KristynaL KristynaL komentáře u knih

Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Krásná kniha plná laskavých myšlenek.

14.11.2020 5 z 5

Rozvratník Rozvratník Sebastien de Castell

Dočteno. Budou mi chybět. Kellen je nádherně napsaná postava, která se snaží protloukat životem i když ji osud moc nepřeje. Nejvíc sympatické mi na něm bylo, že se nebral vážně a bral věci jak jsou -že je tak trochu lůzr s obrovskou dávkou štěstí :) Ale upřímně, rozhodně se nutně potřebuju vydat na nějakou argosanskou cestu s dokonale nedokonalou mentorkou!

14.11.2020

Maus – Souborné vydání Maus – Souborné vydání Art Spiegelman

Může být komiks uměleckým dílem? Může! A Maus je toho důkazem.
Téma holokaustu je pro mě osobně velmi děsivé a z toho důvodu mám problém o něm číst. Maus však holokaust vykreslil pro mě “stravitelným” dojmem a přesto ani trochu neubral na vážnosti daného období.

11.06.2020

Dědečku, vyprávěj - etiketa pro kluky a holčičky od tří let Dědečku, vyprávěj - etiketa pro kluky a holčičky od tří let Ladislav Špaček

Naprosto souhlasím s Charlesskou. Téma knihy mi přijde vynikající. Nicméně neformální rodinné povídání dědečka s vnučkou, které je na každé druhé stránce protkané víceméně citacemi z učebnic etikety, mi připadá zbytečně "na sílu". Obzvlášť když je knížka určena dětem od tří let.

04.06.2020 3 z 5

Lhář Loki Lhář Loki Jakub Ćwiek

Paráda! :)

23.04.2020

Dost dobrá matka Dost dobrá matka Bev Thomas

Knižní jednohubka psaná svižným jazykem, přečtena během dne. Nelze však říct, že by dějem vynikala nad ostatními díly tohoto žánru.

25.01.2020 3 z 5

Elantris Elantris Brandon Sanderson

Opravdu poctivé fantasy, které rozhodně doporučuji. Skvěle se četlo a na závěr mi bylo líto, že se musím s postavami rozloučit.

19.01.2020 5 z 5

Nora hledá vraha Nora hledá vraha Flynn Berry

Kniha se četla celkem rychle, ovšem hlavní hrdinka byla velmi nesympatická postava, se kterou jsem se v závěru velmi ráda loučila :)

09.01.2020 3 z 5

Noční oceán Noční oceán Paul La Farge

Při čtení jsem měla pocit, že pomalu otvírám jednotlivé vrstvy matrjošky, abych spatřila její konečnou a pravou tvář...

05.01.2020 3 z 5

Nůž Nůž Jo Nesbø

Jo Nesbø je knihu od knihy lepší. Kniha byla přečtena jedním dechem. Již od první třetiny jsem měla podezření, kdo je vrahem a byla jsem si i velmi jistá dalšími nevyřčenými tajemstvími. Jaké pak bylo mé překvapení v závěru, kdy vrahem byl někdo jiný :)

29.12.2019

Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Tak tohle byla pecka! ;) zhltnuto jako jednohubka a to i po shlédnutí filmu ;)

19.12.2019 5 z 5

Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Tento díl byl mnohem lepší než předchozí.

14.12.2019 4 z 5

Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Jen z nostalgických důvodů (láska k HP) jsem dočetla i tento díl. Musím však konstatovat, že tento byl pro mě nejslabší a zvažuji, že bude-li další, počkám až na televizní zpracování, které bylo mnohem lepší než literátní předloha.

27.10.2019 2 z 5

Sochař Sochař Scott McCloud

Dechberoucí snová záležitost. SPOILER - námět mi připomněl Nebe nezná vyvolených.

24.10.2019 5 z 5