konicekbily komentáře u knih
Kromě příjemného čtení na dovolenou se dozvíte mnoho o vínu a jeho výrobě, Kniha je psána vytříbeným stylem a prakticky zve Vás na návštěvu Francie.
Některé věci jsou k neuvěření, navíc kniha nezapadá do celé serie - připadá i, že je tu "omylem".
Autor trochu v kritických momentech trochu trochu přehání, ale to patří k věci.
Normální běžná americká krimikniha s krátkými kapitolami a nečekaným závěrem. Ale pro toho, kdo zná Pattersona to až tak nečekaný konec není!
Spíše krimiromán, kde kromě vyšetřování jsme seznamováni se členy pátracího týmu a jejich problémy, než detektivka - s popisem rychlého spádu vyšetřování a rádoby akčním koncem.
Zajímavá zápletka s nedokonalým vysvětlenými chování hlavního podezřelého. Autor má talent, budu od něj číst i nadále.
Historická část kromě napětí nabízí i spoustu informací o vývoji lékařské vědy.Popisy vývoje porodnictví, začínající vědecké lékařství - objevena nutnost hygienického přístupu v lékařství. Dobře popsána zdravotní péče na počátku 19. století - až z toho mrazí v zádech. Samotná detektivní zápletka je dobře promyšlená.
Zajímavá zápletka s, pro mě, až trochu komplikovaným řešením.
Každý má svoje "poprvé", zajímalo mne, čím Tess začínala, než přišla ke skvělé sérii.
Podrobný popis dostihového sportu s Punterem jako hlavním vypravěčem.
První polovina se trochu vleče, potom děj nabírá na rychlosti. K plnému chápání souvislostí mi pomáhá, že čtu HB pěkně popořádku od počátku.
Průměrné čtení! Hodně politiky, spousta postav, zamotaná historie.
Spíše než detektivka je to spíše psychologické zamyšlení nad životem.
Autor v dobrém slova smyslu - zneužil svoje původní povolání - a napsal hezkou psychologickou studii. Na několika místech mne donutil k zamyšlení.
Trochu jiné téma autorovo, je to spíše zamyšlení nad "Zločinem a trestem".
Autor se pokusil o nové téma, opouští soudní síň a právnické prostředí a zkouší "cestopis".