kolacky kolacky komentáře u knih

Apatykář Apatykář Lucie Hlavinková

Příjemně čtivé, s dobrými nápady. Knížku doporučuju, z téhle doby jich tolik není.

20.04.2019 4 z 5

Santini Santini Vladimír Kunc

Veliká krása. Geniální člověk a působivé stavby. Jsem ráda, že se konečně vydala populární kniha o Santiniho díle.

11.04.2019 5 z 5

Vaska Trubačov a jeho kamarádi Vaska Trubačov a jeho kamarádi Valentina Osejeva

V době, kdy se věřilo, že všichni budou poctivě pracovat a budou se mít dobře, to byla úžasná knížka a nějaké hanění to nevyvrátí. Děti byly dětmi, snažily se žít podle kodexu slušnosti a praly se s válkou, jak nejlépe dokázaly. Za mě moc dobré.

31.03.2019 4 z 5

Poklad v jediné růži Poklad v jediné růži Philippa Pearce

Nádherná atmosféra je v téhle knížce. Nenápadně prázdninová a teple letní. Škoda, že nebyl přesněji uveden recept na víno, do něhož použito jediné růže... Moc jsem Adamovi držela palce, aby se ten tajemný rodinný poklad našel a aby ještě někdo viděl náhrdelník, "z něhož perly jak slzy visí"!

20.02.2019 5 z 5

Sběratel Sběratel Fiona Cummins

Hodně dobré dvě knihy (míněno samozřejmě včetně Chrastění kostí). Držela jsem palce Fitzroyové a SPOILER dopadlo to skvěle i co se Dashiella a těhotenského testu týče!!! A držela jsem tak trochu proti své vůli palce i Saulovi, tak trochu ztracenému a tak trochu předčasně vrženému do drsné reality. Obě knihy vřele doporučuju.

05.02.2019 4 z 5

Kuchařské recepty vypsané z krásné literatury Kuchařské recepty vypsané z krásné literatury Jaroslava Jiskrová

Nádhera! Radost, když člověk narazí na něco, s čím se v knihách setkal, nadšení, když se najde něco, co se dá použít - a ono to chutná! - a zvědavost na knížky, které ještě neznáte. Věčná škoda, že se nedá v češtině sehnat knížka Jacoba Flacha "Minestra". ukázky vypadaly velice šťavnatě!

14.05.2018 5 z 5

Louskáček a myší král Louskáček a myší král Ernst Theodor Wilhelm Hoffmann

Nejhezčí vydání je s obrázky paní Berkové. Dostala jsem ho k nejkrásnějším Vánocům, v deseti letech, jako by to bylo napsané přesně pro tenhle věk...

27.04.2018 5 z 5

Sto roků samoty Sto roků samoty Gabriel García Márquez

Strašně zvláštní kniha... Fantaskně podaná sága rodu od úsvitu do noci, jestli to tak můžu říct. A ani nevím, jestli jsem nadšená podáním nebo zhrozená tím nevyhnutelnem. A ať si Úrsula myslí o plukovníkovi co chce, já ho miluju!

28.05.2017 4 z 5

Policie Policie Jo Nesbø

Nevím, jestli tohle bude spoiler, ale rozhořčeně se ptám : KDY už konečně někdo načisto zastaví tu odpornou dvojku Bellman & Berntsen???

23.04.2017 4 z 5

Kde jsi chodil, Satane? Kde jsi chodil, Satane? František Nepil

Na to, jaký byl pan Nepil vlídný pohádkář a chalupář, tady bohužel přesně vystihl i českou malost a závist... Pan Nepil prostě UMĚL.

31.01.2017 5 z 5

Hra s ohněm Hra s ohněm Tess Gerritsen

Strašně smutné.

08.01.2017 4 z 5

Tichá dohoda Tichá dohoda Elia Kazan

No, nejsem tak nadšená. Těžko jsem se začítala, chvílemi mě to nudilo, protože nechápu takhle rozpolcené a nešťastné lidi. Jsem úplně jiná povaha a hlasuju pro jiné knížky :-) Připadalo mi to o ničem a žádná postava mi k srdci nepřirostla, což považuju u knížek, aby se mi líbily, za zásadní věc. A ne že bych nemohla prožívat krizi středního věku. Dokonce už těsně po zenitu :-)

19.10.2016 3 z 5

Dvanáctá karta Dvanáctá karta Jeffery Deaver

Můj první Lincoln Rhyme a musím říct, že mě naprosto dostal. Honem si musím vypůjčit další a další!!! Ještě že je naše knihovna tak dobře vybavená!

21.07.2016 5 z 5

Zločin na Bezdězu Zločin na Bezdězu Vlastimil Vondruška

Moc pěkné, jako vždycky - jen bych ještě přidala odstavec dva, ten konec byl dost useknutý... ale dobrý. Oldřich z Chlumu, jeho přátelé a rodina - výborný příběh.

18.06.2015 5 z 5

Pod parou Pod parou Terry Pratchett

Psáno z pohledu Vlahoše von Rosret, ale potkáme se -snad symbolicky - skoro se všemi starými přáteli (kromě čarodějek, protože trať do Lancre se asi jen tak budovat nebude... ). Moc dobrá knížka. Děkujeme, sire Terry...

23.05.2015 5 z 5

Cesta u řeky Cesta u řeky Amanda Quick (p)

Klasická napínavá zamilovaná paní Amanda... Dobře se to četlo, moc dobře!

07.09.2014 5 z 5

Stín noci Stín noci Deborah Harkness

Nádhera! Autorka dobře nastudovala historické reálie rudolfinské Prahy - a proto předpokládám, že i alžbětinského Londýna. Jedna se tak při čtení bezděčně i vzdělává, což vůbec není marná kombinace! Už se nemůžu dočkat třetího dílu a rodiny na francouzském panství...

06.07.2014 5 z 5

Manžel Manžel Dean Koontz

Jedna z mnou oblíbených "koontzovek".

18.04.2013 5 z 5

Ochránce Ochránce Dean Koontz

Jedna z mých nejoblíbenějších. Kterak dobří a chytří zvítězí nad padouchy, to se mi líbí! (Ono je to sice v každé "koontzovce", ale tuhle mám hodně ráda.)

18.03.2013 5 z 5

Alchymista Alchymista Paulo Coelho

Pohádka. Sice trochu krutá, ale to pohádky bývají. Úžasná atmosféra, v případě výtisku, který mám (Argo 2007), umocněná obrázky (James Noel Smith). Pohlazení po duši a pohárek plný naděje.

18.03.2013 4 z 5