Kristi_čte komentáře u knih
Na poezii rozhodně nejsem žádný odborník, ale tohle se mi neskutečně líbilo. Samozřejmě jsou tam věci, se kterými jsem se naprosto ztotožnila, ale i takové, které se mě moc nedotkly. A to je podle mě skvělé, protože v této sbírce současné poezie si může každý najít to své a nebude zklamaný. Navíc knihu dokreslují krásné fotografie, které celkový dojem hezky doplňují.
Od této knihy jsem neměla žádná velká očekávání, ale bylo to fajn. Bylo to prostě fajn odpočinkové čtení, u kterého vypnete a zasmějete se.
Moc se mi líbil ten nápad, že nám autor hned na začátku řekl, že hlavní protagonisté spolu nezůstanou a ta kniha nemá happy end. Upřímně i proto jsem si ji koupila, protože nemám ráda předvídatelné romantické příběhy.
Sedm rozchodů Amy a Craiga není nic, co by ve mě nechalo nějaký hluboký dojem, ale bylo to velmi příjemné a nenáročné čtení.
Na tento thriller jsem se poměrně dost těšila, protože miluju severské země a atmosféru mlhavých, tajemných a starobylých lesů. Tohle všechno tato kniha má, ale... Ten zbytek už byl horší.
V knize bylo za mě hodně hluchých míst, kde jsem se opravdu nudila a kdyby v knize nebyly, tak se nic moc nestane. A ten konec? Čekala jsem kde co, ale to co přišlo mě utvrdilo v tom, že tohle se bohužel opravdu moc nepovedlo.
Každopádně mi to nedalo a koukala jsem i na filmové zpracování a musím říct, že je tohle jedna z mála knih, kdy je film lepší.
Nápad dobrý, ale za mě to provedení bohužel nevyšlo.
Tahle kniha byla naprosto skvělá! Nemohla jsem se od ní vůbec odtrhnout a přečetla ji na jeden zátah. Příběh Štěpána je vlastně úplně běžný a děje se mu to, co se může stát naprosto každému. Autorka mi ale poskytla opravdu skvělý prožitek a připomněla mi, že nikdo nežije dokonale a lidé kolem to mnohdy mají těžší než se na první pohled zdá.
Tak tohle byla opravdu velmi dobrá kniha. Já jsem upřímně byla nadšená už z toho námětu a musím říct, že jeho zpracování se mi velmi líbilo. Ocenila jsem i autorčinu přímočarost a to, že četba byla prostě příjemná. Téma psychiatrické léčebny pro ženy na konci 19. století svádí k velké brutalitě, ale díky bohu tohle se tady nedělo, i když to rozhodně nebyla procházka růžovým sadem. Za mě to bylo opravdu povedené a líbilo se mi, že se Victoria Mas opírá o reálné příběhy.
Trochu jsem si musela zvykat na formu toho scénáře, ale ve výsledku jsem to spíše ocenila, protože jsem knihu četla v angličtině a tak to pro mě bylo snazší. Je jasné, že Harry Potterovi se nic nevyrovná, ale Fantastická zvířata jsou za mě skvělou volbou, pokud vám tento svět chybí a vy prostě chcete zpět a toužíte po dalších příbězích.
Thrillerů mám přečtených už poměrně dost, takže se nestane, že by mě některý hned tak překvapil. Většinou je struktura dost podobná a často odhadnu celkem bez problémů vraha.
Tohle ale bylo diametrálně odlišné! Musím říct, že z Milého dítěte jsem fakt měla husí kůži a neskutečně se mi líbilo to zpracování. Zapojit do thrilleru dětské vnímání a úhel pohledu na svět? Naprosto skvělé! Navíc jsem až do poslední chvíle byla napjatá a neustále se měnily mé hypotézy o tom, kdo je vrah. Za mě opravdu velmi povedené.