kolacky komentáře u knih
Trochu za vlasy přitažené - děda Luigi a tak - ale dobře se to četlo.
(SPOILER) Superspoiler!!! V příběhu Vlny tiší vítr se objevuje stopadeátiletý Leonid Gorbovskij. Proto věřím, že konec dopadl jinak, než je očívidné.
Minule se Conrí skamarádil, teď to slibně pokračuje - tak snad to vydrží. Válka není přijatelná ani v románu... On stačí sem tam nějaký ten vrah.
Tak trochu příliš podobných jmen, než to čtenář zažije, ale jinak se mi to moc líbilo a hned se dám do dalšího příběhu.
Tady jsem se prvně dočetla o sněžné slepotě. Chce to provrtat kus kůry špičkou nože a uvázat si "brýle" přes oči...
Moc příjemné počtení! Poučné a vtipné, doporučuju všem!
Jenom ještě technickou poznámku překladatelce - Tower Green není Zelená věž, ta v Toweru není. Je to towerský trávník, koukněte na Wikipedii na obrázky.
Škoda, že ten druhý díl u nás nevyšel. Bylo by pěkné sledovat Tjuriho spolu s ostatními rytíři, jak, předpokládám, zabránili zlu dobýt jejich svět.
Opět milý bonbónek, pralinka na zimní odpoledne. Autorka slibuje další příběhy - už se těším.
Klasická paní Enoch. Obdivuju, jak nachází pořád (skoro) jiné zápletky.
Celá série je příjemné čtení - pro mě, ne zcela cílovou skupinu :-), ale k odpolednímu posezení jak dělané.
Jako -náctiletá jsem tenhle příběh hltala každou chvíli a pořád dokola. Vůbec KODovky byly nej našeho mládí...
Příjemné počtení, i přes pár chyb v textu. Dobře zpracované a zajímavé, člověk čte a čte... a líbí se mu to.
Četla jsem bez dechu... Úžasné věci jako Na stehnu bílého obra, A přišel spasitel, A panství smrti pomine, Báseň v říjnu, Zimní báj, Kapradinový vrch, Ve spánku kraje a samozřejmě Pokojně nevcházej do dobré tmy/Do dobré noci neodcházej tiše/Do dobré noci té nekráčej ve fraku... kteráž by se dala popsat jako opak žalmu 23... Veliká nádhera, tyhle verše.
Nečekala jsem nic zvláštního a byla jsem mile překvapená! Mám ráda staré kámoše z války!
Tak trochu jsem (spoiler) doufala pro Kate přijatelnější závěr, ale jinak dobré čtení.