kolacky kolacky komentáře u knih

Tajemství sedmi ještěrek Tajemství sedmi ještěrek Veronika Černucká

Trochu za vlasy přitažené - děda Luigi a tak - ale dobře se to četlo.

13.05.2021 4 z 5

Ničivá vlna Ničivá vlna Arkadij Strugackij

(SPOILER) Superspoiler!!! V příběhu Vlny tiší vítr se objevuje stopadeátiletý Leonid Gorbovskij. Proto věřím, že konec dopadl jinak, než je očívidné.

07.05.2021 4 z 5

Pán duší Pán duší Peter Tremayne (p)

Minule se Conrí skamarádil, teď to slibně pokračuje - tak snad to vydrží. Válka není přijatelná ani v románu... On stačí sem tam nějaký ten vrah.

11.04.2021 5 z 5

Smrt z milosti Smrt z milosti Peter Tremayne (p)

Myšipán!

07.04.2021 5 z 5

Rozhřešení vraždou Rozhřešení vraždou Peter Tremayne (p)

Tak trochu příliš podobných jmen, než to čtenář zažije, ale jinak se mi to moc líbilo a hned se dám do dalšího příběhu.

01.04.2021 5 z 5

Žil jsem na Čukotce Žil jsem na Čukotce Tichon Zacharovič Sjomuškin

Tady jsem se prvně dočetla o sněžné slepotě. Chce to provrtat kus kůry špičkou nože a uvázat si "brýle" přes oči...

21.03.2021 4 z 5

Pán krkavců Pán krkavců Christopher Skaife

Moc příjemné počtení! Poučné a vtipné, doporučuju všem!

Jenom ještě technickou poznámku překladatelce - Tower Green není Zelená věž, ta v Toweru není. Je to towerský trávník, koukněte na Wikipedii na obrázky.

21.02.2021 5 z 5

Dopis pro krále Dopis pro krále Tonke Dragt

Škoda, že ten druhý díl u nás nevyšel. Bylo by pěkné sledovat Tjuriho spolu s ostatními rytíři, jak, předpokládám, zabránili zlu dobýt jejich svět.

28.01.2021 5 z 5

Vánoční koledy lady Osbaldestoneové Vánoční koledy lady Osbaldestoneové Stephanie Laurens (p)

Opět milý bonbónek, pralinka na zimní odpoledne. Autorka slibuje další příběhy - už se těším.

21.01.2021 5 z 5

Garfield slaví večeři Garfield slaví večeři Jim Davis

Neodolatelný jako vždycky!

20.01.2021 5 z 5

Všude samý Skot Všude samý Skot Suzanne Enoch

Klasická paní Enoch. Obdivuju, jak nachází pořád (skoro) jiné zápletky.

18.01.2021 4 z 5

Králové Wyldu Králové Wyldu Nicholas Eames

Vtipné, hrdinské, nečekaně dobré!

16.01.2021 5 z 5

Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Celá série je příjemné čtení - pro mě, ne zcela cílovou skupinu :-), ale k odpolednímu posezení jak dělané.

15.12.2020 5 z 5

Černý korzár Černý korzár Emilio Salgari

Jako -náctiletá jsem tenhle příběh hltala každou chvíli a pořád dokola. Vůbec KODovky byly nej našeho mládí...

10.12.2020 5 z 5

Juraj Jánošík® proti Dračímu řádu Juraj Jánošík® proti Dračímu řádu Svetozár Olovrant

Je to docela sympaticky potrhlé...

29.10.2020 4 z 5

Inspektor Prevít Inspektor Prevít František Niedl

Dobré a vtipné!

30.09.2020 5 z 5

Rodový slib Rodový slib Elizabeth Peak

Příjemné počtení, i přes pár chyb v textu. Dobře zpracované a zajímavé, člověk čte a čte... a líbí se mu to.

01.09.2020 4 z 5

Svlékání tmy Svlékání tmy Dylan Thomas

Četla jsem bez dechu... Úžasné věci jako Na stehnu bílého obra, A přišel spasitel, A panství smrti pomine, Báseň v říjnu, Zimní báj, Kapradinový vrch, Ve spánku kraje a samozřejmě Pokojně nevcházej do dobré tmy/Do dobré noci neodcházej tiše/Do dobré noci té nekráčej ve fraku... kteráž by se dala popsat jako opak žalmu 23... Veliká nádhera, tyhle verše.

01.08.2020 5 z 5

Neznámý soupeř Neznámý soupeř James Patterson

Nečekala jsem nic zvláštního a byla jsem mile překvapená! Mám ráda staré kámoše z války!

25.07.2020 4 z 5

Zmizení Zmizení Charlotte Link

Tak trochu jsem (spoiler) doufala pro Kate přijatelnější závěr, ale jinak dobré čtení.

24.07.2020 4 z 5