konicekbily konicekbily komentáře u knih

Špalíček veršů a pohádek Špalíček veršů a pohádek František Hrubín

Můj velký pomocník při výchově capartů!

Malý špalíček pohádek Malý špalíček pohádek František Hrubín

Na Hrubína nedám dopustit!

09.10.2016 5 z 5

Němá dívka Němá dívka Hans Rosenfeldt (p)

Povedený příběh s velice zajímavou zápletkou, nečekaným rozuzlením. Možná je to napsáno až moc do šířky, zbytečně navíc jsou některé vztahy mezi hlavními protagonisty a tím je to o cca 100 stran delší, než by bylo záhodno.

09.10.2016 3 z 5

Přítelkyně smrti Přítelkyně smrti Bernhard Aichner

Knižní klub vypustil "kontrolního chrousta", zda může být AICHNER na českém trhu přijat. Jen přijďte s dalším titulem!!!

09.10.2016 5 z 5

Windows 10 – Průvodce uživatele Windows 10 – Průvodce uživatele Josef Pecinovský

Výborné poučení pro pokročilejší začátečníky.

07.10.2016 5 z 5

Windows 10 – snadno a rychle Windows 10 – snadno a rychle Josef Pecinovský

Rychlé vniknutí do Windows.

07.10.2016 4 z 5

Bible Microsoft Windows 10 Bible Microsoft Windows 10 Stanislav Janů

Pro svou dobu bylo použielné.

07.10.2016 3 z 5

Případ pohřešovaného Případ pohřešovaného Dror Mišani

Práce autora, coby literárního kritika a vědce, silně ovlivnila celý příběh. Spíše než hlavnímu tématu se někdy věnuje oktajovému dění.

06.10.2016 3 z 5

Firma Firma John Grisham

Dobře napsaný příběh, ač neuvěřitelné, ale napínavé. Musím se podívat ještě na film.

06.10.2016 5 z 5

Návrat z pekla Návrat z pekla Jan Vavřík

Velice dobře napsaná kniha, shrnující autorovy poznatky o druhé světové válce. Škoda, že příběh urychlil od roku 1945 do roku 1968, mohl to být námět pro další knihu.

05.10.2016 4 z 5

Robinsoni na Sibiři Robinsoni na Sibiři Tivadar Soros

Otec jednoho z nejbohatších mužů planety neměl jednoduchý život. Jedna jeho důležitá životní cesta je popsána formou stručného deníku autora.

02.10.2016 3 z 5

Kolotoč strachu Kolotoč strachu Jan Vavřík

Smutný životní příběh.

02.10.2016 4 z 5

Příští oběti Příští oběti Jeffery Deaver

Thriller plný zvratů, obratů, lsti a vynalézavých postav obou stran příběhu. Je až neuvěřitelné, kolik děje dokáže autor vtěsnat do jediné noci. Nesmrtelná hrdinka vše překoná a nakonec i vyřeší.

02.10.2016 4 z 5

Jedenáct minut Jedenáct minut Paulo Coelho

Mnohé z myšlenek autora lze v životě použít.

26.09.2016 4 z 5

Království slunce a ledu Království slunce a ledu Vilém Heckel

Kavkaz - přestože byl celý tenkrát v SSSR nebylo jednotuché se tam dostat. Upoutávka na největší evropské hory byla dokonalá.

26.09.2016 5 z 5

Hrbáč Hrbáč Paul Féval

Je to perla světové historické i romantické litaratury. Někdy se zde vedou spory, zda filmové zpracování je lepší než originál knihy. U tohota díla ne. Protože jak film, tak kniha jsou na 100%!!!

26.09.2016 5 z 5

Playground Playground Lars Kepler

Originální námět z oblasti sci-fi/thrilleru je rozmělňován zbytečnými epizodami v "druhé" říši. Keplerští manželé zkusili něco jiného, připomíná mi to způsob psaní Pattersona. My, uvyklí detektivkám, tušíme zradu, či "nevěru" a uvidíme jakým směrem se Keplerovci vydají. Držím palce, ať se navrání k původnímu žánru.

23.09.2016 3 z 5

Zrada Zrada Jo Nesbø

Skvělá zápletka, v literatuře zatím originální, provázanost dějových linií, vykreslené postavy a dobrá pointa. Povedené dílo!

22.09.2016

Počítače pro úplné začátečníky Počítače pro úplné začátečníky Pavel Roubal

Sveho času povedená učebnice o počítačích. Možná by mohla být napomocna seniorů jako pomůcka pro vědomosti o počítačích.

20.09.2016 5 z 5

Umři znovu Umři znovu Tess Gerritsen

Povedená zápletka, dokonale navazující na předchozí díly a vydařený napinavý závěr - to se Ti naše milá spisovatelko povedlo!

20.09.2016 5 z 5