kob komentáře u knih
Ač tento žánr běžně nevyhledávám, byla jsem příběhem příjemně překvapená. Hvězdičku ubírám za ty jednoduché věty a polopatistické vysvětlování, což by spíše odpovídalo knize pro děti, a také za chvílemi kostrbatý překlad.
Skvěle jsem se bavila. Tenhle humor a způsob vyjadřování je mi natolik blízký, že jsem si příběh opravdu užívala.
Fajn česká detektivka - napínavá a čtivá. Slupla jsem ji za den jako malinu
Četla jsem už od tohoto autora dvě knihy z jiné série, ale tahle mě chytla mnohem víc.
Už mě autorův styl neruší tolik, jako u první knihy - asi už si začínám zvykat na způsob, jakým se hlavní postava vyjadřuje a všechno vnitřně komentuje. Vlastně tím lehce snižuje drastičnost příběhu, což mu jen prospívá.
Zajímavá a velmi dobře zpracovaná knížka.
Nezbývá než doufat, že řeholnic u nás začne časem zase pomalu přibývat.
Žádné z postav se nějak nepodařilo získat moje sympatie, ale příběh byl zajímavý.
Originální příběh i forma vyprávění ze tří úhlů pohledu. Jsem nadšená a knížku jsem odkládala jen pod pohrůžkou násilí ze strany hladové rodiny
Noc se mi líbila o něco méně než předchozí díly, protože Martin Servaz se tentokrát proměnil v úplného Kostěje Nesmrtelného a děj už mi přišel poněkud překombinovaný. Nicméně jsem se bavila a ani další díl si ujít nenechám.
Skvělé, jen teď budu muset přečíst aspoň tři milostné romány po sobě, abych vyhnala z hlavy ty hrůzné představy, které mi tam Stephen King nasadil ;)
Drsnost, vulgaritu, ale také lásku v sobě ukrývá tragikomický příběh malého Saši, který popisuje události ze svého pohledu. Zvláštní, zajímavé, líbilo se mi to a občas i rozesmálo.
Čtivé, napínavé a i když je to trošku duchařina, knížku jsem si hezky užila.
Vytříbený jazyk a snaha pobavit, což se chvílemi daří.
Fakt jsem byla zvědavá, co se z toho nakonec vyklube ;)
Nenáročná detektivka, žádné velké napětí, ale bavila mě.
Skvěle napsané, ale velmi temné a depresivní. Hlavní hrdinka ve mně navíc příliš sympatií nevzbuzovala.
Děj se sice odehrává v roce 1789, ale způsoby kterými lze získat moc a majetek, ožebračit obyčejné lidi a ještě se jim vysmívat, ty mi připadají až velmi současné.
Napínavé, čtivé, jen ve jménech vedlejších postav jsem měla asi od poloviny už trošku chaos.
Originální verze příběhu ze začátku 19. století, která se později dočkala řady zpracování, kde je s původní předlohou nakládáno velmi volně.
Chudák netvor :(