kolacky komentáře u knih
Výborná příručka! Co odkazů, zajímavostí a údajů se tady najde!
Detektivka jak se patří, ale i napětí proto, jestli Troy miluje Alleyna... ?
Moje první setkání s Paní Spisovatelkou. Dokonce i jako inscenace v ČT, ještě černobílá, se mi moc líbila.
Tak nádherně poetickou věc jsem dlouho neměla v ruce. Drsné, ale moc krásné.
Klasická, spolehlivá Nora. Dobrý příběh, sympatické postavy, zápletka málem z horroru, romantika dokonce dvakrát. Příjemné čtení. A Joannie, tu musíte obdivovat.
Takovéhle knížky můžu všema deseti, napětí, romantika, padouch, chytrá holka, rodina - no nemilujte mamku Bee! Nora umí. Takový náběh na Evu Dallasovou.
Romantika o tom, jak se sice naivní, ale chytrá holka nedá. Pěkně popsané skotské prostředí, správní manželovi příbuzní, mazaná potvora a nečekaný skvělý manžel.
Nečekala jsem až takové mystično, ale po Strážci duší a Krvi démona jsem mohla. Pan Vašíček se vytáhl, po Perunovi si u mě vylepšil reputaci. Kluci byli fajn, jak slovenský Drexler, tak moravský Hartman - mimochodem, to jeho tajemství jsem rozlouskla celkem brzy. Moc se mi líbila Ester a docela jsem se o ni bála.
Jako vždycky - přišel, skoukl a vykydlil. Starej dobrej Lobo.
P.S. Všimli jste si klounové sochy na Vzpouře? Chichi...
Tak to bylo hodně dobré. Známé postavy v neobvyklých pozicích, co se pohádek/fantastiky týče. Pěkně propletené, zmatečné ku prospěchu děje, Morana je většinou na všechno/všechny sama... Nebudu spoilerovat, jen podotýkám, že ne každý vlk Karkulku sežere.
Na každou s.v.i.n.i se vaří voda a Eva a spol. pilně přikládají pod kotlem.
Mimochodem, mohlo by příště být víc o Mavis a rodince... Něco krásného a roztomilého.
Zase skvělé. Pomalé rozplétání zdánlivě jednoduchého případu. Pan Vícek chytrý, Martin pomalejší, ale taky dobrý, Bohdan se osměluje a myslí mu to. Paní Novotná je vynikající!
A to jsem si myslela, jak to kolem Hradu neznám... Ty nádherné jižní zahrady jsem zatím ani vočíčkem nezahlédla. To musím co nejdřív napravit!
Krásná malá publikace.
Ono nebude jednoduché napsat dobrou horrorovou povídku. A taky si připomeňme, v jaké době ty dámy psaly - kolem roku 1860-1870 bylo strašidelné i to, že se honily mlhy na blatech. A kdo jste četl slavný Otrantský zámek nebo zmiňovaného Starého anglického barona, musíte uznat, že atmosféra našich povídek je nadmíru odpovídající. Za mě a na tu dobu slušné.
Dobře promyšlená a s pečlivostí sestavená knížka. Zvyky, obyčeje, slavení předvánočních dnů za starých časů... Krásné obrázky, hezky popsaná výroba ozdůbek na stromeček, vánoční recepty... Knížka je stvořená k tomu, aby si ji čtenář otevřel v adventním čase, s hrníčkem dobrého čaje, s lineckým pečivem a zázvorkami na talířku a se zapáleným františkem na plotýnce.
Už od časů, kdy v televizi nebyly reklamy, ale přestávky, miluju tvorbu paní Taberyové, neboť se objevovala ve zmíněných přestávkách mého dětství. Ty úžasné kachle s květinami a zátišími jsou i v této knížce a dopřávají mi chvíle naprosté spokojenosti.
Mně to připadalo takové nehotové. Dost osob i událostí chybělo.
Hodně dobré. Vždycky se mi líbí, jak autorka nenásilně uvádí historické reálie, co se týče života, prostředí, krajiny, budov a podobně. Samozřejmě nemluvíc o dobrém příběhu, který se musí dopodrobna rozplést. Mám ráda všechny členy Sugawarovy domácnosti, tentokrát včetně sestry Akiko.