konicekbily konicekbily komentáře u knih

Nejvyšší utajení Nejvyšší utajení Paul Harper (p)

Mám velice rozporuplné pocity, souhlasím s předešlými většinovými názory - nemusíte se se čtením obtěžovat.

15.01.2018 2 z 5

Nové ideje v šachu Nové ideje v šachu Richard Réti

I po sto letech se dá od našeho velmistra a kandidáta na mistra světa něčemu velice dobrého přiučit!

09.01.2018 5 z 5

Příliš mnoho náhod Příliš mnoho náhod Carol Higgins Clark

Nemohu si pomoci, příběh mi připadá poněkud zmatený, roztěkaný. Autorčina maminka píše lépe!

31.12.2017 3 z 5

Škandál v Čechách / A Scandal in Bohemia Škandál v Čechách / A Scandal in Bohemia Arthur Conan Doyle

Velice pěkné počtení pro milovníky klasických detektivních příběhů, tady těch téměř úplných jedněch z prvních a rád se vracím ke knihám autora.

29.12.2017 5 z 5

Třikrát Jerry Cotton - Past Třikrát Jerry Cotton - Past Jerry Cotton

Osvěžil jsem si paměť na autora Jerryho Cottona, jenž přivedl na svět agenta FBI stejného jména a ukázal nám po druhé světové válce, jak to asi v Americe vypadá. Původní sešitky se hodily na cestu vlakem i autobusem. Byly to vlastně "Rodokapsy" z poválečné Ameriky.

15.11.2017 3 z 5

Pavučina Pavučina Karin Slaughter

Hodně zamotaná historie pro ty, kteří nečetli obě série spisovatelky. V závěrečném dílu se vrací hluboko do historie, aby osvětlila sloužitou postavu jedné z hlavních hrdinek. Zakončení celé série, tak jak je v poslední kapitole, se mi vůbec nelíbí.

07.11.2017 3 z 5

Císařova poslední vůle Císařova poslední vůle Jan Bauer

Nepřechválím, ani moc nekritizuji. Je to vhodný doplněk pohledu na naší historii.

04.11.2017 3 z 5

Ekonomie Ekonomie Paul Samuelson

Základní kniha ekonomie, známá všem ekonomům západního světa. Při obnovování tržní ekonomiky v našich krajích se stala mou příručkou - jak to asi bude fungovat. Zkoušku z ní jsem neskládal, přezkoušel mne život. Jsou tam všechny nejdůležitější ekonomické vztahy, vazby a zákony. Žádný neplatí sám o sobě na sto procent, ale funguje to.

21.10.2017 5 z 5

V náruči nepřítele V náruči nepřítele Mary Higgins Clark

Určitě stojí za přečtení a svým tempem zajistí odpočinkové čtení. Krátkými kapitolami postupně stupňuje napětí. Další knihy paní Clark si rád přečtu.

28.08.2017 4 z 5

Noční mstitel Noční mstitel John Lutz

Příjemné odpočinkové čtení. Po pomalejším rozjezdu se děj stupňuje a občas i překvapí.

27.08.2017 3 z 5

Dědictví kostí Dědictví kostí Dolores Redondo

Špičková vyšetřovatelka - vracející se na místo původu, během přestávek na kojení se pouští do řešení zapeklitého objasňování jakéhosi "Klubu sebevrahů"- navíc zahaleným historickým tajemnem. Zápletka je moc komplikovaná, děj se místy trochu vleče, kniha zbytečně dlouhá.

31.07.2017 3 z 5

Cesta kostlivců Cesta kostlivců Val McDermid

Propletenec s návazností na mezinárodní soudní tribunál v souvislosti s válkami v bývalé Jugoslávii a mezilidskými vztahy je průměrnou anglickou detektivkou.

19.07.2017 3 z 5

Cesta beze jména Cesta beze jména Howard Linskey

Autor zapojil do vyšetřování místní novinářku a špičkového novináře, který se vrací na rodná místa. A že to tandemu funguje - dokáže vyřešit dva případy na jeden zátah,a to i když jsou od sebe časově desítky let vzdáleny!

09.07.2017 4 z 5

Propasti Propasti Arnaldur Indriðason

Zajímavá zápletka s nečekaným závěrem. To jsem od autora čekal a nezklamal mě.

25.06.2017 4 z 5

Zeměbouře Zeměbouře Mons Kallentoft

Zatím poslední kniha o Malin a jejím okolí je navazující na děj předcházejících knih série. Pokud je nemáte přečtené, budete jen těžko hledat souvislosti. Zvláštní styl, pomalé odhalování vrahů, stupňující se děj a hodně násilných scén - to je i v této knize mého odpočinkového autora.

15.05.2017 4 z 5

Bláto a mršiny Bláto a mršiny Ann Granger

Dobrá anglická detektivka z venkovského prostředí.

27.03.2017 4 z 5

Dokonalý muž Dokonalý muž Linda S. Howington

Zbytečně rozvláčná předehra, někdy i trochu nudná, - asi tak do poloviny - až potom se něco děje.

19.03.2017 3 z 5

Horká krev Horká krev Lisa Jackson

Natahování knihy za účelem co největšího počtu stran, přetažený závěr, moc odboček od hlavního směru krimipříběhu. Průměr.

26.02.2017 2 z 5

Rváč Rváč Niall Leonard

Vydařená oddechovka, patří mezi nejlepší, které jsem kdy četl!

28.01.2017 5 z 5

V pasti V pasti Lilja Sigurðardóttir

Rychlé a dobré odpočinkové čtení napsané formou krátkých kapitol ke zvýšení rychlosti děje, něco na způsob jak píše Marry Higgins Clark.

21.01.2017 4 z 5