kob Online kob komentáře u knih

Vlk Vlk Samuel Bjørk (p)

Zajímavá kniha, jen mi přišel nepoměr zdlouhavého příběhu a konce jak z rychlíku. O vrahovi jsem se skoro nic nedozvěděla.

18.11.2024 4 z 5

Důvod k naději: Moje cesta životem Důvod k naději: Moje cesta životem Jane Goodall

Nebylo to veselé čtení. Poslední kapitoly by měly být povinnou četbou pro všechny lidi.
Jane Goodall má za svou celoživotní práci můj neskonalý obdiv.

08.11.2024 5 z 5

Mizení Mizení Jiří Březina

Výborná kniha, jen ten konec mi přišel tak zrychlený, až jsem měla pocit, že jsem nějakou kapitolu přeskočila.

07.11.2024 4 z 5

Piko: Junkies' lives matter: Na životech feťáků záleží Piko: Junkies' lives matter: Na životech feťáků záleží Pavel Šplíchal

Oceňuji práci autorů, ale jejich náhled nesdílím.

05.11.2024 3 z 5

Proč to ten pes dělá? Proč to ten pes dělá? Sophie Collins

Ten, kdo nemá se psy zkušenosti, si zde určitě pár praktických rad najde.

04.11.2024 3 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Opět skvělý a poučný čtenářský zážitek. Byla to tak neutěšená doba, že jsem si musela v roce 1948 dát pauzu a proložit něčím optimističtějším, abych se pak se zájmem k příběhu vrátila.

29.10.2024 5 z 5

Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Zajímavá, ale smutná sága. Poslouchala jsem pozorně jako audioknihu a jediné, co mě začalo rušit, bylo neustálé popisování toho, jaké má kdo rty. Například starý pán už se pak v mých představách začal podobat fialovému kačerovi.

29.10.2024 4 z 5

Purpurová síť Purpurová síť Carmen Mola

Ještě drsnější než první díl, ovšem opět skvěle napsaná kniha. Jen bych ji asi nedoporučovala slabším povahám ;)

18.10.2024 5 z 5

Milostná píseň pro kočku Milostná píseň pro kočku Nikola Tachecí

Zaujal mě nápad, že hlavní hrdinka vypráví svůj příběh psychoterapeutovi, ale ona sama mi nebyla ani za mák sympatická a celý děj byl navíc dost nepravděpodobný, takže mě nedokázal vtáhnout.

18.10.2024 3 z 5

Obřad Obřad Carmen Mola

Při poslechu audioknihy jsem měla trochu problém zorientovat se ve španělských jménech policistů, ale jinak super!

03.10.2024 4 z 5

Esterčini otcové Esterčini otcové Hana Radulić

Těžká doba, silný a smutný příběh plný lásky, zoufalství i naděje, který mě úplně pohltil. Určitě se zaměřím na další autorčiny knihy.

30.09.2024 5 z 5

Máma zabiják Máma zabiják Asia Mackay

Taková napínavá pohádka s drsnou, neohroženou a nesmrtelnou hlavní hrdinkou. Jako audiokniha v autě to bylo fajn.

26.09.2024 4 z 5

V bílém plášti V bílém plášti Markéta Hejkalová

Všechny povídky byly podařené - příjemné počteníčko.

26.09.2024 5 z 5

Sůl moře Sůl moře Ruta Sepetys

Opravdu silný příběh zajímavě vyprávěný střídavě z pohledu několika hlavních postav. Přiznávám, že jsem o osudu pasažérů evakuační lodi Wilhelm Gustloff nic nevěděla, tak to pro mě byl velmi emotivní zážitek.

25.09.2024 5 z 5

Muž za vlastním rohem Muž za vlastním rohem Ivan Kraus

I když tyto satirické minipovídky vyšly už v roce 1999, jsou nadčasové a stále aktuální. Mám ráda autorův laskavý humor.

24.09.2024 5 z 5

Co Alice neřekla Co Alice neřekla T. A. Cotterell

Rozjezd byl dobrý, ale pak nuda s únavnou hlavní postavou, která nad situací podrobně dumá pořád dokola - a najednou konec, který mi tak úplně nedával smysl. Dokonce jsem se vracela, jestli se mi náhodou neslepily stránky.

24.09.2024 3 z 5

Prsatý muž a zloděj příběhů Prsatý muž a zloděj příběhů Josef Formánek

Přišlo mi to trochu chaotické, chvílemi zajímavé, chvílemi hodně divné, ale i půvabné a plné fantazie - kniha ve mně vzbudila nečekaně rozporuplné pocity.

13.09.2024 3 z 5

Kde spí lufťáci Kde spí lufťáci Ivanka Devátá

Ze života s humorným nadhledem. Mám Ivanku Devátou ráda, tak si vychutnávám i její archaické jazykové obraty a odpouštím snahu být občas vtipná za každou cenu.

02.09.2024 4 z 5

Žít jako single Žít jako single * antologie

Všechny povídky jsem si poslechla pozorně, bavily mě, ale v hlavě mi asi utkví jen jedna - Žít jako single.

27.08.2024 4 z 5

Koláč s kapkou jedu Koláč s kapkou jedu Alan Bradley

Klasická, velmi dobře propracovaná anglická detektivka, jen hlavní postava je naprosto nereálná. Jedenáctileté dítě se prostě takhle nechová a neuvažuje. Když si Flavii představíte tak o pět let starší, už je to uvěřitelnější.

26.08.2024 4 z 5