kokos1 kokos1 komentáře u knih

Ostrov Entry Ostrov Entry Peter May

Myslím že tato kniha u mě překonala trojici předešlých ostrovních detektivek. Není to moc detektivka, ale napětí příběh má až do konce. Doporučuji

04.01.2016 5 z 5

Syn Syn Jo Nesbø

Nesbo je zpět. Po posledním díle serie HH jsem si řekl že to nějak upadá, ale Syn mě z toho vyvedl. Dokonalé dílo!

05.11.2015 5 z 5

Šachové figurky Šachové figurky Peter May

Asi nejslabší díl trilogie. Dost jsem se nutil abych to dočetl.

22.10.2015 3 z 5

Atlantský gen Atlantský gen A.G. Riddle

Kniha je pěkně napsaná. Rozdělená do kratších kapitol, což zvyšuje dynamiku četby. Námět je zajímavý a dalo se s ním hojně pracovat a dále ho rozvíjet. Otevřený konec - už se těším až vyjde druhý díl v češtině.

20.07.2015 4 z 5

Třetí hlas Třetí hlas Rolf Börjlind

Další dobrá detektivka ze severu, ale na můj vkus byl konec až moc nereálný.

14.07.2015 4 z 5

Marťan Marťan Andy Weir

Na to že moc scifi nemusím mě tato kniha velmi zaujala. Přirovnal bych jí k románu Julese Vernea Tajuplný ostrov, který jsem kdysi také tak podobně hltal. Autor má odborné znalosti a tak mu nic nebránilo napsat krásnou knihu.

17.06.2015 5 z 5

Šest let Šest let Harlan Coben

Čekal jsem od této knihy více. Zápletka byla docela dobře vymyšlená, ale na konci až moc nerealistická.

02.06.2015 4 z 5

Stalker Stalker Lars Kepler

Dobrý děj, dobrá kniha, ale na můj vkus byl pachatel prozrazen moc brzy před koncem.

30.05.2015 4 z 5

Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Tento díl mě ze serie asi bavil nejmíň.

08.09.2014 3 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Po prvním dílu trošku zklamání, není to tak napínavé, ale cekový dojem je dobrý.

02.09.2014 4 z 5

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Masark od začátku do konce. Nedá Vám šanci odložit knihu.

12.08.2014 4 z 5

Netopýří muž Netopýří muž Jo Nesbø

Pěkná detektivka, ale vraha jsem tušil od začátku.

08.08.2014 4 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Dobře napsaná detektivka, ale konec se mě nějak nezdál. Bylo to hodně uspěchaný, byl jsem zklamaný.

03.08.2014 4 z 5

Ztracený svět Ztracený svět Arthur Conan Doyle

V některých pasážích knihy se autor až moc věnoval popisu okolí hlavních hrdinů na úkor dějové linie. Ale na svou dobu to asi byla pecka.

31.07.2014 3 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Dobrá detektivka, nepíšu skvělá, ještě kousek k tomu chybí.

29.07.2014 4 z 5

Zelený skarabeus Zelený skarabeus Philipp Vandenberg

Moje první přečtená kniha od Vandenberga. Zajímavá, vtáhla mě do děje. Závěr velice překvapivý. Doporučuji přečíst.

28.07.2014 4 z 5