příroda, kouzla s ní spojená, výprava a pak pochopení jejího skutečného účelu. Rozhodně není předvídatelný a ten konec opravdu nečekaný.
Nějak jsem se asi s touto knihou netrefila do svého vkusu. Mě osobně moc nebavila, dlouho jsem přemýšlela kam a proč mají dojít celkově. I když mi podvědomě bylo jasné, proč mají pochytat a vypustit, co měli, ale.... Prostě mi ten příběh nesedl.
Toto je za mě a neříkám, že je špatný, jen prostě nesedl mě osobně.
Každopádně nápad zajímavý, svět také, účel výpravy podlý ze stany zadavatele. Postavy jsou fajn.
Na tuto knihu mě nalákala anotace a rozhodně nejsem zklamaná. Bylo to... Wow.
Děj se rozjíždí pomalu, jako to romantické příběhy mívají, ale pak to bylo velmi poutavé. Nedokázala jsem se od knihy odtrhnout a když ano, tak kvůli zamyšlení. Je to velmi hezký příběh o poznávání se, kariéře, zamilovaní se, je prostě milý. Ze školního prostředí, randění (naoko?) a trochu i nahlédnutí do toho filmového.
Už je to dlouho, co mě nějaká kniha rozplakala, i když jen nakrátko (2x), tak moc jsem příběh hltala. Vážně se mi moc a moc líbil.
Caz a Eliza jsou skvělé postavy a dokonalý pár. Eliza chce být spisovatelkou a Caz je hercem.
Opravdu krásný romantický příběh, drama. Příběh plný emocí (hlavně od druhé poloviny je více vnímáte). I když to Eliza měla tak trochu naplánované. Caz byl spontánní, snažil se, jejich "rande" vypadalo opravdu jako rande. Bylo to moc krásné, skvělé.
Za sebe doporučuji, je to krásný romantický příběh. Kdyby to zfilmovali, bylo by to báječné.
...
Spolupráce @humbook a #humbookblogeri
Velmi hezký příběh o seznámení Mery a Arthura. Je to spíše romantický příběh než klasický superhrdinský, kde se bojuje a zachraňuje svět. Mera jde na souš, aby našla prince a splnila úkol, který byl určen jiným... Nakonec se navzájem zachraňují, jen malinko boje, poznávání,...
Bylo to milé, krásné ilustrace, četl se dobře. Jen tomu něco málo chybělo. Třeba nějaký ten boj, jako v komiksech bývá běžné. Celkově ale hezký a milý příběh.
Bylo to zajímavé, chytlavé a vtipné. Tacu je dobrák, bývalý jakuzák. který když něco říká, není to vždy dobře pochopeno.
Tato manga mě bavila, je to pěkné pokračování a také bonusové kapitoly.
Mám rozkoukané i anime. Je skvělé, takže jsem oproti knihám v překladu napřed, ale jen trochu. I tak je skvělé si takto příběh připomenout.
Příběh je zajímavý, pomalé seznamování se s postavami a prostředím. Hezké ilustrace.
Hlavní postavy jsou velmi sympatické a prostředí také.
Když nakonec došlo na případ, který měli řešit,... Byl zajímavý, to ano, ale jeho řešení/vyřešení mi přišlo uspěchané.