kokos1 komentáře u knih
Myslím že tato kniha u mě překonala trojici předešlých ostrovních detektivek. Není to moc detektivka, ale napětí příběh má až do konce. Doporučuji
Nesbo je zpět. Po posledním díle serie HH jsem si řekl že to nějak upadá, ale Syn mě z toho vyvedl. Dokonalé dílo!
Asi nejslabší díl trilogie. Dost jsem se nutil abych to dočetl.
Kniha je pěkně napsaná. Rozdělená do kratších kapitol, což zvyšuje dynamiku četby. Námět je zajímavý a dalo se s ním hojně pracovat a dále ho rozvíjet. Otevřený konec - už se těším až vyjde druhý díl v češtině.
Další dobrá detektivka ze severu, ale na můj vkus byl konec až moc nereálný.
Na to že moc scifi nemusím mě tato kniha velmi zaujala. Přirovnal bych jí k románu Julese Vernea Tajuplný ostrov, který jsem kdysi také tak podobně hltal. Autor má odborné znalosti a tak mu nic nebránilo napsat krásnou knihu.
Čekal jsem od této knihy více. Zápletka byla docela dobře vymyšlená, ale na konci až moc nerealistická.
Dobrý děj, dobrá kniha, ale na můj vkus byl pachatel prozrazen moc brzy před koncem.
Tento díl mě ze serie asi bavil nejmíň.
Po prvním dílu trošku zklamání, není to tak napínavé, ale cekový dojem je dobrý.
Dobře napsaná detektivka, ale konec se mě nějak nezdál. Bylo to hodně uspěchaný, byl jsem zklamaný.
V některých pasážích knihy se autor až moc věnoval popisu okolí hlavních hrdinů na úkor dějové linie. Ale na svou dobu to asi byla pecka.
Moje první přečtená kniha od Vandenberga. Zajímavá, vtáhla mě do děje. Závěr velice překvapivý. Doporučuji přečíst.