Vánoční hostina lady Osbaldestoneové přehled
Stephanie Laurens (p)
Lady Osbaldestoneová série
1. díl >
Po smrti manžela lady Therese Osbaldestoneová strávila tři roky na cestách, až se nakonec rozhodla usadit na venkovském sídle Little Moseley v Hampshire. Ještě si sama nebyla jistá, zda se po smrti manžela diplomata a po životě plném vzrušení a zážitků rozhodla správně a nebude se mezi vesnickou komunitou nudit, když se jí na prahu objevila trojice malých vnoučat; dcera jí je svěřila do péče po dobu, než se uzdraví jejich otec. Therese se ocitla před náročným úkolem: děti dorazily bez vychovatelky a ona sama byla sice milující matka, ale o její vlastní děti se vždy staraly zástupy chův a domácích učitelů. Nebyla si jistá, jak děti zabavit, aby se jim nestýskalo a navíc aby si na pobyt u urozené babičky odnesly milé vzpomínky. Shodou okolností se ve vesnici záhadně ztratilo početné husí hejno, jež mělo všem místním rodinám zajistit vánoční hostinu. Vánoce bez husy byly nepřijatelná představa pro všechny, proto se Therese rozhodla zapojit děti do pátrání po osudu hejna. Při tom dobrodružství poznává místní lidské osudy a zvládá přitom dělat i dohazovačku, což je její celoživotní koníček. Zatímco se Therese daří úspěšně sbližovat krásnou slečnu Eugenii Fitzgibbonovou a zasmušilého samotáře lorda Christiana Longfellowa a současně zajistit dětem báječnou zábavu a dobrodružství, v pátrání po husím hejnu nedělá žádné pokroky. Vánoce se rychle blíží a málokdo věří, že se husy objeví včas, aby vesnice nepřišla o tradiční vánoční hody. Lady Therese Osbaldestoneová se na svém venkovském sídle opravdu nenudí.... celý text
Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: 2020 , BaronetOriginální název:
Lady Osbaldestone's Christmas Goose, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vánoční hostina lady Osbaldestoneové. Přihlašte se a napište ho.
Kniha žánru, který běžně nečtu, ale protože se občas rozhodnu zkusit něco nového, tak se na ni teď dostalo. Původně jsem si chtěla knihu přečíst tématicky o Vánocích, což jsem nestihla, ale vůbec mi nevadilo naladit se trochu vánočně a romanticky teď. Kniha byla sice celkem předvídatelná, ale příběh příjemně ubíhal a u vánočního pátrání po zmizelém hejnu hus jsem se dobře bavila. Postavy i prostředí bylo velmi pěkně vykresleny, a tak se začíst do tak milé oddechovky nebyl problém. Knihu jsem si užila a vůbec mi nakonec tento romanticko-historický výlet nevadil. 4,5*
(3/24)
Knižní novinky (41. týden)
04.10.2020
Kniha Vánoční hostina lady Osbaldestoneové v seznamech
Anglie Vánoce anglický venkov romantika historické romány historické romance pátrání prarodiče a vnoučata
2004 | Nevinné potěšení |
2011 | Všechno o vášni |
2010 | Démon touhy |
2005 | Svůdcova přísaha |
2010 | Skotské nevěsty |
Kniha mě vtáhla do děje od první věty. Bylo mi líto, že kniha se blíží ke konci.
Hned jdu číst další díl