Kristi_čte Kristi_čte komentáře u knih

Láskou ji nespoutáš Láskou ji nespoutáš Atticus (p)

Na poezii rozhodně nejsem žádný odborník, ale tohle se mi neskutečně líbilo. Samozřejmě jsou tam věci, se kterými jsem se naprosto ztotožnila, ale i takové, které se mě moc nedotkly. A to je podle mě skvělé, protože v této sbírce současné poezie si může každý najít to své a nebude zklamaný. Navíc knihu dokreslují krásné fotografie, které celkový dojem hezky doplňují.

26.10.2020 4 z 5

Sedm rozchodů Amy a Craiga Sedm rozchodů Amy a Craiga Don Zolidis

Od této knihy jsem neměla žádná velká očekávání, ale bylo to fajn. Bylo to prostě fajn odpočinkové čtení, u kterého vypnete a zasmějete se.
Moc se mi líbil ten nápad, že nám autor hned na začátku řekl, že hlavní protagonisté spolu nezůstanou a ta kniha nemá happy end. Upřímně i proto jsem si ji koupila, protože nemám ráda předvídatelné romantické příběhy.
Sedm rozchodů Amy a Craiga není nic, co by ve mě nechalo nějaký hluboký dojem, ale bylo to velmi příjemné a nenáročné čtení.

26.10.2020 3 z 5

Rituál Rituál Adam Nevill

Na tento thriller jsem se poměrně dost těšila, protože miluju severské země a atmosféru mlhavých, tajemných a starobylých lesů. Tohle všechno tato kniha má, ale... Ten zbytek už byl horší.
V knize bylo za mě hodně hluchých míst, kde jsem se opravdu nudila a kdyby v knize nebyly, tak se nic moc nestane. A ten konec? Čekala jsem kde co, ale to co přišlo mě utvrdilo v tom, že tohle se bohužel opravdu moc nepovedlo.
Každopádně mi to nedalo a koukala jsem i na filmové zpracování a musím říct, že je tohle jedna z mála knih, kdy je film lepší.
Nápad dobrý, ale za mě to provedení bohužel nevyšlo.

26.10.2020 2 z 5

Soběstačný Soběstačný Zuzana Dostálová

Tahle kniha byla naprosto skvělá! Nemohla jsem se od ní vůbec odtrhnout a přečetla ji na jeden zátah. Příběh Štěpána je vlastně úplně běžný a děje se mu to, co se může stát naprosto každému. Autorka mi ale poskytla opravdu skvělý prožitek a připomněla mi, že nikdo nežije dokonale a lidé kolem to mnohdy mají těžší než se na první pohled zdá.

15.07.2020 5 z 5

Bál šílených žen Bál šílených žen Victoria Mas

Tak tohle byla opravdu velmi dobrá kniha. Já jsem upřímně byla nadšená už z toho námětu a musím říct, že jeho zpracování se mi velmi líbilo. Ocenila jsem i autorčinu přímočarost a to, že četba byla prostě příjemná. Téma psychiatrické léčebny pro ženy na konci 19. století svádí k velké brutalitě, ale díky bohu tohle se tady nedělo, i když to rozhodně nebyla procházka růžovým sadem. Za mě to bylo opravdu povedené a líbilo se mi, že se Victoria Mas opírá o reálné příběhy.

14.07.2020 4 z 5

Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář Fantastická zvířata a kde je najít: Původní scénář J. K. Rowling (p)

Trochu jsem si musela zvykat na formu toho scénáře, ale ve výsledku jsem to spíše ocenila, protože jsem knihu četla v angličtině a tak to pro mě bylo snazší. Je jasné, že Harry Potterovi se nic nevyrovná, ale Fantastická zvířata jsou za mě skvělou volbou, pokud vám tento svět chybí a vy prostě chcete zpět a toužíte po dalších příbězích.

14.07.2020 5 z 5

Milé dítě Milé dítě Romy Hausmann

Thrillerů mám přečtených už poměrně dost, takže se nestane, že by mě některý hned tak překvapil. Většinou je struktura dost podobná a často odhadnu celkem bez problémů vraha.
Tohle ale bylo diametrálně odlišné! Musím říct, že z Milého dítěte jsem fakt měla husí kůži a neskutečně se mi líbilo to zpracování. Zapojit do thrilleru dětské vnímání a úhel pohledu na svět? Naprosto skvělé! Navíc jsem až do poslední chvíle byla napjatá a neustále se měnily mé hypotézy o tom, kdo je vrah. Za mě opravdu velmi povedené.

08.07.2020 5 z 5