Korejš komentáře u knih
Magie, prcání, peprnej humor, prcání, Sherlock Holmes počeštěn a přejmenován na doktora Koska, prcání, úchylky všeho druhu, lesby, pražský kobky, trocha toho prcání a prase Gibson kterej fakt baví. Oddechovka, moc dobře čtivá ale v porovnání s postapo Spadem slabší ale stejnak si přečtu celou trilogii protože Kotleta je prostě frajer!
400 stran - 3 časové osy - 3 večery prožité prohlížením krásně namalovaných obrázků se skvělými barvami. K dokonalosti už tomu chybí jen aby to krom scénáře i kreslili Češi protože jak tu v komentářích píše Kapis - Věc v našich luzích a hájích nevídaná. A tak je to stříbro mé knihovny :) těším se na další díl
Moje první kniha od paní Sněgoňové a musím říct, že jsem se zprvu těch 550 stránek bál ale uteklo to jako voda. Od začátku až do konce kniha bavila, příběh je i přes přehršel jiných knih z postapo hrníčku originální a ruku v ruce se zajímavým námětem a chytře vymyšlenými a načasovanými zvraty udržuje čtenáře v pozoru a prostě baví. Co mě ovšem překvapilo nejvíc, je půl tisíce stran příběhu bez hluchého, zbytečně natahovaného místa. Moc se těším na již avizovaný druhý díl. Děkuji za příjemné čtení.
Sarkasmus a inteligentní humor zejména v dialogových pasážích knihy si získal mé velké sympatie, totiž rozhovory mezi starším mužem a mladýma divokýma drzýma holkama se zdají být Hetešovým poznávacím znamením a přesto nikdy neomrzí. Příběh mě neskutečně bavil a v druhé polovině knihy už jsem se nemohl odtrhnout. Děkuji autorovi za skvělé čtení a těším se na další knihu.
Hvězda dolů za nepřítomnost Frankse, hvězda nahoru za české lovce a Ostravu dokonce i s třemi vykřičníky! Zase 5 hvězd za super Correiovku :)
Zatímco v knihách o Mrázkovi a Krejčířovi, které byly knihy plné faktů a pan Kmenta si perfektně celou dobu držel neutrální pohled, z knihy Rudý Zeman přímo čpí asympatie vůči Zemanovi. Příběh je tak plný frází typu: Budí to dojem...Není to nezákonné ani špatně ale udělal to Miloš a já ho nemám rád...Zeman měl nějaké nesrovnalosti v transparentním účtu pro prezidentskou kamaň, což Schwarzenberg sice také ale u Zemana je to mnohem horší, protože ho nemám rád... Nevím jak knihu hodnotit. Taková kniha by se dala napsat na kde koho z politiky, každý s někým a něčím kšeftuje. Dokud Kmenta nenapíše knihu o mnohem známějších kauzách, potažmo mocnějších lidech, bude pro mě tato kniha jen jedna z mnoha nic moc neříkajících knih. Hvězda dolů za city, které do investigativní novinařiny nepatří, další hvězda dolů za název, protože Rudý Zeman není ani tak o Zemanovi, jako spíše o lidech kolem něj.
Absence Jana Bezzemka a většího množství stránek mě nutí dát hvězdu dolu ale jinak super příběh a celkově parádní doplnění Hustýho nářezu. :)
Nečekal jsem bombu ani šokující zjištění, protože z běžně dostupných zpráv, dokumentů, médií bylo informací dost a člověk sahajíc po této knize tak nějak věděl co může čekat. Plusy vidím rozhodně ve skvělém výběru respondentů - ženy/muži, staří/mladí, z různých společenských vrstev a různých profesí. Jediné co je spojuje je útěk z rodné země a na to však navazují mínusy. Respondenti si občas protiřečí, některé otázky jako by záměrně odváděly od docela zajímavého tématu jen proto, že to téma nemusí být tolik šokující. Nemyslím však, že by kniha byla špatná. Byla čtivá, plná zajímavých informací a rozhodně ji doporučuji :)
Nerad bych spojoval slova "boss" a "Krejčíř" dohromady. Když se řekne boss, vidím hlavu "rodiny", spoustu lidí kolem. Krejčíř je však jiný, je to sólový hráč, nekouká napravo, na právo ani nalevo. Je to hranař. V JAR však zašel za hranu. Tato kniha je jedna z mnohých o této postavě, ovšem zajímavá je v tom, že detailně popisuje jihoafrické působení Káčka a co je zajímavější, autorem knihy není Čech. To jen podtrhuje fakt, že Káčko je velký hráč mezinárodního formátu a zde přesně sedí památná slova z deníku Sunday World: "Spousta lidí začíná chápat, že Krejčíř hraje úplně jinou ligu. On se pro tenhle způsob života narodil. Naši gauneři jsou proti němu amatéři." Myslím, že o něm ještě uslyšíme.
Konečně vím, jak si Fanda představoval robokopy a kartany. Komiks člověku dokreslí představy a je tak parádním doplňkem ke knihám. Nedá se nic dělat, zase musím dát 5 hvězd....
"Svět patří těm, kteří se neposerou." Tak praví pan Bukowski. Na Káčka to sedí dokonale.
Dosud jsem si myslel že je bordel jen v týhle republice...a on je vlastně všude ve světě. Vždy mě fascinovali hranaři jako Káčko, kteří vždy hranice šméčka posunou zas o kousek dále. Chvílemi jsem myslel že čtu zas své oblíbené fantasy, že snad ani není možné co je vše možné. Doufám jen, že ho nevydají do Čech...
Když se řekne Holomráz, vybaví se mi milionkrát ohraná rádiovka od Slzy na který je jediný pozitývum Anče Kadeřávkovic v klipu...ovšem tenhle Holomráz je jinej kalibr. Dílo bylo plný zvratů, akce a překvapení a díky tomu bych si dovolil ji přirovnat k Vyhlídce na věčnost od Kulhánka - ačkoli se jako čtenář amatér neodvážím jakkoli porovnávat díla a mistry už vůbec ne, přeci jen bych našel jeden společný jmenovatel těchto dvou knih - námrd!..a strašnej...první půlkou knížky jsem se prokousával docela těžko ale pak to celé začalo nabírat na obrátkách a onen šťastný konec rozdýchávám ještě teď (stejně jako Vyhlídku). Příběh o antihrdinovi budu mít v hlavě ještě dlouho a vřele tuto četbu doporučuji každému, kdo si na wšemocného Wolricha troufne. 5 hvězd a šestou dokreslim na monitor sám!
Vzpomínám si, že mi nějak nešlo se začíst a nemohl jsem se překousat přes polovinu knihy. Mohl bych to zkusit znovu po letech...zní to jako výzva