konicekbily komentáře u knih
Mám velice rozporuplné pocity, souhlasím s předešlými většinovými názory - nemusíte se se čtením obtěžovat.
I po sto letech se dá od našeho velmistra a kandidáta na mistra světa něčemu velice dobrého přiučit!
Nemohu si pomoci, příběh mi připadá poněkud zmatený, roztěkaný. Autorčina maminka píše lépe!
Velice pěkné počtení pro milovníky klasických detektivních příběhů, tady těch téměř úplných jedněch z prvních a rád se vracím ke knihám autora.
Osvěžil jsem si paměť na autora Jerryho Cottona, jenž přivedl na svět agenta FBI stejného jména a ukázal nám po druhé světové válce, jak to asi v Americe vypadá. Původní sešitky se hodily na cestu vlakem i autobusem. Byly to vlastně "Rodokapsy" z poválečné Ameriky.
Hodně zamotaná historie pro ty, kteří nečetli obě série spisovatelky. V závěrečném dílu se vrací hluboko do historie, aby osvětlila sloužitou postavu jedné z hlavních hrdinek. Zakončení celé série, tak jak je v poslední kapitole, se mi vůbec nelíbí.
Nepřechválím, ani moc nekritizuji. Je to vhodný doplněk pohledu na naší historii.
Základní kniha ekonomie, známá všem ekonomům západního světa. Při obnovování tržní ekonomiky v našich krajích se stala mou příručkou - jak to asi bude fungovat. Zkoušku z ní jsem neskládal, přezkoušel mne život. Jsou tam všechny nejdůležitější ekonomické vztahy, vazby a zákony. Žádný neplatí sám o sobě na sto procent, ale funguje to.
Určitě stojí za přečtení a svým tempem zajistí odpočinkové čtení. Krátkými kapitolami postupně stupňuje napětí. Další knihy paní Clark si rád přečtu.
Příjemné odpočinkové čtení. Po pomalejším rozjezdu se děj stupňuje a občas i překvapí.
Špičková vyšetřovatelka - vracející se na místo původu, během přestávek na kojení se pouští do řešení zapeklitého objasňování jakéhosi "Klubu sebevrahů"- navíc zahaleným historickým tajemnem. Zápletka je moc komplikovaná, děj se místy trochu vleče, kniha zbytečně dlouhá.
Propletenec s návazností na mezinárodní soudní tribunál v souvislosti s válkami v bývalé Jugoslávii a mezilidskými vztahy je průměrnou anglickou detektivkou.
Autor zapojil do vyšetřování místní novinářku a špičkového novináře, který se vrací na rodná místa. A že to tandemu funguje - dokáže vyřešit dva případy na jeden zátah,a to i když jsou od sebe časově desítky let vzdáleny!
Zajímavá zápletka s nečekaným závěrem. To jsem od autora čekal a nezklamal mě.
Zatím poslední kniha o Malin a jejím okolí je navazující na děj předcházejících knih série. Pokud je nemáte přečtené, budete jen těžko hledat souvislosti. Zvláštní styl, pomalé odhalování vrahů, stupňující se děj a hodně násilných scén - to je i v této knize mého odpočinkového autora.
Zbytečně rozvláčná předehra, někdy i trochu nudná, - asi tak do poloviny - až potom se něco děje.
Natahování knihy za účelem co největšího počtu stran, přetažený závěr, moc odboček od hlavního směru krimipříběhu. Průměr.
Rychlé a dobré odpočinkové čtení napsané formou krátkých kapitol ke zvýšení rychlosti děje, něco na způsob jak píše Marry Higgins Clark.