Kodetka

Tato kniha trochu slabší v porovnáním se Závějěma. Ale i tak má zajímavou zápletku a vyvrcholení.

Co se týče příběhu, je opravdu poutavý, napínavý a čtiví. Problém je ale v tom, že kniha Kateřinu v podstatě očišťuje. Já sama po přečtení nevěděla, co si o celé Bartolomějské noci myslet. Prošla jsem si nějaká historická fakta a pravdou je, že za tu spoušť může opravdu ona. To co bylo kolem si může každý jen domyslet...

Milovníci nebo spíše milovnice fantazy s nádechem lehké erotiky si určitě přijdou na své. Je to taková oddychovka pro holky.

Této knize jsem zpočátku vůbec nerozumněla, v podstatě, až když člověk čte pokračování, tak mu dojde v čem je jádro pudla... Rozhodně doporučuji pokračovat ve čtení temné věže, mě čeká ještě 6. a 7. díl, hrozně se na ně těším. Roland umí chytnout za srdce. :-)

UI mě děsila už před tím, než jsem přečetla toto dílo. Příběh je napínavý a jsem ráda, že části o unesených nebyly příliš rozváděné, holčiček mi bylo dost líto. Taková Rollins klasika.:-)

Řekla bych, že to bylo celkem dobré čtení. Žádné zbytečné popisování, celkem stručně popsaný příběh markraběte, o kterém jsem do teď nevěděla a ráda jsem se dozvěděla něco nového o naší historii.

Dávám 5 hvězdiček, ale první kniha se mi líbila více. Jak je do akčního příběhu zamotaná romantika, ztrácí to šmrnc. Jinak pejsek je skvělý hrdina, ten se mi v této sérii líbí nejvíce.

Kniha opět zajímavá a neméně akční než autorovi jiné knihy. Ale nenadchla mne na 5 hvězdiček. Rollins se umí lépe a hlouběji ponořit do daného témata. A moc mě nebavil vztah mezi Piersem a Rachel. Jsem naopak zvědavá kdy se to rozsekne mezi ním a Seichan.

Jako je to celkem "přitažené za vlasy", ale i tak se těším na poslední díl. Napětí a akce je v knize dostatek a postavy si člověk oblíbí ať chce nebo ne.:-)

Opět mě to bavilo a mrzí mě, že nenapsal další pokračování.

Trochu jiný druh dobrodružství, než jsem u Rollinse zvyklá, nicméně mě bavilo úplně stejně. Jen ten konec byl nějak urychlený. Na druhou stranu, fajn, že byl prostor pro pokračování, na kt. se těším.

Rollins opět nezklamal. Kniha je jako vždy napínavá a čte se jedním dechem.

Konečně jsem se knihou prokousala. Takový hodně sci-fi příběh. Začátek mě trochu zaskočil, ale když jsem si zvykla na postavy a záhadnou zemi Teritoria, kniha mě i začala bavit.

Zatím nejslabší kniha, kterou jsem od spisovatelky četla. Příběh není špatný, ale úplně mě nepohltil, jak to u jejích knih bývá. Královna Markéta mi přišla nezajímavá a Jacqetta.. no, na to jaká to podle spisovatelky byla osoba, bych čekala, že bude více "na výsluní, tak nějak samostatnější" a ne jen královnin poskok.

Tak nějak se ke knize nedokážu vyjádřit. Marocký císař nebyl žádný evropský šlechtic, dá se říci, že měli spíše barbarské chování. Jinak kniha je velmi hezky napsaná a celkově se čte snadno.

Tuto knihu jsem léta odkládala, přitom vůbec nechápu proč. Příběh je nabytý fakty, které se dají celkem lehce vstřebat, napětím a dobrodružstvím. Kniha mě maximálně bavila.

Musím říct, že tato kniha jako volné pokračování "Kukačky" se mi líbila mnohem víc. Vzhledem k tomu, že je čtenář již seznámen s postavami knihy, příběh běží mnohem plynuleji a je zde také více prostoru pro detektivní vyšetřování. Trochu mi vadilo, že si spisovatelka nechává celou zápletku pro sebe a čtenáře tím opravdu napíná. Zas si ale o to víc pak užije konec. :-)

Spisovatelka mě přímo nadchla jakou bravurní prací dokázala množství faktů a lží zamotat v přehledné klubko, které se poté postupně rozplétalo. Spisovatelčiny postavy se tak nějak dostávají čtenáři pod kůži. Kniha mě opravdu bavila.

Jako není to úplně 5-ti hvězdičková knížka, ale počtení celkem napínavé. Pokud se člověk soustředí, odhalí poměrně brzy pachatele, ale i přes to, je rozzuzlení zajímavé.