kolacky kolacky komentáře u knih

Dívka ze Siatangu Dívka ze Siatangu Pavel Nikolajevič Luknickij

Starší vydání knížky Nissó, dívka...
Komentáře k téže jsou přiléhavé. Knihu jsem četla jako -náctiletá, komunismus mě nezajímal a příběh jsem brala jako dobrodružný. Jenom mi připadalo humorné, když Nisso říkala svému milému rudoarmějci Šo-Pir, což znamenalo něco jako Vládce démonů. Taky si pamatuju, jak si vdané ženy vázaly k copům jako ozdobu copy z černé vlny, kdežto svobodné dívky z vlny červené. Kluk, který se o Nisso zajímal, se jmenoval Bachtior, a kamarádka, kterou zabili basmači, byla Mariam.

24.03.2021 4 z 5

Alitět odchází do hor  - II.díl Alitět odchází do hor - II.díl Tichon Zacharovič Sjomuškin

Za velmi ranného mládí se to číst dalo...
Hlavně že to s milenci dobře dopadlo.

21.03.2021 3 z 5

Azurová step Azurová step Michail Alexandrovič Šolochov

Chvílemi neuvěřitelné, ale autor zřejmě čerpal z vlastních zkušeností.

21.03.2021 4 z 5

Urážky na cti Urážky na cti Josef Skružný

Nepadáte smíchy, ale po celou dobu čtení se lehce uculujete. Příjemné na odpolední siestu.

19.03.2021 5 z 5

Bílá cesta Bílá cesta Lynn Flewelling

Páni... Asi bych si zlomila hlavu, abych přišla na to, jak nechat Sebrahna s Alekem. Bylo mi líto, když se museli rozloučit, škoda. Zajímavá postavička.

09.03.2021 5 z 5

Prokletí rodu Auerspergů Prokletí rodu Auerspergů David Glockner

Myslím, že reálie jsou popsané dobře a čtivě, ale jinak mám pocit, že autor svoje postavy nemá ani trochu rád... Ten bezcitný konec, to nebylo vůbec hezké. Auersperkové se asi v rakvích dost ošívají.
A nemám ráda, když se ubližuje kočkám jakékoliv velikosti.

23.02.2021 3 z 5

Nedokončená vražda Nedokončená vražda Ann Granger

Klidně si tohle dám i jako posledního Markbyho a Meredith...

11.02.2021 5 z 5

Gentlemanova čest Gentlemanova čest Stephanie Laurens (p)

Díky Databázi jsem objevila celý Klub Bastion, ale myslím, že dva díly budou do Výzvy stačit :-), a ráda se setkávám i s Cynsterovými a lady Osbaldestoneovou. Lehké, romantické i napínavé čtení.

02.02.2021 4 z 5

Vyvolená dáma Vyvolená dáma Stephanie Laurens (p)

Á, opět Cynsterovi, sice se jen mihli, leč...

01.02.2021 4 z 5

O čem si vyprávějí krumlovští andělé O čem si vyprávějí krumlovští andělé Irena K. Vacková

Pěkná lahůdečka na dvě hodinky. Mám moc ráda Český Krumlov, jeho ulice a atmosféru. I ty kostely, kde se andílci scházejí, poznávám.

11.01.2021 5 z 5

Stříbrný jednorožec Stříbrný jednorožec Ludmila Vaňková

"My staří muži mladých žen... "

04.01.2021 4 z 5

Zmizení Zmizení Amanda Quick (p)

Ano, člověk každou chvíli čekal, že se odněkud přihrnou Jonesové...

25.12.2020 5 z 5

Smrt v lotosovém poli Smrt v lotosovém poli Frédéric Lenormand

Na rozdíl od originálu jsou dámy soudce Ti, obzvlášť První paní, úžasně drzé, jedovaté a ironické, což je velice příjemné a osvěžující!

19.12.2020 4 z 5

Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Xemerius! Kde takového mazlíka sehnat???

13.12.2020 4 z 5

Pomsta hraběte Lyndona Pomsta hraběte Lyndona Barbara Cartland

Sladká klasika...

06.12.2020 3 z 5

Vánoční hostina lady Osbaldestoneové Vánoční hostina lady Osbaldestoneové Stephanie Laurens (p)

Příjemné počteníčko. Další do cynsterovské série, lady O. je kamarádka Heleny, vévodkyně ze St. Ives, která je v textu letmo zmíněna.

03.12.2020 5 z 5

Zima čarodějnice Zima čarodějnice Katherine Arden

Úžasné zakončení série! A malinký spoiler: to, co se zdá hrozné, se nakonec v dobré obrátí!

02.12.2020 5 z 5

Hledaný / Domove, ó domove / Konkláve / Mizející rok Hledaný / Domove, ó domove / Konkláve / Mizející rok Robert Harris

Už sedmnáctý příběh Joa Pika a Elvise Colea, výborný!

24.11.2020 4 z 5

Bouří prokletá Bouří prokletá Patricia Briggs

Nedat se je skvělé heslo!

21.11.2020 5 z 5

Nocí zlomená Nocí zlomená Patricia Briggs

Dost drastické a několik nevinných obětí, ale ve výsledku jedna velká parádní jízda. Kojot je nevypočitatelná hvězda celého cyklu!

16.11.2020 5 z 5